BÖLÜM 6

15 0 0
                                    

Herkes masada oturmuş birbirine bakıyordu sessizce, Martha bana bakmış çözüm arar gibiydi biyolog olan Andy hepimizi acil kendi çalışma alanına çağırmış ve keşfettiği şeyi bizle paylaşmıştı.Keşfettiği şey ise biraz garip bir mikro yaratık dı.Şu an olarak herkes yaratık demekte hem fikirdi.Andy nin dediğine göre Jeolog olan Elly ile yaptığı keşiflerde aldığı numunelerde bu varlığı ortaya çıkarmıştı.
-Şu an olarak bu yaratığın bize yararlımı yoksa karantina altına alınması gerektiğine karar vermemiz gerekiyor.
-Benim düşüncelerime göre insan sağlığı şu anda en önemli noktadaydı.
-Haklısın ama Andy nin yaptığı deneyleride göz önünde bulundurmamız gerekiyor.Bunlardan yola çıkarak yeni bilgiler elde edebiliriz.
Evet sinir bozucu bilim adamımız olan Dean Martin konuştu sayın seyirciler. Kendisi galiba bilmişlik seviyesinin tepesinin de tepesindeydi tek önemsediği şey itibar ve şöhretti bir de yeni bir şeyler keşfetmek. Geçen hafta gelen hasta yı kurtarmaya çalışırken onun tek önemsediyi o sırada bir örnek alabilmekti.Resmen bir insan canavarı kendisi.Martha ona karşı hislerimi bildiğimden elimi tutmuş ve bana gülümsemişti. Andy hepimize bakıp iç geçirdi.
-Arkadaşlar hepiniz kendi açınızdan haklısınız ama benim uyguladığım deneklerde bir fikrim var ve bana biraz daha izin vermenizi istiyorum ekibim ve ben emin olduktan sonra sizle paylaşıcaz sadece bir hafta daha eğer yanlış çıkarsak o zaman karantina altına alırız.
Herkes hem fikir olduktan sonra Andy e biraz daha süre verilmişti.Toplantının bir diğer konusu ise botanikçi olan Harris in dünyadaki tohumların burada yetiştirilmesi üzerine ve bu alanda yeni bulduğu bitki türletiriydi. Bazı yiyilebilir meyve ve sebze türü keşfetmişti onun içinde bir talep formu oluşturmuştuk askeri alanın yanına bir sera oluşturmayı düşünüyor ve orada bu bitkilerin oluşumu nu sağlıyacaktı. Dean de bir şeyler bulmuştu ama elle tutulur bir fikirdi sadece ortada delil yoktu. Bende bay Kenshi üzerinde bulduğumuz doku virüsünü tanıtmıştım ve üzerinde prototip olarak bulduğumuz tedaviyi gösterdim. Ve bu aşının herkes tarafından vurulması gerektiğinide belirttim önlem alınması için. Toplantı bitince herkes işine dönmüştü. Renk değişimi olayı çözüldükten sonra geriye kalan hastalarında bilinmeyen olanların üçünü hastanedeki diğer doktorlarında yardımıyla çözmüş yeni aşılar geliştirmiştik geriye kalan son hastayı ise kaybetmiştik.Anlamadığım bir şekilde bir gece bir komplikasyon gelişmişti ve ne kadar kurtarmaya çalışsakta başaramadık.Hala vücudu üzerinde testlere devam ediyorduk belki bir şey bulma umuduyla çünkü bir daha karşımıza böyle bir vaka çıkabilirdi.Ekibim ve ben ise insan direnci üzerine yeni bir aşı geliştirmeye çalışıyorduk Mars ta ki suni havadan şüpheleniyorduk şu anlık için. Ara da bir de şimdi gideceğimiz olan keşif gezilerine çıkıyorduk Thomas ve Avcı birliği sınırın arka da kalan alanlarını tarıyor temiz bölgeleri işaretliyor ve manyetik duvar çekiyordular ben de olası bir yaralanmaya karşı onlar ile beraber gidiyordum. Odama geçip hazırlandıktan sonra avluya geçip beklemeye başladım.Sınırlar temizlendikçe birlik yerinden daha da uzaklaşıyorduk geçen sefer bir şehirden bir şehire geçer gibi üç saate dönmüştük bu alanlarda hızlı ulaşım araçları olmadığı için birliğin araçlarıyla gidiyorduk.
Mark ve Katty de geldikten sonra araçlara doğru yürüdük. Toplam beş tane araç vardı bu sefer daha az kişi ile gidiyorduk araçlardan biri zaten bize ayrılmıştı tibbi ihtiyaçlar için diğerlerinde ise birlikteki askerler vardı. Etrafa bakınca Thoması biri ile konuşurken gördüm ve biraz gergin gibiyidi alnını sıvazlamış yukarı bakmıştı kafasını çevirince göz göze gelmiştik hemen kafamı çevirip Mark ın konuştuklarına odaklandım.  Bir süre sonra Ted yanımıza gelmişti.Sert görünmesine rağmen çok yardımsever biriydi aynı babam gibi yeni gelenlere her türlü yardımda bulunuyor bize sahip çıkıyordu.
