10. Fejezet: Én, Peeta, Katniss, Cinna és... az Aréna

350 18 3
                                    

"Te most... Primrose-ról beszélsz?" Kérdi Caesar.

Peeta csak csendben bólint egyet.

"Tehát, szerelmes vagy a szeretett nővérébe, Katniss-be?" Kérdi újra. Gondolatban a homlokomra csapok. Mégis mi másról beszélhetne Peeta?!

Peeta megint csak bólint, az arcán szomorú kifejezéssel. Tehát... te azt akarod mondani nekem, hogy szerelmes vagy az én nővérembe, Katniss-be?!

"És abból, amit Primrose mondott, biztosak lehetünk benne, hogy Katniss imádja Primrose-t."

"Igen, nagyon szereti" Válaszolja Peeta.

"Ha nyersz, ezzel megölve a húgát, soha sem bocsátana meg neked." Gondolkodik Caesar hangosan.

"Hát ez hatalmas balszerencse" Jelenti ki Caesar, érződik a fájdalom a hangjában. Peeta folytatja a cipőjének a bámulását.

A közönség üvölt.

"Peeta Mellark!"

  *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 

POV: Katniss

A képernyőt bámulom lesokkolva. Peeta... a kenyeres fiú... szeret engem? Hogy lehetséges ez? Úgy értem, az évfolyamomba járó emberek fele valószínűleg észre sem vesz. Szóval miért én? Miért nem valaki más tetszik neki? És miért dobják a húgommal együtt az Arénába? Tudom, hogy ezekre a kérdésekre nem fogok válaszokat kapni. Oh Prim, erős leszel. Peeta... meg fog védeni. Oh miért kell mindennek megtörténnie? Miért nem mehetünk vissza abba az időbe, amikor még minden normális volt? Amikor Gale-lel vadásztam az erdőben, semmit sem tudva, arról hogy Peetának bejövök, Primet biztonságban a házban tudva. Miért kell mindennek megtörténnie? Miért, miért, miért!

  *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 *・。 

Peeta visszajön az interjúja után, én pedig nem szólok hozzá. Leül mellém és egy erős ölelésbe húz. "Meg foglak védeni, Prim" Mondja őszintén. Nyelek egy nagyot.

"Hiányzik Katniss" Sikerül végül kinyögnöm.

"Jah, nekem is."

Effie, Haymitch, a felkészítő csapat, Peeta és én összegyűlünk a nagy TV előtt, hogy megnézzük az interjúk újrajátszását. Az interjúk nagy része nem érdekel. Csak néhányra figyelek oda, Noah-éra, Rue-éra, az enyémre és Peetáéra. Nézem az interjúmat, ahogy mosolygok, integetek. Aztán jön Peeta, aki egy hatalmas bombát enged el velem és Katniss-szel kapcsolatban. Hát reméljük, hogy ez sok szponzort szerez nekünk, a 12. Körzet kiválasztott párjának, ahol a fiú védelmezi a fiatalabb lányt, mert szerelmes a nővérébe. Hát ez nem mindennapi, ez valamilyen szinten érdekes, igaz?

Effie és Haymitch nem lehet majd velünk holnap. A központba kell majd menniük, ahol a Viadalt kell nézniük, pont úgy, mint minden kapitóliumi polgárnak. Valamint Haymitch-nek szponzorokat is kell gyűjtenie számunkra. Effie és Haymitch még egy utolsó elköszönést megejtenek. És legalább az egyikőnk számára ez egy örök búcsú. Effie sír, úgy látszik egy erős köteléket épített ki közöttünk. Haymitch ugyanolyan, mint mindig, csak talán egy kicsivel józanabb.

"Bármilyen utolsó tanács?" Kérdi Peeta.

"Ne fussatok a Bőségszaruhoz, forduljatok háttal és növeljétek a távolságot a kettőtök és a többiek között. Az, hogy együtt maradtok-e vagy különválnak útjaitok, az a ti döntésetek. Találjatok vízforrást. És Prim? Maradj aranyos." Aztán Haymitch és Effie már el is mennek, és hatalmas esélye van annak, hogy soha életünkben nem fogjuk őket többé látni.

Az éhezők viadala: PrimWhere stories live. Discover now