~🖤Κεφάλαιο 12🖤~

83 11 0
                                    

Μέσα στα μεσάνυχτα οι Gladers γιορτάζοντας ακόμα την γιορτή της φωτιάς μέχρι το πρωί δεν τα παραταγαν εύκολα.Ταλαιπωρία και κούραση δεν έχουν νιώσει ακόμη μέσα τους.

Για αυτούς είναι μια μέρα ιδιαίτερη και αξέχαστη κάθε χρόνο με μία μέρα χωρίς να εργάζονται. Πέρα που δεν έχουν αναμνήσεις από που ήρθαν και ποίοι τους έστειλαν εδώ αυτοί είχαν στο μυαλό τους μονάχα τη διασκέδαση και την ελευθερία.

Αν και έχουν πολλά θέματα σχετικά με τα Grievers κάτι μεταλλαγμένα πλάσματα που τα έχουν δημιουργηθεί από τους δημιουργούς του λαβύρινθου και είναι φτιαγμένα με σίδερο.

Αυτά με το καιρό εμφανίζονται όλο και περισσότερο και ένας λόγος που θέλουν να αποδράσουν από εδώ είναι και αυτός καθώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Είναι ανίκητα... Κανένας δεν είχε μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει αφού όταν ασχολιόταν κάποιος να τα νικήσει πέθαινε.Τα Grievers ζουν μέσα στον λαβύρινθο για να τον φυλάνε. Μια μέρα οι δύο δρομείς ο Minho και ο Thomas είχαν πάει μέσα για να εξερευνήσουν και τότε εμφανίζεται ένα από αυτά να τους κυνηγάει.

Με τόσο θάρρος και δυναμισμό μέσα του ο Thomas που είχε έρθει μόλις τρεις μέρες πριν κατά πολεμά μόνος του αυτό με ένα έξυπνο σχέδιο. Τελικά κατάφερε να το νικήσει. Ήταν ο μόνος που κατάφερε πρώτη φορά να κάνει ένα τέτοιο επίτευμα.

Ο Thomas τους είχε εντυπωσιάσει όλους μέχρι και τον Minho που και αυτός είναι τρία χρόνια δρομέας και δεν έχει κάτι τέτοιο. Ένας από αυτούς δεν άρεσε καθόλου. Ήταν ο Gally ο φύλακας των κτισμάτων που ήθελε να γίνει δρομέας και διάλεξαν τον Thomas και από τότε τα έχει βάλει με όλους ειδικά μαζί του. Μια μέρα ο Gally από τα νεύρα επειδή έλεγαν καλά λόγια για τον Thomas και τον θαύμαζαν αρκετά είπε ψέματα ότι έσπασε τους τρεις κανόνες που είχαν και πρότεινε να τον φυλακισουν μια μέρα χωρίς φαγητό και τίποτα.

Ο Thomas προσπάθησε να τους πείσει ότι αυτό είναι ψέμα που λέει αλλά έγινε το αντίθετο. Πίστεψαν τον Gally και έτσι ο Thomas κατέληξε να είναι μόνος και φυλακισμένος εξαιτίας του.

Ένας παραπάνω λόγος ήταν επίσης ήταν δεν τον συμπαθούσε από την αρχή που είχε έρθει και οτι o Thomas σκεφτόταν συνεχώς την απόδραση από τον λαβύρινθο αλλά ο Gally θεωρεί ότι εδώ ανήκουν όλοι.

***

"Που πάμε Newt; "Η κοπέλα ακολουθώντας τον Newt τον ρωτάει και αυτός της απαντάει.

"Θα σε πάω εκεί που σου είχα πει. Εκεί πρέπει να είσαι."

Αυτή όταν άκουσε αυτά που της είπε ο Newt,πάγωσε για τα καλά. Περίμενε ότι δεν θα πήγαινε ξανά στο νοσοκομείο αφού ήταν καλά.

♠Bloody Girl:Book 1(The Maze Runner)♠«The Past Falls...The Future Rises»Where stories live. Discover now