-Yeni bir durum gelişti avcıların hepsi benle gidicek Kaptan Thomas da diğer yerdeki birliğe gidiyor o yüzden sizi de ayırmamız gerekti.Mark ve Katty ben ile Lisa sende Kaptan ile gideceksin.Şu anda eşyaları yeni arabalara eşit şekilde bölüyoruz. Katty, Mark siz en arkadaki araca binin ben de birazdan geliyorum. Lisa sende en öndeki araca biniceksin.
-Acil bir şey mi oldu?
-Biz de ulaşınca öğrenicez manyetik alana yakın bir yerde sinyaller aldık.
Mark ve Katty ile vedalaştıktan sonra arabaya geçip önde oturdum. Artık Thomas tan o kadar da fazla korkmuyordum ama hala bir gerginlik vardı üzerimde .Thomas ,Ted ile konuşmasını bitirdikten sonra arabaya binmişti Ted de arkada ki araca doğru koştu.
-Merhaba Doktor Lisa yine yeni bir macerada birlikteyiz.
-Nedense hiç şaşırtmadı.
- Hadi ama biraz neşeli ol bak bu sefer diğer birliğe katılacaz.
-Buna gerçekten sevinmem gerekiyor mu ?
-Haklısın ben de pek hevesli değilim .
İtirafından sonra gülmeye başladık o da aracı çalıştırdı.
Yola çıkalı iki saat olmuştu ve çok sıkıcıydı.Thomas arabayı otomatik pilota almış diğer birlikten gelen raporları okuyordu.Bende yeni diziler izliyordum.
İnsanlar buraya erken gelmesine rağmen hemen gelişen alan yine film sektörü olmuştu.Krizi olumlu bir duruma çevirtmiştiler benim izlediğim ise marslı ile evli olan bir insanı konu alan Latin komedi dramasıydı. Her bölüm gittikçe ilginçleşiyordu. Bölüm bitince kulaklıkları çıkardım ve Thomas a baktım raporlar elinde uyuya kalmıştı. Araba ilerlerken ışık yüzünde hareket ediyordu aynı bir bebek gibiydi.Ne kadar ona dokunmak istesem de bunu yapamazdım. Belki başka biri ile sevgilidir belki nişanlıdır. Hem o kadar da iyi anlaşıyor değiliz hala biraz pürüzler vardı. Dünya dayken bir nişanlım vardı.Okulun son senesi tanışmış ve üçüncü senede nişanlanmıştık ne kadar beni sevdiğini düşünsemde bir gün onu odasında beni bir hemşireyle aldatırken yakalamıştım ne kadar yanlış anladığımı söyleyip af dilese de ona olan güvenim barışınca da geri gelmeyeceği için ondan ayrılmıştım. Yeniden böyle bir şey ile karşılaşmak istemiyordum o yüzden erkeklerden uzak durmaya çalışıyordum.
İleri bakınca batan güneşi görebiliyordum günün en güzel zamanıydı o anda kaybolmak isterdim herkesten uzak bir şekilde. Araba aniden yavaşlamaya başladı ve sonrasında ise durdu.Etrafa bakınca hiç bir şey görememiştim. Ama neden durdu tam sırasıydı sanki.
-Thomas, Thomas kalk hadi!
Thomas aniden kalkmış bana bakmıştı.
-Ne oldu?
-Araba durdu.
Thomas arabayı çalıştırmaya çalıştırdı bir kaç kere ama bir işe yaramadı sonra dışarı çıkıp önde baktı ama ordan da bir şey olmadı.
-Büyük ihtimalle bataryası bitmiş olmalı ben arkaya bakıyım yedek batarya var mı diye.
Thomas arkaya gitti bir süre orda oyalandıktan sonra. Yanıma geldi.
-Yedek batarya da yok.Arkadan eşyaları alıp açık bir alana gidelim yoksa arabada donarız.
Gerçekten şansızın tekiydim.İçerden çantamı alıp arkadanda bir kaç tıbbi gereçlerden almıştım ıssız bir yerde her şey olabilirdi. Kıyafetleri çalıştırdıktan sonra yola koyulmuştuk.Thomas haritayı açmış bakıyordu.
-Bu tarafa doğru şurada 10 dakikalık bir yol gösteriyor.
Bir beş dakika ilerledikten sonra etrafta sesler yükselmişti.
-Sence burada vahşi yaratıklar var mıdır?
-Gerçeğimi istersin yalanımı?
-Ben cevabımı aldım.
Artık sesler daha da yakından geliyordu. Gecenin karanlığından ve ortamdaki nefes sesleri beni iyice germişti. Ses bir daha gelince yana döndüm ve yanlışlıkla Thomas a çarpmıştım.
-Lisa korkacak bir şey yok.Sakin olup derin nefes al.
-Demesi kolay.
-Bak! Böyle durumlarda sakin kalmak en iyisi karşı tarafa korktuğunu belli edersen sadece yem olursun.
