7. Fejezet: Kiképző nap

416 22 3
                                    

Felébredek, egy édes álom után Katniss-szel, ahol ő és én otthon voltunk, mintha csak egy teljesen normális nap lenne. De nem az. A kiképzés napja van. A zuhanyzóhoz sétálok, és néhány gomb megnyomásával megmosom a hajamat, és gyorsan meg is szárítom. Amikor kijövök, észreveszem, hogy a ruhám már ki van készítve az ágyamra. Fekete nadrág, bordó tunika, bőr cipő. Úgy érzem, máshogy nézek ki, mint az átlagos én. Inkább úgy, mint... Katniss.

Senki nem szól, de én mégis úgy döntök, hogy lemegyek enni. Úgyis éhes vagyok. A székeket üresen találom, de az asztalt megterítették tányérokkal és evőeszközökkel. Látom Laviniát kijönni a konyhából, ételt hoz. Rámosolygok. Ő csak egy kis biccentéssel és halvány mosollyal válaszol. Ki tudja mi történne, ha elkapnák ahogy egy kiválasztottal egymásra néznek és mosolyognak. Bacon és tojást eszek, és közben Katnissre gondolok. Valószínűleg épp iskolába megy, Anya pedig orvosságot készít a gyógyszertár számára.

A gondolataimból az rángat ki, amikor Peeta és Haymitch megérkezik a szobába. Bejönnek az étkezőbe, és telerakják a tányérukat étellel. Ahogy Peetára nézek, felfedezem, hogy ő is hasonló... nem, ugyanolyan ruhákat visel, mint én. Amikor mindenki leült enni, visszatérek a gondolataim közé. De most máson gondolkodok.

A kiképzésre gondolok, ami hamarosan el is fog kezdődni. Három napon keresztül fog tartani. Az lesz az esélyem, hogy még több túlélési taktikát megtanuljak és esetleg valamilyen fegyverrel is megismerkedjek. Oh, valamint szövetségeseket is most tudok majd keresni.

"Szóval. Térjünk a tárgyra. Kiképzés. Először is, ha szeretnétek külön-külön foglalkozok veletek. Most döntsétek el."

"Umm... miért?" Kérdezem kissé összezavarodva.

"Lehetséges, hogy van egy titkos fegyvered," mondja Haymitch "amiről nem szeretnéd ha a másik tudomást szerezne."

"Nekem nincs" mondom őszintén. Ez az igazság. Ugyan azt tudom, hogy hogyan gyógyítsam meg az embereket, vagy találjak ehető növényeket, nulla harctudással rendelkezek.

"Semmi titkos." Mondja Peeta.

"Oh hát akkor közösen foglak edzeni benneteket." Összegzi Haymitch. Feltűnik, hogy milyen józan most a többi naphoz képest.

Peetára nézek, aki csak bólint.

"Oh hát akkor, szóval... mire vagytok képesek?" Kérdi Haymitch.

Úgy döntök, én válaszolok először, mivel Peeta csendben marad.

"Tudok sebesen futni, gyors vagyok. Kicsi és könnyű vagyok, így könnyen el tudok rejtőzni és hang nélkül mozogni. Meg tudom gyógyítani az embereket, és ehető növényeket és bogyókat találni. Az állatokhoz is értek." Magyarázom.

"Hát, ezt figyelembe fogom venni. De nem hiszem, hogy az, hogy értesz az állatokhoz sokat fog segíteni, aranyom." Mondja Haymitch. "Na és te, Peeta?"

Peeta gondolkodik.

"Fel tudok emelni nehéz... tárgyakat" mondja végül.

"Ez mind?" Kérdez rá Haymitch. Csak vállat von.

"A torták cukormázát ő csinálja, szóval több, mint valószínű, hogy rejtőfestéket is tud készíteni." Tájékoztatom Haymitchet.

"Te... készíted a torták cukormázát?" Böki ki Haymitch.

"Oh tehát gondolom ebből kell dolgozni. Prim neked akár még esélyed is lehet. Elég szponzort tudsz szerezni. De Peeta neked még dolgoznod kell ezen." Szünet. "Amikor a kiképző központban vagytok, de fedjétek fel a legjobb tudásotokat. Inkább tanuljatok meg valami újat. Prim te tanulj meg egy-két fegyverrel bánni. És Peeta neked meg van az erőd, szóval csak keress valamit ami passzol hozzád."

Az éhezők viadala: PrimDonde viven las historias. Descúbrelo ahora