8.

4.1K 167 43
                                    

Words 916
****
Connor tulee ohitseni eteiseen. Minä jään vähäksi aikaa seisomaan paikalleni, mutta vedän sitten oven perässäni kiinni. "Mitä hittoa sinä teet täällä?" Kysyn ja käännyn katsomaan häntä. Huomaan Evelyninkin katsovan Connoria kysyvänä.

"Tota.. Connorin piti tulla meille, mutta sitten Evelyn soitti ja kysy tänne. Otin sitten tonki mukaan." Ethan sanoi naurahtaen, mutta minua ei kyllä naurata yhtään. Minä tuhahdan ja kävelen takaisin olohuoneeseen. Istahdan sohvalle ja jatkan telkkarin katselua. Kuulen kaikkien kävelevän olohuoneeseen.

"Katsohan. Täällähän on huonekalut. Viimeksi jouduin istumaan lattialla." Connor sanoo ja katselee olohuonetta. Minun tekisi mieli lyödä häntä. Hän sanoi tuon ihan tahallaan. Käännän katseeni takaisin telkkariin ja tunnen Evelynin uteliaan katseen itsessäni.

"Minä menen suihkuun." Sanon hetken kiusallisen hiljaisuuden ja nousen ylös. Tässä tilanteessa ei näköjään ollut Ethannillakaan mitään sanottavaa. Menen ripeästi kylppäriin ennekuin kukaan kerkeää sanoa mitään.

Lotraan suihkussa ilmeiseti kauan, kun Evelyn tulee koputtamaan ovea ja sanoo minun olleen kohta jo 20min. Yleensä viihdyn suihkussa yli kaksi kertaa lyhyemmän ajan. Käärin hiukseni yhteen pyyhkeeseen ja toisen kiedon vartaloni ympärille. Kuivaan itseni ja vaihdan yöpuvun päälleni.

Olohuoneessa kaikki Connor tuijottaa TV-ruutua ja Evelyn ja Ethan toisiaan. Tästä tulisi hirveät kymmenen tuntia. Yskäisen kovaa ja kaikki kääntyvät katsomaan minua. "Minä menen nyt nukkumaan, että öitä."

"Odotas hetki. Sinun huoneeseen pitää laittaa patja." Evelyn huomauttaa ja nousee sohvalta ylös. Hän kävelee olohuoneessa oleville kaapeille ja ottaa sieltä peiton, tyynyn ja patjan. Mitään sanomatta kulkee ohitseni huoneeseen ja jättää ne ilmeisesti sinne. Kiitän luojaa tai no isejäni, että he toivat tänään vielä yhdet petivaatteet. "Menettekö te jo?" Evelyn kysyy, kun tulee huoneestani.

"Täh?" Minä kysyn ja katson häntä kummastuneena.

"Niin, että menettekö te Connorin kanssa jo?" Evelyn kysyy uudemman kerran. Katson häntä 'oletko tosissasi'-ilmeellä. Ei oikein nappaa nukkua Connorin kanssa samassa huoneessa. Paras ystäväni kuitenkin katsoo minua anovasti ja tuhahdan lopulta. "Mennään."

Connor nousee sohvalta ja seuraa minua. Minä levitän hänelle patjan uudemman kerran ja heitän petivaatteet hänen päälleen. "En ole vaihtanut niitä."

"Olet tainnut impata tuoksuani näistä." Hän sanoo ja istahtaa patjalle. "Unissasi. Ne ovat siinä vain siksi, että en ole jaksanut vaihtaa."

"Ihan mikä saa sinut yöllä nukahtamaan." Connor sanoo ja heittää hupparinsa tyynesti pois päältään. Minä jään tuijottamaan häntä. En vaan sen alastoman yläruumiin takia, vaan tutkin myös hänen kasvojaan. Hän käyttää ties mitä aineita ja hänen kasvonsa näyttää silti noin virheettömiltä. (Lukuun ottamatta paria naarmua ja jo haikenevaa mustelmaa.) On hänellä varmasti syynsä käyttää sitä, mitä ikinä käyttääkin. No nyt kun ajattelen uteliaisuutesi heräsi. Miksi hän käyttää? En todellakaan halua kysyä häneltä. Koko henkilö on puoleensavetävä. En kyllä tajua miksi. Hänhän on myös viiden tähden mulkku.

"Voisitko lopettaa tuijotuksen? Se on häiritsevää. Kyllä tosin tiedän, että olen hyvännäköinen." Connor sanoo ja kääntää katseensa minuun. Minä käännän katseeni pois ja nappaan puhelimen käteeni. Miksi tuijotin häntä niin pitkään? Tottakai hän huomasi. Kyllä itsekin huomaisin, jos tuijottaisi minua ikuisuuden.

Laitan aamuksi herätyksen ja laitan puhelimeni lataukseen. Sammutan yövalon ja rupean nukkumaan tai ainakin yritän. "Mitä sinä teet?" Connor kysyy.

"Olen lounaalla Donald Trumpin kanssa." Vastaan sarkastisesti. "No miltä näyttää." Connor ei sano mitään, mutta kuulen hänen tuhahtavan.

Pyörin sängyssä pitkään. Vaihdan koko ajan asentoa. Johtuen varmaan siitä, että helvetin komea, mutta myös kusipää nukkuu huoneeni lattialla ja siitä, että hänen puhelimen valo häiritsee. "Voisitko lopettaa tuon pyörimisen?" Connor kysyy ja kuulostaa äkäiseltä.

"Voisitko sinä olla valittamatta ja pitää turpasi kiinni." Sanon ja käännyn ottamaan puhelimeni. Laitoin puhelimen pois 15min sitten. Yleensä olen tässä vaiheessa syvässä unessa.

"Sori vaan, mutta turpa jäi talolle ja talli palo." Connor sanoo ja hänen äänensä oikein tihkuu vittuilua.

"Voisitko ystävällisesti tukkia tuon vittuilevan suusi ja laittaa puhelimen pois. Valo häiritsee."

"Se ei ole minun ongelmani. Sinun pitää nyt vaan kestää." Connor sanoo ja nyt ihan oikeasti estän itseäni kaikin mahdollisin tavoin hyökkäämästä hänen kimppuunsa.

"Voisitko edes laittaa näyttö himmeämmälle?" Kysyn teennäisen ystävällisesti. Connor ei vastaa mitään ja ei tee yhtään mitään.

"Ihme kusipää." Sanon ja käännän kylkeäni.

"Mikäs sinä sitten olet?" Connor kysyy ja käännyn katsomaan häntä vihaisesti. En kerkiä, sanoa mitään, kun huoneeni ovi aukeaa.

"Voisitteko olla vähän hiljempaa? Te riitelette, kun joku vanha aviopari. Täällä on todella ohuet seinät." Evelyn sanoo ja Ethan tulee hänen taakseen.

"Sano se tuolle kusipäälle. Minä haluaisin nukkua." Ärähdän ja Connor mulkaisee minua. Ei se kyllä mitenkään uutta ole.

"Voisitteko te vaan yrittää olla sovussa tämän yhden yön?" Ethan kysyy anovana ja saa molemmilta vastaukseksi epämääräistä muminaa. Evelyn ja Ethan sanovat meille vielä hyvät yöt ja häippäisee sitten takaisin olohuoneeseen. Huokaisen syvään ja rupean makaamaan. Huomaan Connorin laittavan puhelimen pois ja kääntävän kylkeään. Laitan silmäni kiinni ja pian nukahdan.

****

Herään jonkun tökkimiseen. Silmiä avaamatta murahdan ja vedän peiton pääni ylle. "Herätys!" Kuuluu huuto ja peitto vedetään päältäni.

"Mitä?" Kysyn äkäisenä ja avaan silmäni. "Kelloni ei ole vielä soinut." Sanon ja loskaisen peiton takaisin Connorin käsistä.

"Sen oisi jo pitänyt. Kello on puoli kahdeksan." Connor sanoo ja näyttää puhelimestaan kelloa. "Mitä helvettiä?" Kysyn ja nousen nopeasti ylös. Juoksen hädissäni vaatekaapille ja rupean penkomaan sitä. Kuulen Connorin naurahtavan ja käännyn katsomaan häntä. "Tämä ei ole hauskaa."

"On tämä itseasiassa. Kello ei ole vielä edes kuutta." Hän sanoo ja näyttää puolestaan aikaa minun puhelimestani. Siis kusettiko hän minua? "Siis sinä herätti minut ennen kuutta omaa ilkeyttäsi?" Connor hymähtää ja kohauttaa hartioitaan. Hänhän näki ihan vaivaa tämän takia.

"Ihme paskiainen." Sanon ja kävelen takaisin sängylle. Otan puhelimen käteeni ja menen Netflixiin. Herätys on kumminkin yli puolen tunnin päästä.

"Kumpi?" Connor kysyy ja katson häntä ihmeissään. "Täh?"

"Niin, että kumpi? Kusipää vai paskianen?"

"Olet molempia. En osaa päättää." Sanon ja siirrän katseeni takaisin puhelimeen. Kuulen Connorin laskeutuvan takaisin patjalle ja minä laitan frendit pyörimään.

Surprising love//IN FINNISHWhere stories live. Discover now