BÖLÜM 16

8 0 0
                                    

Aradan geçen zaman hepimizi kaygıya düşürüyordu ve herkes tam olarak bizi neyin beklediğini bilmiyordu.Birlik 3 komutanı Denver yanına şimdiden on birliğin desteğini almış ve Glass House'u ele geçirmişti. Geriye kalan birliklere ise baskı yapıyordu şu anda Thomas'ın yanında olan 4 birlik vardı ama biri yanımızda olmayıp  kimseye karışmıyordu.
Aradan 15 gün geçmiş ve kimse daha bir atak yapmamıştı çünkü dış ülkelerden baskı yiyorduk ve Denver bu işlerle uğraşıyordu. Aşağıdaki kazılardada ilerleme kaydetmiş  birliğin dışına doğru yolu açmış  şehrin ortasına geçit sağlamıştılar. Hastaların hepsini şehir hastanesine gönderip kendi birliğimizi bir virüs sonucu karantina altına aldığımıza dair yalan söylemiştik. Bugün ise yeni kıyafetleri deniyorduk, yeni tasarlanan bu kıyafetler bazı özellikleri vardı dediklerine göre zor koşullara dayanmasını istiyordu herkes. Denver uzun süren o süreçte bütün açıklamasını yapacaktı halka yeni liderin kendisi olduğunu duyuracaktı. Birlikteki askerler, herkes hazırlanmış açıklamayı bekliyordu. Olası bir plan yoktu herkes ilk Denver'den atak bekliyordu. Ted, Thomas ve diğer 3 birliğin komutanı bir masada oturuyordular. Bizde kendi birliğimizdekiler arkadaki masalara geçmiştik etrafa soğuk bir hava ve sessizlik hakimdi. Ne kadar burda kalmak istesemde belki de burda geçirdiğim son saatlerimizdi.
-Değerleri Vatandaşlarımız herkese Merhaba!
Denver'in yüzü ekranda belirmişti ifadesi mutlu ve birazda ürkütücüydü.
-Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı durumlardan bi habersinizdir ve bu durumları size bildirmek istiyoruz.
Önde bir masa ve arkasında ise bir ekran vardı, üstüne de başkanın kıyafetini giymişti.
-Şimdiki başkanımız sağlık sorunları nedeniyle görevinden çekilmiş ve vekili olarakta diğer birliklerde yapılan oylamada beni göreve getirmiş bulunmaktadırlar. Beni bu göreve getirdikleri için birlik komutanlarıma teşekkür ediyor ve halkımızın geleceği için çalışacağım.
Bu neden bahsediyordu resmen kendi yazdığı senaryoyu insanlara aktarıp onları kandırıyordu. Kendisi başkanı görevden almış ve diğerlerinden bir kaçını tehdit etmişti. Salon biraz hareketlenmiş ve sinirlenmiştiler.
Thomas ayağa kalkıp arkasını döndü.
-Arkadaşlar sessizlik dinlenmeğe devam edelim.
-Dediğim gibi dış ülkeler şu anda bize savaş açmış durumdalar bariyerlerimizi geçemediler ama ekonomik ve diğer konularda bizi etkisiz bırakmaya çalışıyorlar. Birliklerimiz ortak bir plan çalışması yapmış bulunmakta ve bugün itibariyle kurtarma planını sizlere de duyurarak başlatmış bulunmaktayız.
Kurtarma planı da ne bundan kimsenin haberi yoktu,neyin peşindeydi bu adam?
Ekranda Denver'i sola almışlar ve ekranda sağ taraftaydı.
-Şimdi size bu planın aşamalarından bahsedeceğim.
Aşamaları okurken aynı zamanda açıklıyordu ve ekranda da bunlarla ilgili fotoğraflar gösteriliyordu. Baya insanların gözünü boyamak için bir şov yapıyordu. 15 dakikalık bir plan açıklamasından sonra başka konulara geçmişti.
-Halkımızın bizi destekliğiceğini umuyor ve bize yardım etmenizi istiyoruz. Şimdi size bu süreçte ülkemize vatan hainliği yapmış kişileri göstericem bu süreçte yanımızda olmamış ve dış ülkelerle iş birliği yapmış bulunmaktalar.
Ekranda birden Thomas ve onla birlikte olan birlik komutanlarının fotoğrafları belirmişti.
-Normalde böyle bildiler gizlidir ama Halkımızın artık gerçekleri öğrenmesi lazım. Bu kişileri görenlerinde bu kişilerle birlikte hareket edenlerin direk bize haber vermelerini istiyoruz.
Sesler artmış ve insanlar artık bağırıyordu. Yaptığı resmen insanları kesmekti. Şimdi ne yapıcaktık hepimizi ortaya çıkarmıştı.
-Birlik kuvvetlerimiz şu anda yola çıkmış bu hainleri yakalamaya gidiyorlar. Açıklamaları dinlediğiniz için teşekkür eder hepinize iyi ve mutlu günler dilerim.
Ekran kapanmış ve bazı askerler komutanlarının yanına gitmişti.
Acil bir plan lazımdı buraya doğru geliyordular.
-Sessizlik!
Ted bağırıp herkesi susturmuştu.
-Şimdi ilk olarak çalışan mürettabat önden gidicek ve tünellere geçicek ordan çıkış noktalarından belirlediğimiz güvenli evlere geçiş yapılacak.Ne olursa olsun ani bir şey olduğunda kimse arkasını bakmayıp yoluna devam etsin. Sağlık ekibi ani bir durumda tedavileri güvenli evlerde yapıcak asla tünelleri tıkamayalım. Herkes grup olarak ilerleyecek tünellere ilerleyelim.
Herkes ağaya kalkmış tünellerin yolunu tutmuştu bende insanların arasından geçerek Thomas'a doğru ilerliyordum. Ama bir türlü ulaşamıyordum herkes üstüne doğru geliyordu.
Kenara çıktığımda Thomas ,Ted ile konuşuyordu.Beni görmüş Ted'e bekle işareti yapıp benim yanıma koşmuştu.
-Sen niye gitmedin?
-Seni merak ettim senin yanında olmak istiyorum.
-Hayır olmaz senin orda insanlara yardım etmen lazım fazla zamanımız yok hadi git.
-Ama ben ...
-Lisa dediğimi yap seni böyle bir tehlikeye sokmam
Yüzümden tutmuş anlını anlama yaslamış ve bana o sözleri fısıldamıştı.
-Seni seviyorum.
Sonra yüzünü çekip dudaklarımı öpmüştü ve geri çekilmişti.
-Martha , Lisa'yı götür.
Kolumdan biri çekmiş beni arkaya götürüyordu. Bende ileri girmek istiyordum ama bırakmıyordu. Son kez Thomas'a bağırmıştım ve  o da bana bakmıştı.
-Hayatta kal.
Bana göz kırpıp ileri hareket etti. Martha da beni hemen tünelin giriş yoluna sokmuştu.
-Hadi Lisa ağlama o hayatta kalır güçlü biri.
Sonra aniden bir ses duyulmuştu.
-Kırmızı Alarm , kırmızı alarm izinsiz giriş izinsiz giriş
Gelmiştiler ve kapılara dayanmıştılar. Denver hain planını devreye sokmuştu.

SEN ETKİSİWhere stories live. Discover now