Hoofdstuk 30 - The drama triangle / part one /

4.6K 252 49
                                    

HAZEL'S POV. ( earlier )

In mijn klein, zwart jurkje sta ik voor het stadium, al een half uur. De beveiliger wilt me er niet in laten.

" Kunt u me er alsjeblieft inlaten? Het is belangrijk! "

De bewaker kijkt me aan en grijnst. " Ben jij niet een beetje te oud voor boybands? Meid, zoek je een leuke knul uit van de buurtclub, niet een of andere internationale popster. "

Hij staat me letterlijk in mijn gezicht uit te lachen.

" Maar ik ben bijna jarig! " probeer ik nog een zwakke poging.

Dat is niet gelogen. Over drie dagen word ik eindelijk zeventien.

De man lacht. " Ja, die heb ik wel eens vaker gehoord, meis! "

" Maar dit is echt! Laat me binnen, ik heb bewijs, zijn telefoon nummer, wach- "

" Wie zijn telefoon nummer? " onderbreekt hij me.

" Harry's. Alsjeblieft, het is echt belangrijk. " ik kijk hem smekend aan.

" Ik heb genoeg zielige meiden gezichtjes gezien, maar de jouwe overtreft alles. " hij lacht. " Maar in deze grap trap ik niet hoor! Luister, wat is je naam? "

" Hazel. "

De man is stil voor een moment en kijkt me aan. Het is net alsof er nu iet helders aan het worden is in zijn hoofd. " Hazel Conrad? "

Ik knik blij. " Ja, en u moet me erin laten, Harry en ik- "

" Ik verzoek je om nu onmiddelijk weg te gaan, ik heb orders om je te laten oppakken. " zegt de man nu serieus en pakt zijn walkie talkie. Hij zegt een paar codes die ik niet begrijp.

" Maar meneer, ik heb een persoonlijke uitnodiging van Harry zelf gekregen! U kunt zelf luisteren, hie- "

" Harry Styles is drukbezet en nergens op de lijst staat jouw naam. Anders zou dat heus wel geregeld zijn. Het is een grap. Het telefoon nummer is vast niet eens echt, jonge dame. " hij kijkt me geïrriteerd aan. " En nu wegwezen, voordat ik de politie bel. "

Ik de man aan en bal mijn handen tot een vuist. Maar dan besef ik me dat het niet eens zin meer heeft. Ik geef het op. Ik heb het geprobeerd. Ik dacht dat alles nog goed zou komen, maar alles was dus nep. Het berichtje was fake en Harry geeft dus niet echt om me. Ik draai me om en loop van het plein af. Ik kan One Direction 'Little Black Dress' horen spelen. Ha. Hoe ironisch. Harry heeft de tijd van zijn leven. Hij gaat op wereldtour, vind een ander meisje en start met haar een nieuw leven. Hij zal mij vergeten en gelukkig zijn.

" Hazel! " hoor ik opeens iemand achter me roepen. Ik schrik uit mijn gedachtes, stop en draai me om. Hayden rent op me af en stopt als hij vlak voor me staat. Zijn groene ogen glinsteren en hij heeft een licht rose blosje op zijn wangen van het rennen.

" Wat doe je hier? " vraag ik hem verward.

" Je weet dat ik niet zonder je kan, Hazel. "

Mijn hart smelt zowat op dit moment. Hoe kan het ook anders? Het verschil tussen Harry en Hayden is dat Hayden wél moeite om me doet. Soms is het wel fijn om te voelen dat je gewild bent.

" Hayden, het spijt me zo- " ik krijg een brok in mijn keel en kan mijn zin niet afmaken. Ik heb weer eens zo'n emotioneel momentje. Een traan rolt over mijn wang als Hayden me vast pakt hem me tegen hem aandrukt.

" Sshht... Het is oké. Ik ben hier voor je. En ik blijf ook. " zegt hij op sussende toon. Met zijn hand gaat hij door mijn haren.

" Waarom kwam je eigenlijk achter me aan? Ik bedoel, ik heb je gewoon aan de kant gezet voor hem. " vraag ik als we even later op een bankje zitten, rustig en alleen.

" Nou, ik wist gewoon dat Harry je zou laten vallen. En je weet dat ik je altijd kom opvangen. " hij slaat een arm over mijn schouders. Er valt een stilte en hij zucht.

" Hazel, ik- Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen.. "

" Vertel maar gewoon. " zeg ik en bijt op mijn lip.

" Weetje, ik zeg het direct; ik ben verliefd op je, ja? En het enigste wat ik wil is dat jij gelukkig bent, snap je? "

Ik knik.

" Ik heb je meer te bieden dan wat Harry zou kunnen. Ja, hij heeft meer geld dan mij. Maar het is iets van binnen. Die vlinders in je buik, wanneer je die persoon ziet. En die persoon ben jij, voor mij. "

" Hayden, ik- "

" Nee, Hazel. Hoevaak heb jij gehuild om hem? Die zak. Denk een rationeel. Hij reist dalijk de hele wereld over, en komt meisjes tegen. Snap je waar ik heen wil gaan? "

Ik knik, tegen me zin in. Waarom behandelt hij me als een klein kind? Ik weet heus wel dat het allemaal heel ongewoon is om verliefd te worden op een popster. En op het einde, ben ik toch maar een fan en gaat hij verder met zijn leven. Hij is me allang vergeten. Het is al heel wat om met hem voor een tijdje om te mogen gaan. Wat wilde ik? Zijn vriendin worden? Met hem trouwen. Ik lach bitter in mezelf. Stupid child.

" Ik hou van je, Hazel. " zegt Hayden opeens, uit het niets. Het blijft een lange tijd stil. Er flitsen allerlei gedachtes in mijn hoofd. Hayden houd van me, Harry niet. Harry is weg, Hayden is hier.

Je bent beter af zonder Harry.

Hayden is echt, hij is geen tienerdroom.

Hij is net zo knap.

Je voldoet niet aan Harry's eisen.

Harry hoeft je niet.

" Ik ook van jou. "

~°~

OKE SORRY DIT MOEST COMMENT EN VOTE EVEN SNEL BIJ 10 VOTES DOE IK HET VOLGENDE DEEL WANT DIT IS PART 1 OMG WAT DOE IK HET IS HALF 5 'S.NACHTS I NEED HELP

ILY.

Bakery Love  {  H.S.  }  > DutchWhere stories live. Discover now