-Savaş dersleri birinci bölüm galiba bir asker olmadığımı normal bir vatandaş olduğumu hatırlatmak isterim.
-Seni kucağımda taşıyabilirim istersen.
-Dedi sapık kaptan
-Hadi ama sapık olmadığımı ikimizde biliyoruz.
-Ben pek emin değilim.
Sırıtıp ileri doğru gitti bende hemen arkasından onu takip ediyorum.
-Tamamdır yer burası.
Thomas yardım küpünü ortaya koyup çalıştırmıştı. Küpün içinde çadır , ısıtma sistemi ve hava filtresi vardı.Çadır kendiliğinden kurulmuştu içindeki borularda dolaşan maddeler çadırın ısınmasını ve solunumu sağlıyordu böylelikle ekstra yanınıza örtü ve ısıtıcı almanız gerekmiyordu.İçeri girince sıcaktan mayışmış ve uyumak istiyordum. Thomas yine üstündekileri çıkarmış ve sadece çamaşırıyla kalmıştı.
-Böyle kalmayı planlanmıyorsun demi yoksa sıcaktan ölürsün sana söyliyim.
Şimdiden terlemeye başlamıştım üstümdeki mont ve ceketi çıkarıp kenara koydum ama hala sıcaktı yanımda üstümde yoktu sadece bir günlük diye yanıma bir şey almamıştım.Şu anda yaz gününde kazak giymiş gibiydim bayılıcam az daha böyle kalırsam.
Thomas arkasını dönmüş telefondan bir şeyler okuyordu.Thomas ın bana bir şey yapmıyacağına nedense kalbim hep inanıyordu ama aklım ise bir kaç kez gördüğüm bu kişiye güvenmememi söylüyordu.
-Sana dokunmam sakin ol ve rahat nefes al.
-Nerden anladın? Başka bir varlık değilsin demi?
Yerinden kalkıp dibime gelmişti nefes seslerini artık içimde hissediyordum yüzümü kendine çevirmiş gözlerimin içine bakıyordu derince.
-Sana bir şey yapmak istesem şu ana kadar yapardım.Sadece biraz karşındakine güvenmen senin için daha iyi olur.
Arkasına dönüp işine devam etti.Yanaklarım ısınmaya başlamıştı.Bunları yerinden de söyleyebilirdi. Üstümde geriye kalanları çıkartıp iç çamaşırlarımla kalmıştım kendimi çıplak hissediyordum.
-Thomas!
Uyumuşmuydu hemen?
-Thomas!
Beni kandırıyordu kesin,kollarımın üzerinde kalkıp ileri ye doğru yüzüne bakıyordumki birden dönmüş ve koluna düşmüştüm.
-Birde ben sapık oluyorum sonra.
Ağzım mühürlenmişti sadece şu anda kalp sesimi dinliyordum.Dudakları anlıma değiyordu nefes alırken.Bir süre böyle bekleyip sonra sırt üstü dönüp yukarı baktım. Kafam hala kolunun üzerindeydi kenarada çekilebilirdim ama istemiyordum.
-Benim uyku problemime bir çözüm bulabildin mi?
Evet uyku problemi bugün arabada uyumuştu sakince.
-Bence uzun zamandır yalnız yaşadığın için artık rahat , güvenilir ve huzurlu bir şekilde yatmak istiyorsun.Ben okuldayken bu hipotez üzerinde çalışıyordum uyku sorunun sevgi ile çözümleneceğine inanıyorum.
Bir şey demeyince yana baktığımda bana bakıyordu.
-Bu zamana kadar gerçekten bunu mu düşündün. Tamamdır ailemden sonra sadece işe odaklandım tek kurtuluş yolum buydu.
Yüzüne dokunmak istiyordum ve yapıcaktım artık ahlaki kurallardan sıkılmıştım kendim olmak istiyordum onun gibi.
Elimi yavaşça yüzüne koydum ve biraz daha ona yaklaştım şaşkınca bana bakıyordu.
-Bu durumda tek olan sen değilsin.Bende böyle hissediyorum bazı zamanlar ama önemli olan hayatını kendin için dolu bir şekilde yaşamak. Ailen için üzgünüm keşke burda olsaydılar ama senin asla böyle üzülmeni istemezdiler eminim ki.
-Bilmiyorum her şey karışık gibi ne istediğimi bilmiyorum şu sıralar ben değilim gibi.
-Kendini sınırlamak iyi değil bazen raydan çıkmak iyidir.
-Şimdiki gibi mi?
-Evet.
Alnını alnıma koydu biraz böyle kalmak istiyorum.
-Sana bir teklifte bulunabilirim.
-Nedir?
-Bu hipotezi doğrulamak adına bir ay boyunca senle uyuyabilirim. Böylelikle uyku probleminide çözmüş olucaz hem de bilim adına büyük bir katkı sağlıyacaksın.
-Deney faresi mi olucam?
-Karşılıklı yardımlaşma olarak düşün seni gözlemleyip notlar alıcam.
-Eğer sorun çözülecekse bilime seve seve katkı sağlarım.

SEN ETKİSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin