Hoofdstuk 3~ The right moment to say

4.2K 80 14
                                    

{Niek}

Het is drie dagen geleden dat mijn oom en tante vertelde dat we naar een internaat toe moeten. Ze doen net alsof  het niets is, ze gaan gewoon door. Ze liegen Haylay en Beau voor. Ze doen alsof er niks aan de hand is, hoe kunnen ze zo goed acteren?

{Beau}

Ik kijk hoe mijn zusje zachtjes ligt te slapen.

Ze is lief als ze slaapt. Maar ook alleen als ze slaapt

Niek zijn bed is leeg. Hij is denk aan het sporten, wat hij vaker doet om zijn hoofd leeg te maken. Ik ben zo blij dat we hier zijn, en niet in één of ander weeshuis. Ik hoop dat we voorlopig kunnen blijven!

Ik zie dat Haylay langzaam wakker worden, en ik glimlach naar haar, "Goedemorgen prinses." En ze draait zich weer om. "Het is pas 9 uur waarom ben ik al wakker!" Zegt ze geïrriteerd een ze trekt haar dekbed over haar hoofd. Ik begin te lachen, "Ochtend humeur zusje." "Nee, absoluut niet, ik ben alleen maar chagrijnig, moe en misselijk maar voor de rest is het net een sprookje!" Zegt ze sarcastische, en ik begin hard te lachen

{Haylay}

Ughh..... ik heb een hekel aan vroeg wakker worden! Ik hoor Beau lachen, en ik pak m'n kussen en gooi hem tegen zijn hoofd aan. "Zo, en nu gaat het ochtend prinsesje weer in RUST slapen." Zeg ik geïrriteerd en ik trek mijn dekbed weer over mijn hoofd. Maar niet voor lang, want Beau trekt mijn dekbed van me af. "Ik heb het koud." Zeg ik zeurend, als een kleine kleuter. "Leer je het nou nooit? Je weet toch dat je het nooit van mij gaat winnen." En ik zwaai plagerig met haar kussen. "Weet je het zeker broertje?" Zegt ze op ondeugende toon. "Heel zeker." Zegt hij met een grijns "Haal die Pedo grijns van je gezicht!" "Mooi niet, en het is geen pedo grijns!" En hij zet het kussen tegen de muur en gaat er tegen aan zitten, trekt mijn dekbed over zich heen en grijnst. "Ohww broertje, je weet toch dat ik altijd mijn zin krijg?" Zeg ik op ondeugende toon. "Weet je het zeker, en wanneer was de laatste keer ook al weer?" Zegt hij triomfantelijk, met zijn stomme pedo grijns." Ik spring van mijn bed af pak mijn dekbed en kussen als een soort van ninja en neem ook zijn telefoon mee. Ik ren naar de badkamer en draai die op slot. "Zo broertje, wie won er nou ook altijd weer?" "Iedergeval niet jij!" Zegt hij als een kleine kleuter. "Je krijgt je spullen pas als je je over geeft!" En ik ga tegen de badkamer deur aan zitten met mijn dekbed om me heen gewikkeld en scrol door mijn telefoon heen, tot dat Rain belt.

"Hai met Haylay"
"Hej, Daan met Rain"

"En hoe gaat het met mijn favoriete persoon?

"Ja goed heurr, zin om wat leuks te doen vanmiddag?

"Jaa gezellig! Zullen we afspreken bij de ijssalon in de stad?"

"Ja is goed, zie je zoo Daan! Kusjes!"

"Chiau"

En ik hang op, ik heb haar al zo lang niet meer gezien. Ik heb er heel veel zin in!! Ik kom onder mijn dekbed vandaan en zet de douche aan. Als die warm genoeg is ga ik eronder staan en laat de warme stralen over mijn lichaam glijden. Als ik klaar ben loop ik terug naar mijn kamer waar Beau zit. "Toch bedacht?" Zegt hij met triomfantelijke lach op zijn gezicht. "Nee mooi niet ik ga me aankleden, en daarna ga ik naar de ijssalon in de stadt met Rain. En ohw ja als je je telefoon wilt zal ik als ik jou was even bij Ben gaan kijken." En ik begin hard te lachen

Ben is de hond van mijn oom en tante en kauwt op alles wat ook maar een beetje los zit.

"Shit!" En Beau sprint de kamer uit, ik hoor hem nog naar boven roepen, "Die krijg je terug!" En ik begin nog harder te lachen.

Ik pak een leuk setje uit de kast en trek die aan

Ik pak een leuk setje uit de kast en trek die aan

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Outfit Haylay ^

Ik kam m'n haar en doe het in een staart, dan werk ik snel m'n make-up bij, en poets mijn tanden. Als ik klaar ben ren ik mijn kamer uit, de trap af naar beneden. Ik zie m'n tante en m'n neefjes en nichtjes aan de keuken tafel zitten en Beau zoekend bij de honden mand. Ik geef m'n nichtjes en neefjes een knuffel, en m'n tante een kus op haar wang. "Goedemorgen allemaal!" Zeg ik vrolijk, en ik glimlach

"En waarom ben jij zo vrolijk." Vraagt m'n tante met een glimlach! "Als eerste heb ik afgesproken met Rain, die ik heel erg heb gemist. En ten tweede maakt het mij dol gelukkig dat Beau aan het zoeken is in de mand van Ben terwijl ik zijn telefoon gewoon hier heb." En ik pak hem uit mijn zak. M'n tante moet lachen en loopt van tafel, en ik begin met m'n neefjes en nichtjes te praten. Beau komt boos naar me toe lopen en pakt zijn mobiel uit mijn handen, "Niet grappig!" En hij loopt weg. Ondertussen neem ik een bakje yoghurt met müsli. Als mijn tante terug komt heeft ze een briefje van 20 in haar hand, "Hier dan kunnen jullie wat leuks doen." Ze glimlacht, en ik geef haar een knuffel, en glimlach terug."

Ik hou van m'n tante, ik zou niet weten wat ik zonder haar moet.

Ik ren nog even naar boven, haal m'n telefoon uit de oplader, en zeg Beau gedag. Ik ren weer naar beneden, en zeg m'n tante en nichtjes en neefjes gedag. Ik krijg van allemaal een dikke knuffel. En dan loop ik de deur uit, en pak mijn fiets uit de schuur. Met de gedachten van Beau en de honden mand fiets ik met een glimlach naar de afgesproken glimlach naar de afgesproken plek.

Hopelijk vonden jullie het een leuk hoofdstuk!! Er komt snel weer nieuwen, en laat weten wat je er van vind. Want t is m'n eerste boek dus ben benieuwd

xxx

Een jongensinternaat?! Where stories live. Discover now