Hoofdstuk 12~ Awake

2.5K 58 2
                                    

{Rain}

Het is 05:12 en ik kan nog steeds niet slapen. Halay is nog steeds niet wakker. Ik doe m'n ogen weer dicht, maar het lukt niet, het lukt gewoon niet! Ik stap uit bed en ga water op zetten. Een kopje thee doet me vast goed. Na 5 minuutjes is de thee klaar en ga ik op de stoel naast het bed van Halay zitten. Ik aai met m'n hand over haar haar.

Je mag niet weg, blijf bij me, asjeblieft!

Het is 06:03 en ik ben nog steeds wakker. Ik besluit Beau te appen.

Ik: Heej, ik kan niet slapen. En Halay is nog steeds niet wakker.
Beau: probeer wat te slapen oké, anders ben je morgen moe als ze wakker word. En het komt echt goed met haar.
Ik: Beau..?
Beau: Ja?
Ik: Ik ben bang, wil je naar het ziekenhuis komen en bij mij blijven....?
Beau: tuurlijk, ik kom er meteen aan. Welke kamer zit je.
Ik: 223 ik zie je zo
Beau: tot zo😘

En ik sluit de app af.

{Beau}

Wil je bij me blijven

Het zinnetje blijft maar door m'n hoofd spoken. Het klonk zo lief, zo vertrouwd. Als ik bij het ziekenhuis ben, parkeer ik de auto. Als ik eenmaal binnen ben loop ik naar de Bali, "Weet u waar kamer 223 is?" "Ja dat is hier naar links, de trap op naar de 14e verdieping. Dan de linker gang in en dan ziet u het vanzelf aan uw linker hand." Zegt de vrouw achter de Bali. "Dank u wel." Zeg ik slaperig. "Bent u familie, of een vriend?" "Ik ben haar broer." Zeg ik met een trilling in m'n stem. "Sterkte, ze word vast snel wakker." Ik loop de aangewezen kant op tot ik bij de lift ben. Ik druk op de 27e verdieping en de lift komt in beweging. Hij stopt op de 14e verdieping, en ik stap uit. Loop de gang door tot ik bij kamer 223.

Ik haal diep adem en klop zachtjes op de deur. "Wie is daar?" Vraagt Rain met een lieve stem. "Ik ben het." En de deur word open gedaan. Ze komt naar me toe lopen en ze springt bijna in mijn armen en geeft me een knuffel. "Ik weet het niet meer, Haylay slaapt nog steeds, en ik kom niet in slaap. De dokters komen om de 2 uur kijken of het allemaal nog goed gaat. Ze zeggen dat als ze nog lang blijft slapen ze kan overlijden in haar slaap." Zegt ze met paniek in haar stem. Ik zie een traan over haar wang rollen. Ik veeg hem weg met m'n duim. "Het gaat goed komen, ik weet het zeker." Probeer ik met zo veel mogelijk zelfvertrouwen te zeggen. "Ga nu maar proberen te slapen oké? Ik blijf bij je en er kan niks gebeuren." "Dankje, Beau." Ze geeft een kus op m'n wang en ik moet er van blozen. Ze gaat in bed liggen en ik ga naast haar zitten op de kruk naast het bed. "Ik blijf hier, probeer te slapen oké." En ze valt langzaam in slaap.

{Haylay}

Ik word wakker van een nachtmerrie. Het was vreselijk. Ik was aan het dansen en ik zakte in elkaar en alles om me heen werdt zwart.

Ik wil mijn ogen open doen maar het lukt niet. Waarom niet?! Ik probeer het nog een keer, en nog een keer. En waarom is het zo stil? Ik geef het op en ga weer slapen.

{Rain}

Het is 08:27 en ik ben net wakker. Het is dus toch nog gelukt te slapen, niet lang maar wel even. Als ik recht op in m'n bed ga zitten zie ik Beau.

Dat is waar ook hij was hier al die tijd, hij had gezegd dat hij bij me zou blijven, hoe lief.

Ik stap uit bed en loop naar Beau toe, hij is thee aan het zetten. Ik geef hem een knuffel vanaf achter. "Goedemorgen" "Goedemorgen schoonheid." Zegt hij met een ochtend stem. "Bedankt, dat je bij me bent gebleven en bij Haylay." "Geen probleem, ik blijf zolang bij jullie als je wilt." Ik geef hem een kus op zijn wang  en loop naar het bed van Haylay.

Ik geef haar een kus op haar voorhoofd en ga op de kruk naast haar bed zitten.

Haylay word asjeblieft wakker, ik kan dit niet zonder jou.

En er rolt een traan over m'n wang.

Laat weten wat jullie er van vinden, dan kan K er wat mee doen. Hoe hopen jullie dat het eindigt?

XXX

Een jongensinternaat?! Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt