Hoofdstuk 5~ What?! Why?!

2.9K 63 11
                                    

{Niek}

Het is acht uur als Haylay thuis komt, waar zat ze al die tijd?! Ik snap nog steeds niet hoe meisjes het zo lang uit houden in de stad.

"Hey Daan, hoe was het?" "Heel erg gezellig, we hebben een ijsje gegeten en daarna zijn we gaan shoppen." "Ja dat zie ik!" En ik wijs naar alle tassen die ze vast heeft. "Ohw ja en nog effe iets, er was hier net een jongen voor je, ene Noah volgens mij. Maar dat doet er niet toe, hij vroeg naar je, maar ja jij was er niet dus heb ik hem jou nummer gegeven." Zeg ik dan met veel trots en een big smile.

Ik hoop zo dat dit goed uitpakt, het zou goed voor haar zijn om een vriendje te hebben, om weer door te gaan met het leven.

{Haylay}

Hij heeft wat gedaan!! Mijn nummer aan die eikel gegeven! Hoe kon hij?!

Ik pak de eerste de beste vaas op die ik zie en smijt hem vlak voor de voeten van Niek "EIKEL!" Ik ren naar boven en val huilend op mijn bed.

Mama was de enige die ik had verteld over Noah, uiteindelijk wist papa het ook en hebben we al het contact verbroken. Ik ben van school gewisseld, verhuisd, en heb een nieuw nummer en E-mail adres genomen. Maar door die grote eikel begint alles weer opnieuw!

Ik word wakker uit mijn gedachten als ik geklop op de deur hoor, mijn tante komt binnen en ik ga recht op tegen de muur zitten. "Haylay, wil je mij misschien uitleggen waar dat vandaan kwam?" En ze komt bij me op bed zitten. Ik begin zachtjes te snikken, en ze neemt me in haar armen.

Pas als ik haar het hele verhaal heb verteld laat ze me weer los en kijkt ze mij recht in de ogen aan. "Lieverd, we gaan er alles aan doen om die sukkel weer uit je leven te krijgen. Maar je moet nog wel sorry tegen je broer zeggen." "Ja, dat zal ik doen." Ik geef me tante nog een knuffel en we lopen naar beneden.

{Niek}

Ik hoor de deur open gaan, en zie dat m'n tante en Halay weer beneden zijn. Ze zijn bijna anderhalf uur boven geweest. M'n nichtjes en neefjes liggen al op bed. Maar van m'n oom moesten Beau en ik nog even beneden blijven, om wat te bespreken.

"Niek het spijt me zo, het had niet mogen gebeuren. Maar ik moest ergens mijn woede op kwijt." "Het is al goed, Daantje." En ik glimlach naar haar.

{tante Isabelle}

Ik verzamel al mijn moet en wil beginnen met praten, maar ik krijg geen zin, nog geen woord over mijn lippen. Het blijft even stil maar uiteindelijk heb ik dan toch de moet gevonden om te beginnen met praten.

"Lieverds, jullie oom en ik moet jullie wat zeggen." Het blijft weer even stil maar ik ga weer verder "Zoals jullie weten ben ik zwanger, maar niet van 1 kindje maar van drie. Ze zullen over ongeveer 2 maanden geboren worden. Maar het is nu al zo druk in huis, en het word alleen maar drukker. Dus he- he- hebben jullie oom en ik be- be- besloten dat jullie naar een internaat gaan." En ik voel de tranen over mijn wangen rollen.

{Halay}

Naar een internaat?! We zijn toch allemaal al boven de achttien, behalve ik dan maar dan kunnen we toch op ons zelf, of of met zijn drieën in een huisje.

"Naar welk internaat gaan we? Is het in de buurt, is het er wel goed?" "Lieverd er is geen we. Niek en Beau gaan naar een jongens internaat in het noorden, maar jij gaat naar een ander internaat." En ik zie weer een traan over mijn tantes wang rollen als mijn oom dit zegt. "Wat! Worden van elkaar gescheiden, en naar wat voor internaat ga ik. Zijn er geen gemixte internaten ofzo! Em hoe weet Daan waar we zijn, hoe kan ze ons terug vinden!" "Nee die hebben ze hier niet alleen, jongens en meisjes. Maar alle meisjes internaten zitten vol dus moet ook jij naar een jongensintetnaat. En Daantje is er toch niet, en als ze hier is breng ik haar persoonlijk naar jullie toe." En het lijkt wel of mijn oom blij kijkt als hij dit zegt.

Dit kan niet, dit is een nacht merrie, ik moet wakker worden. Ik wil niet, ik wil niet. Ik kan niet alleen naar een jongens internaat, ik kan niet alleen. Waarom moeten Niek en Beau nou naar een andere. Waarom kan ik niet met hun mee.

"Jullie gaan over 2 dagen al weg." Zegt m'n oom en hij pakt m'n tante bij dr hand en loopt naar boven.

Nog een hoofdstukje. Beetje zielig, maar Hopelijk vonden jullie het wat?

xxx

Een jongensinternaat?! Où les histoires vivent. Découvrez maintenant