BÖLÜM 12

11 0 0
                                    

Bu iki gün benim için geçmek bilmemişti bir yandan Thomas ın durumu bir yandan da duyduğum haberler hiç te iyi bir hava yaratmıyordu üstümde. Birlik toplantısı öncesi bizim akademinin toplantısı olucaktı aramızdan birini seçip genel konsey toplantısına gidip burda bulduğumuz ve ilerlettiğimiz olayları anlatıcaktı. Her birliğin akademisinden biri temsilci geliyordu bugünki toplantı için gelişmeleri aktarmak üzere. Martha ile kahvaltıdan sonra toplantı salonu na geçtik, daha gördüklerimi ona anlatmamıştım anlatsam üzüntüsünden hiç bir şey yapamazdı. Martha ile masaya oturmuş diğer kalanları bekliyorduk Adam ve Mark çoktan gelmiştiler. Diğerleri de tamamlanınca ortada bir sessizlik oluştu kimse böyle bir yükün altına girmek istemiyordu aramızdaki en yaşlı olan Adam ayaya kalktı ve hepimize baktı.
-Hadi çocuklar enerjiniz nerde sizin eminimki diğer birlikler kadar biz de çalışmalarımızı yürüttük ve yeni oluşumlar ortaya koyduk bunlarınkiyle hepsi bizim başarımız ve bunların bir anlatıcısına ihtiyacı var ben anlatmak isterdim ama sizin kadar enerjik değilim.
-Haklısın Adam genç bireylerimizden ikisini aday gösterip oylama yapalım.Onlara güveniyoruz.
Martha sende mi bizi niye ortaya attın ki bir genç ben ve Marktı. Herkes oyunu kullanmış ve sayılmıştı ve her zamanki şansızlığı ile çıkan ben olmuştum beklenen sonuç bayılırım .
Dağıldıktan sonra odama gidip üstümü değiştikten sonra Ted in çalışma odasına gittim .
-Şanslı kişi geldi!
-Seni mi seçtiler güzel fikir.
-Sorma o kadar kişinin önünde sunum yapıcak olmam zaten beni yoruyor.
-O kadar kasma sadece bir kaç yaşlı adama sunum yapıcaksın hızlı geçer zaten hadi çıkalım bizde bir saate başlar sunumlar.
Ted le birlikte diğer bloğa bağlanan koridora geçip asansöre bindik alt kata inip araca geçtik.Her birliğin bulunduğu kısım tüp geçitlerle Glass house a bağlanmıştı böylelikle  acil durumlarda direkt müdahale edilebilecekti. Yolculuğumuz 15 dakika sürmüştü baya hızlı gelmiştik buraya. Tekrar araca binip bir kapının önüne gelmiştik yüzümüzü taradıktan sonra içeri girip asansöre bindikten sonra en üst kata çıkmış ve danışma yerine gelmiştik.
-Merhaba girişler sağ taraftan bütün eşyalarınızı girmeden önce yandaki kısma bırakmanızı istiyoruz.
Yandaki yere yönelip çantamı ve ceketimi bırakmıştım.
-Biraz garip değil mi?
-Güvenlik için.
İçeri girdiğinizde aşağı doğru amfi şeklinde oluşan küçük etrafı camlarla çevrili dışarı görebildiğiniz yuvarlak bir konferans salonu vardı şimdiden herkes yerine yerleşmişti ön tarafa baktığımda ise bütün komutanlar en ön kısma oturmuştular orta kısmın orda dördüncü sırada Thoması görmüştüm Ted devam etmiş ve onlardan iki sıra arkada Thomasın bulunduğu yerin doğrultusunda oturmuştuk. Benim çıkış sıram beşti o zamana kadar kendimi rahatlatır söyleyeceklerime çalışırdım zaten iki gün önceden bir metin dağıtılmış herkes birlikte buna çalışmıştı sadece bunun kimin yapacağı belli değildi. Ted elindeki tablette bir kaç hesaplama yapıyordu anlamadığım bir şey hakkında. Bir süre sonra etraf sessizleşmiş herkes sahneye bakıyordu biri yavaş bir şekilde ortaya doğru geldi bu komutanlardan biriydi kıyafeti diğerlerimden farklıydı.
-Evet, hepiniz hoş geldiniz. Bugün burda ne için toplandığımızı iyi biliyoruz bir daha açıklayıp sürenizi almak istemiyorum.O yüzden herkese başarılar bir numara ile başlayalım.
Her şey çabuk olmuştu ilginç biri elindeki bastonu ile aşağı inen bu yaşlı komutan kar beyaz saçlı ve orta boyluydu en dikkat çeken özelliği ise karizmatik yüzüydü.
-Ted bu konuşan da kimdi?
-Savunma Bakanı ve ülke başbakanı Ryan Keller.
Bir yandan bir numaradaki kişi yaptıklarını anlatmaya başlamışken bende notlara tekrar göz geçiriyordum. Birinci birliğin yaptıkları gerçekten takdir edilmesi gerekirdi prototip solunumu düzenleyen ve sentetik oksijene yaklaşılmış şekilde bir cihaz geliştirmiştiler bu saya de ilerleyen zamanlar belki bu büyük makinelerle işimiz kalmayacaktı.İkinci birlik biraz sakin geçmişti çok büyük bir buluşları olmasa da yeni türler keşfetmiştiler bunlarla ilgili yaptıkları deneyleri anlattılar. Üçüncü numara konuşurken ayağa kalkıp hazırlanmaya başladım bu iş elinde sonunda bitecekti.
-Başarılar hepimiz sana güveniyoruz.
-Teşekkürler Ted.
Aşağı inip sahnenin yanında bulunan merdivenlerin önünde  beklemeye başladım.Thomas ın olduğu tarafa bakınca onu tanımadığım bir erkek komutanla konuşurken gördüm. Hemen çaprazında biri bana bakıyordu esmer , saçları siyah ve gözleri kahverengiydi. Kaslı vücut yapısı üstündeki kıyafetleri yırtıcakmış gibi duruyordu. Kafamı Thomas a çevirince onunda  o kişiye çok ciddi baktığını gördüm anlık kafasını çevirince birlikte göz göze geldik. Bana o yumuşak gözleri ile bakıp göz kırpmıştı ve sonra yanındaki kişiyle konuşmaya devam etti.
-Evet dördüncü konuşmamız Lily Evans a teşekkür ediyoruz ve şimdi beşinci konuşmacı Lisa west i sunumu için bekliyoruz.
Merdivenleri biraz yavaş çıkmıştım heyacanımı bastırmak için biraz deha ilerleyip sahnenin ortasına geçtim Işık'tan kimseyi seçemiyordum derin bir nefes alıp konuşmaya başladım.
-Herkese merhabalar size burda hemen slayttan başlamam gerekiyor ama bizim sunumumuz biraz diğerlerinden farklı olucak onun yerine her birimiz size daha iyi bir sunum yapabilmek için hologram larımızı işimizin başındayken kaydettik böylelikle o an yaşadıklarımızda size aktarabilceğiz. Herkese iyi seyirler dilerim .
Kenara çekilip kaydedilen küpü ortaya koydum ve çalıştırdım ilk beliren yüz Marthaydı heyecanlı bir şekilde kameraya konuşup ilerlediği konuları aktarıyordu sırayla herkes duygularını ve keşfettiklerini aktarmıştı sıra bana gelince Mark ile beraber bir deney tüpünün önündeydik ve direnç üzerine olan çalışmalarımızın en sonuncu deneyi ni bekliyorduk sonuçlar çıktığında Mark koşarak her tarafta zıplıyordu. Bu esnada salonda gülme sesleri yükselmişti sonra ben ekrana yaklaşıp sessizce direnç aşısının temel kısmını oluşturduğumuzu anlatıyordum her zamanki ben teknik işlerle ilgileniyordum. Bütün herkesin kısımları bitikten sonra bir görüntü daha yansıdı hepimiz toplanmış kameraya bakıyorduk aslında fotoğraf çekildiğini zannediyorduk Andy bizi kandırıyormuş sonra herkes Andy e bir şeyler fırlatmaya başladı ve sunum orda bitti.
Işıklar açıldığında ilk gördüğüm herkesin ayağı kalktığı ve alkışlamaya başlamasıydı biraz daha öne çıkınca  herkese teşekkür edip burda olmasalarda tüm ekip arkadaşlarımın canla başla bu projeyi yürüttüklerini söyledim. Ted ve Thomas da bana katılmış sahnede fotoğraf çekilmiştik anı olarak.

SEN ETKİSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin