Capitolul 48

3.4K 274 73
                                    

Privesc in jur , vazand ca sunt intr-un loc complet negru. Sunete ciudate si infricosatoare se aud in jurul meu , speriindu-ma. Incerc sa ma misc , insa parca sunt facuta din piatra. Tot ce pot face e sa stau si sa privesc. Aud pe cineva razand malefic in fata mea.

- Oh , Aly. Esti atat de naiva ! zice persoana razand.

Pasi puternici se aud in fata mea. Ceva parca incepe sa imi apese fiecare particica din corp. Greutatea de pe pieptul meu se tot mareste cu fiecare pas pe care persoana il face in directia mea. Abia daca mai puteam respira. Persoana ajunge in fata mea , eu reusind sa o vad. Maresc ochii speriata. E Lucas. Are ochii de un negru intens , iar pupila ii este rosie. Coarnele din varful capului ii sunt incredibil de mari. Nu am mai vazut niciodata asa ceva. Cand si-a deschid gura ca sa spuna ceva , i-am vazut coltii ascutiti ce ii zgaraiau buza.

- Chiar credeai ca nu o sa aflu ? intreaba el ranjind malefic.

Deschid brusc ochii , fiind ingrozita de ce am visat. Ma ridic in sezut gafaind , corpul meu fiind transpirat. Inima mea bate nebuneste , de parca am alergat kilometri intregi. Privesc in jur precauta. In camera era inca intuneric. Ma intind pana la noptiera si aprind telefonul. E ora cinci dimineata. Oftez. Il privesc pe Andrew ce dormea linistit cu o mana pe perna. Cateva fire de par ii acopera ochii. Zambesc si imi trec degetele peste fata lui , indepartand firele de par. Ii magai obrazul fin. Imi inchipui ce ranjet ar avea Andrew daca ar fi treaz. Ma ridic din pat si merg spre geamantane. Deschid unul dintre ele si iau de acolo niste haine. Plec in baie , mijindu-mi ochii din cauza luminii puternice. Fac un dus scurt si imbrac hainele alese. Dupa ce imi termin rutina de dimineata , ies din baie. Merg pana langa pat , si , fara sa ma pot abtine , ma intind si il sarut scurt pe Andrew pe obraz. Imi imbrac geaca si ies din camera. Coborand scarile , ajung la parter. Plec in bucatarie , luand un mar de pe masa. Trec prin hol , apoi ies afara , incepand sa mananc marul. Am nevoie de o plimbare dupa cosmarul ala. Si oricum , nu am mai vazut Dabrusul de mult timp.

Mergand pe strazi , privesc in jur. Nimic nu e schimbat. Neobservand nici o garda , mi-am dat seama ca o data cu moartea celorlalte Elemente , garzile si lanturile alea ciudate au disparut. Asta e bine. Acum vrajitorii sunt liberi. Trec pe langa un bloc ce avea zeci de desene pe el. Corpul meu a fost acaparat de groaza cand am observat un desen asemanator cu ochii lui Lucas din visul meu. Imi pun mainile peste fata. Ce se intampla cu mine ? De ce sunt atat de speriata ? M-am antrenat din greu , am colierul ce imi da putere. Pot sa fac fata unei lupte. Si totusi nu inteleg. Simt brusc o mana pe umarul meu. Tresar atat de tare incat aproape cad pe jos. Privesc in spatele meu , vazandu-l pe Andrew ce ma privea ingrijorat. Imi pun mana pe piept , respirand usurata.

- Ce s-a intamplat ? intreaba el.

- Nimic. Doar m-ai speriat. zic eu zambind fals.

- Aha , sigur. zice el plictisit.

Imi dau ochii peste cap. Eu si Andrew incepem sa mergem in fata. Eu ii povestesc ce am visat si despre felul in care ma tot comport. Andrew ramane pe ganduri , nestiind ce sa zica.

- Poate a fost doar un cosmar. Iti e frica sa nu se inceapa un razboi. zice el.

- Razboiul o sa inceapa chiar daca mie mi-e frica sau nu. E vorba despre felul in care arata Lucas si cum vorbea. E foarte ciudat. zic eu.

- Okay , gata ! Nu te mai ingrijora atat. Tu nu esti asa ! zice Andrew , oprindu-se in mijlocul drumului.

El ma ia de maini si ma trage mai aproape de el.

- Esti puternica si poti face orice iti trece prin cap. Daca o sa vrei sa arda toata planeta , te asigur ca o poti face. spune el zambind.

- Logic ca o pot face. zic eu , ranjind aroganta.

- Asta e Aalyah pe care o iubesc ! spune Andrew fericit si ma imbratiseaza strans.

Gura mea se deschide larg , eu nestiind cum sa reactionez. T-Tocmai mi-a spus ca ma iubeste !? Ochii mei incep sa straluceasca , iar eu devin o rosie umblatoare. De cand parintii mei au murit , nimeni nu mi-a spus ca ma iubeste. Andrew facand-o ma socheaza total. Dar... Nu are cum sa ma iubeasca. Eu si Andrew inca de cand ne-am intalnit mereu ne certam si ne tachinam.

Proasto , spune-i si tu ca il iubesti. imi zice minunata constiinta.

Iar eu o ascult , pentru prima data.

- Si eu te iubesc. ii soptesc lui Andrew.

Corpul lui se incordeaza , Andrew probabil avand aceeasi reactie pe care am avut-o eu. Nu pot sa cred ce se intampla.

- A-Asta inseamna ca vrei sa fii iubita mea ? intreaba Andrew cu glasul tremurat.

- Da. zic eu rosind. Insa asta nu te scuteste de tachinarile mele.

- Nici nu ma asteptam la altceva. zice Andrew razand.

El isi pune mainile pe obrajii mei si ma saruta apasat pe buze. Ma stramb enervata. Dar , hei ! Acum am un iubit !

*  *  *

Eu si Andrew intram in bucatarie tinandu-ne de mana. Alissa se intoarce spre noi ranjind.

- Unde ati fost , porumbeilor ? Ati lipsit vreo trei ore ! zice ea.

- Ne-am plimbat prin oras , am discutat... Stii tu , chestii normale. zic eu.

- Voi doi sunteti orice , numai nu normali. spune Alissa razand.

Andrew se tranteste pe un scaun.

- Alissa , ti-o prezint pe iubita mea , Aalyah ! zice Andrew mandru.

Alissa se ineaca , incepand sa tuseasca.

- CE !? urla ea.

- Of , Alissa. Glasul tau de privighetoare aproape ca ma face sa plang. zic eu , stergandu-mi lacrimile false.

- Hei ! spune ea indignata.

- Ma duc sa imi las geaca. ii soptesc eu lui Andrew , el incuviintand.

Ies din bucatarie si urc scarile in graba. Fug pana la camera lui Andrew. Intru inauntru si imi dezbrac geaca , punand-o in cuier. Ceva mi-a atras atentia cand am vrut sa ies din camera. Ma apropii confuza de noptiera , vazand un plic alb. Pe el scria numele meu. Il iau in mana si il deschid. Incep sa citesc.

"Draga Aalyah ,

Imi pare rau ca ai plecat. Chiar imi facea placere sa stau cu tine. Insa cand am aflat ca ai furat colierele elementelor si ai fugit , m-am enervat foarte tare. Si asa eram suparat ca ai omorat-o pe Ana. Am fost suspicios inca din ziua in care il luai peste picior pe Amjad , incercand sa nu ii raspunzi la intrebari. Chiar credeai ca nu o sa aflu despre conversatiile tale cu Alissa ? Cand au atacat zanele , am venit la tine in camera sa te iau la lupta. Dar oare ce am vazut ? Am vazut o carte mai ciudata pe biroul tau. Si ce era in carte ? Conversatiile tale cu Alissa despre planurile demonilor. Am plecat sa inving zanele , insa cand am terminat , tu ai disparut. Si stii ce am facut din cauza furiei ? L-am omorat pe Amjad si i-am absorbit puterea. Acum eu sunt conducatorul taramului demonilor si sunt de sute de ori mai puternic. Pregateste-te sa mori , Aalyah.

Cu multa iubire ,
tatal tau , Lucas."

Cartea se apropie de sfarsit :(

Elementul DisparutUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum