17

996 33 13
                                    

3rd person P.O.V.

Daar zitten RM, V, Jin, Jimin, Suga, J-Hope en Jungkook voor de televisie, terwijl hun manager zenuwachtig voor de televisie door blijft lopen. Wanneer het nieuws op de televisie komt, gaat hij plots stil staan. Iedereen fixeert zijn blik op de televisie.

''Vandaag is er een tragisch ongeluk gebeurd op een 80 km/h weg. Bij het ongeluk zijn de twee inzittenden van het busje ernstig gewond geraakt. De man en het meisje zijn met de trauma helikopter met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Momenteel zijn ze beide in coma, met een overlevingskans van ongeveer 3%.''

De ogen van RM, Jungkook, V en J-Hope worden groter wanneer ze dat horen.

''Wanneer er meer duidelijk is over het ongeluk, zullen we het u onmiddellijk laten weten. Dit was de spoed nieuws uitzending van vanda-.'' De manager schakelt de televisie uit en kijkt de jongens stuk voor stuk aan.

''Dit is toch niet Eva hoop ik?'' Vraagt hij terwijl hij RM aankijkt. ''Ik heb jullie de verantwoordelijkheid gegeven om op haar te letten. Nu zijn jullie haar kwijt en niet veel later gebeurt dit. Ik hoop voor jullie dat dit niet Eva is.'' RM richt zijn blik op de vloer en haalt zijn schouders op. In de tussentijd pakt de rest hun telefoon er bij om Eva een berichtje te sturen. Ze krijgen geen reactie. Zelfs niet na een paar uur. Het ongeluk komt wel akelig dichtbij wanneer ze bijna zeker weten dat Eva erbij betrokken is.

Op hun telefoons zoeken ze zo veel mogelijk nieuwssites op die iets over het ongeluk hebben geplaatst. Na een paar minuten stilte staat Jungkook ineens op. Er verschijnen tranen in zijn ogen, waarna hij iedereen stuk voor stuk aankijkt. Hij richt zijn blik weer op zijn telefoon en begint al snikkend het nieuwsbericht voor te lezen.

''Bij deze is hier een update over het ernstige ongeluk dat vanochtend is gebeurd op een 80 km/h weg.'' Jungkook ademt diep in. ''Het busje is met ongeveer 130 km/h tegen een boom aan gereden. De aanwezige camera's hebben het ongeluk gefilmd. Op deze beelden is te zien dat de bestuurder van het busje het stuur plots naar rechts toe draait, waardoor het busje grip verloor en van de weg af raakte.''

De rest kijkt Jungkook verbaasd aan. ''Dus,'' begint J-Hope. ''Hij wilde een einde maken aan hun levens.'' Iedereen slikt en richt hun blik op de vloer. Na een paar seconden gaat Jungkook verder met voorlezen.

''Ook over de slachtoffers is informatie bekend. De inzittenden van het busje waren Ricardo F. en Eva F.. Momenteel liggen ze beide in coma in het Jeroen Bosch ziekenhuis. De overlevingskans van Eva is wonderbaarlijk met 3 procent gestegen naar 6%.'' Jin, J-Hope en Suga richten hun blik op Jungkook en glimlachen zacht. Dan staat V ineens op.

''We moeten naar dat ziekenhuis toe. Ik voel dat het goed gaat komen.'' Er is angst, maar ook vastbeslotenheid in zijn stem te horen. De manager zucht en begint dan te praten.

''Taehyung, het is al laat in de avond en morgenochtend vertrekt onz-,'' V onderbreekt hem.

''We kunnen Eva hier niet achterlaten.'' Gebroken kijkt hij de anderen aan. Jungkook maakt een instemmend geluid.

''Dat dus. Eva hoort bij BTS. We kunnen haar niet hier in Nederland achterlaten terwijl wij allemaal naar Amerika gaan. Ik sta erop dat we hier wachten tot ze uit haar coma komt.''

Na een paar seconden stilte maakt iedereen instemmende geluiden, behalve de manager. Hij staart wat voor zich uit. RM, Suga, Jin, J-Hope en Jimin nemen plek naast Jungkook en V terwijl ze allemaal hun manager aankijken.

''Zeg die vlucht van morgenochtend maar af, wij vertrekken nu naar het ziekenhuis,'' mompelt Suga, terwijl hij de autosleutels van de tafel voor hem af pakt. Hij houdt de autosleutels omhoog voor de neus van de manager. Hij zucht diep en pakt daarna de autosleutels aan.

''Ik ben blij dat jullie er zo veel vertrouwen in hebben dat ze het overleefd.'' Hij werpt alle jongens snel een blik en loopt daarna samen met de jongens richting hun busje.

Na een lange rit staan ze dan eindelijk voor het ziekenhuis in Den Bosch. Ze kijken elkaar aan en lopen daarna het ziekenhuis binnen. De vrouw achter de balie kijkt ze verward aan, waarna ze op de klok kijkt.

''Goedenacht heren. Het is momenteel 1 uur in de nacht. We zijn helaas alleen geopend voor spoedgevallen.''

''We komen onze vriendin bezoeken. Ze ligt in coma en we willen weten of alles goed gaat met haar. Kan je ons iets over haar vertellen?'' Mompelt Jungkook, terwijl hij haar met zijn puppy ogen aankijkt.

''Ik mag helaas geen informatie over onze patiënten verstrekken. Ook is het niet mogelijk om iemand te bezoeken die in coma ligt. U zal moeten wachten tot ze uit haar coma is. Wanneer ze uit coma is mag ze zelf bepalen wie haar mag bezoeken.'' 

Jungkook zucht diep. J-Hope klopt voorzichtig met zijn hand op zijn schouder, waarna J-Hope, RM, Suga, Jin, Jimin en de manager langzaam naar buiten lopen. V gaat naast de verloren Jungkook staan. Hij staart dood voor zich uit. Pas na enkele minuten lopen V en Jungkook ook naar buiten. Ze gaan bij de anderen staan.

''Ik heb jullie tickets nog niet gecancelled. Morgenochtend om 8 uur vertrekt jullie vlucht. Als ik jullie was zou ik zometeen gaan beginnen met het inpakken van jullie spullen. Ik zorg er wel voor dat de spullen van Eva bij haar komen.'' Zegt de manager terwijl hij de sleutels van het busje uit zijn broekzak haalt. Hij begint richting het busje te lopen en iedereen volgt hem, behalve Jungkook en V. Hun blijven stokstijf stil staan bij de ingang van het ziekenhuis. Wanneer RM merkt dat Jungkook en V er niet bij lopen, draait hij zich om. Daar ziet hij ze staan, voor het ziekenhuis.

''Kookie en Taehyung ah, kom mee! We moeten gaan,'' zucht RM wanneer hij op ze af loopt. Vastbesloten schudt Jungkook zijn hoofd. De rest draait zich om en kijkt ze allemaal aan.

''Doe niet zo moeilijk jongens, jullie weten dat hij jullie echt hier achter gaat laten,'' fluistert RM. V begint zacht te lachen.

''Dan laat hij ons hier maar achter. Wij wachten hier tot ze weer uit haar coma is.'' RM zucht diep en loopt terug naar de rest. Hij vertelt ze dan dat V en Jungkook hier willen blijven. De manager werpt nog snel een blik naar V en Jungkook, die nog steeds hulpeloos voor het ziekenhuis staan te wachten.

''Als die sukkels hier willen wachten dan doen ze dat maar. Wij gaan nu terug naar de studio en vertrekken morgen naar Amerika.'' J-Hope, Jimin, Jin, Suga en RM kijken nog snel naar Jungkook en V voor ze achter hun manager aanlopen. In hun ogen is angst te zien, maar ze blijven vastbesloten staan en verroeren zich niet wanneer RM ze nog probeert mee te nemen. Hun manager zucht diep, waarna hij nog een keer wat mompelt in de richting van 'sukkels.'

~~

Hoofdstuk 17 alweer oml.


Repeat || BTS ✔️Where stories live. Discover now