Hoofdstuk 6 - Secret place

7.4K 323 34
                                    

HAZEL'S POV.

Van: Feggot Styles

Wacht morgen na het werk op me voor de bakkerij. H x

Ik staar minuten lang naar het berichtje. What the fuck? Waar slaat dit dan op? Ik zucht en gooi mijn telefoon op het bed. Was ik maar thuis. Ik kon deze hele vakantie allemaal leuke dingen doen, met vriendinnen uitgaan en eindelijk mijn eerste goddamn kus krijgen. Maar nee, dit allemaal kan niet doorgaan omdat ik in Engeland ben en moet werken in een fucking bakkerij. Fijn. Oké Hazel, het is vandaag dinsdag. Nog vier dagen en dan heb je vrij. Je kunt dit. Ik kijk nog een laatste keer in de spiegel en loop dan naar de bakkerij.

———

'' Hoi! '' zeg ik zo opgewekt mogelijk, als ik de bakkerij binnen ben. Vanaf vandaag gaat het anders. Ik moet minder negatief kijken.

Barbara kijkt op, verbaasd, op een goede manier. '' Morgen Hazel. Goed geslapen? ''

Ik knik. '' Ja, eigenlijk wel. ''

'' Ze heeft vast gedroomt over mij, '' zegt een diepe stem achter me. Ik draai me om en kijk in twee groene ogen. Harry. Goed Hazel, kalm aan. Hij geeft me een wit schort en knipoogt naar me.

'' Vast wel. '' zeg ik sarcastisch en geef hem een fake glimlach.

'' Het gaat al veel beter hier, tussen jullie twee. '' zegt Barbara blij. Oh, if you knew.

'' Ja, dat dacht ik net ook! '' Harry glimlacht en kijkt me aan. '' Over ons twee gesproken, zie ik je nog na het werk? ''

Opeens staat alles stil. Wat moet ik antwoorden? Ik wil echt niet gaan, ik kan het niet, vooral niet na gisteren. Ik kijk naar Barbara die geamuseerd wacht op een antwoord. De tijd loopt nog en Harry kijkt me vragend aan.

'' Oh, um ja. Sure. '' zeg ik maar snel. Dus, nieuw plan. Je wacht op Harry na het werk, en bedenk daar een nieuw excuus om niet te komen. Klaar.

'' Fijn. '' Harry glimlacht. Ik kan zijn kuiltjes zien, oh mijn god die zijn zó- Nee. Nee, Hazel, gewoon nee. Ik kijk weg en loop naar het winkelgedeelte om mijn werk te doen. Al snel blijkt het druk te worden. Er staat een lange rij mensen, geïrriteerd te wachten, totdat ze geholpen kunnen worden.

'' Harry? Ik heb hulp nodig, kun je misschien kassa twee openen? '' roep ik. Geen antwoord. Het wordt drukker en drukker en mensen beginnen steeds bozer te kijken.

'' Harry! '' roep ik nog, alleen iets harder.

'' Zei jij nou net Harry? '' een meisje met blond haar kijkt me verveeld aan. '' Als in Harry Styles van One Direction? ''

" Ja. Ik bedoel ne- ''

'' Ik ben er, een moment, '' Harry komt de winkel ingerend en loopt naar de tweede kassa. '' Deze kassa is ook open! '' roept hij. Een hele hoop mensen gaan naar zijn kassa, wat de druk bij mij verminderdt.

'' Oh mijn god, dat ís Harry van One Direction! '' het meisje gilt en pakt haar iPhone. Ze begint random foto's te maken.

'' Hey, het is verboden om foto's te maken onder werk-uren. '' zeg ik en probeer haar streng aan te kijken.

Ze kijkt me uitdagend uit. '' Oh ja? Wie houdt me tegen? ''

'' Ik verzoek je om nu te gaan, alsjeblieft, of ik bel de politie. '' ik glimlach.

Het meisje rolt met haar ogen en stopt haar telefoon weg. '' Fijn. Je hoort nog wel van me, bitch. '' ze loopt met grote passen de winkel uit.

" Kan ik nu geholpen worden? '' vraagt een vrouw. Mijn rij is nu ook iets groter geworden. Shit. Ik zet al mijn gedachtes aan de kant en help de rest van de klanten.

Bakery Love  {  H.S.  }  > DutchWhere stories live. Discover now