Hoofdstuk 24 - Ocean blue cocktails

5K 262 18
                                    

HAZEL'S POV.

" Nee Gemma, ik durf niet. " piep ik als de auto stopt. Gemma heeft de chauffeur gevraagt om te stoppen om de hoek, zodat we het laatste stukje konden lopen.

" Wat nou Hazel? Je ziet er prachtig uit! " Gemma grijpt naar haar pastel gele clutch van Louis Vuitton en checkt snel haar makeup. Gemma zelf ziet er prachtig uit met haar haar opgestoken en een lange, gebroken witte jurk met spilt.

" Waar is Hayden trouwens? " vraag ik als ik uitstap.

" Die komt wat later op de avond. Maak je maar geen zorgen om hem, je bent mooi hoor. "

Ik bloos. Toen we nog thuis waren heeft ze me helemaal opgemaakt. Mijn bruine haren zijn lichtjes gelkruld en hangen losjes over mijn schouders. Ze dwong me om zwart te dragen, want dat paste perfect bij mijn smokey eyes. Na lang aandringen had ik dus een zwarte avond jurk aan met kleine, zilveren details en een open rug.

Als we eindelijk bij het event zijn komen de paperazzi al op ons af. Camera's flitsen maar we blijven toch lachen. Heel ongemakkelijk sta ik naast Gemma, die poseert als een volleerd model. We slaan de interviewers over en lopen snel de rode loper af, naar binnen. 

Van binnen ziet alles er nog mooier en groter uit. Het event wordt gehouden in een oud gerenoveerd hotel; chique met een beetje historie. Door de speakers klinkt de live Jazz band, die rustige muziek speelt, maar je kan ze bijna niet horen door alle gasten die gezellig met elkaar babbelen.

Gemma lacht naar me, gritst twee glazen champagne van een schaal en geeft er een aan mij. " Is het niet geweldig? "

Ik nip voorzichtig aan het drankje. Ik kan niet zo heel goed tegen alcohol. " Geweldig. "

De band speelt opeens een andere beat, die meer swingt. Gemma trekt me mee naar de dansvloer. " Kom op, dansen! "

Ik ben geen danstype. Maar tussen als deze stijlvol geklede mensen moét je wel. Gemma lijkt het gemakkelijk te hebben. Maar op de een of andere manier kán ik het niet.

" Ik ga naar de zijkant. Ik zie je later wel, " zeg ik in haar oor. Gemma haalt haar schouders op en gaat verder met dansen. Ik loop de dansvloer af en loop naar de bar. De barman komt op me afgelopen en kijkt me grijnzend aan.

" Niet echt een jurk voor aan de bar te hangen, toch? " hij heeft een brutale glinstering in zijn blauwe ogen. Eindelijk, iets anders dan groen.

" Nee dat klopt, " ik grijns. " maar met deze schoenen loop je zowat je doodskist in! " ik kijk naar mijn zilveren schoenen met hakken van 7 centimer. Gemme's keuze, als het aan mij had gelegen, trok ik mijn zwarte all stars aan.

De jongen lacht. " Ik ben Dylan. Je lijkt me zowieso niet een meisje voor dit soort events. "

" En jij lijkt me niet een jongen voor achter de bar te staan bij dit soort events. "

" Ik ben negentien hoor! " de jongen pakt wat drankjes en mixt ze doorelkaar. " Ik ben trouwens maar een stagiaire. " hij knipoogt en schenkt het vloeibare geheel in een cocktaik glas. Het heeft een oceaanblauwe kleur.

" Wat is dat? " vraag ik.

" Proef maar, geheel van het huis. "

Ik neem een klein slokje. Het smaakt zoet en je proeft helemaal geen alcohol! " Hoe heet dit? "

" My first kiss. " zegt Dylan met uitgestreken gezicht en buigt voorover. Zijn blonde haar valt voor zijn ogen wanneer mijn lippen de zijne raken. Hij smaakt naar suikerspin.

Na een half uur, en vier helder blauwe drankjes sta ik wankel op en ren naar de dansvloer. De muziek kreeg wat volume en het tempo ging sneller. Precies mijn soort muziek, met opbouwing. Ik sluit mijn ogen en laat de muziek mij leiden. De dansvloer wordt voller en voller en iedereen botst tegen elkaar aan. Opeens blijft mijn schoen haken aan iemands been en ik vol achterover. Ik wacht op het moment dat mijn hoofd de harde, marmeren vloer zal raken maar het gebeurt niet. In plaats van dat, voel ik twee handen om mijn middel die me hebben opgevangen. Ik draai me om en kijk in twee bekende, groene ogen met een bekende, brutale glinstering.

Het is toch niet waar...

Of wel!

~°~

Snelle update! Niet verwacht, huh.

Vote en comment, ik wil graag weten wat jullie vonden!

xo.


Bakery Love  {  H.S.  }  > DutchWhere stories live. Discover now