18

1K 37 12
                                    

3rd person P.O.V.

De tijd vliegt voorbij en sinds een paar maanden bezoeken V en Jungkook Eva elke dag. Precies twéé maanden na het ongeluk werd Eva wakker uit haar coma, jammer genoeg kwamen er toen maar een paar lichaamsfuncties terug, waardoor ze niet op prikkels reageert, maar ze wel weet wanneer het dag of nacht is. Ze kan haar ogen openen en rond kijken, met veel hulp drie maaltijden naar binnen krijgen, maar ze kan geen mensen herkennen. Nadat Jungkook en V lang genoeg hadden gezeurd kregen ze eindelijk toestemming van het ziekenhuis om Eva te zien.

Niet ver van het ziekenhuis vandaan zitten V en Jungkook in een hotelkamer. Ze kijken elkaar aan en zuchten een keer diep.

''Ik hoop niet dat het jaren duurt voor ze al haar lichaamsfuncties weer terug krijgt,'' mompelt Jungkook bedroefd. Ondertussen heeft BTS al een aantal concerten gegeven zonder V, Jungkook en Eva. Verder heeft niemand iets bekend gemaakt over het ongeluk van Eva, ook al kregen ze duizenden vragen van fans waarom V, Jungkook en Eva er niet bij waren. Het antwoord was elke keer dat ze alle drie ziek waren. De fans beginnen het steeds minder goed te geloven en dat merken Jungkook en V maar al te goed.

''Morgen is het Eva's verjaardag,'' zegt V. ''Ik vind wel dat we iets voor haar mee moeten nemen om haar verjaardag samen te vieren.'' Jungkook kijkt snel naar V, waarna hij opstaat en naar de keuken van de hotelkamer rent. Hij pakt snel wat dingen bij elkaar en begint een cake te bakken. Wanneer V de keuken binnen komt lopen zit Jungkook's gezicht vol met bloem. Jungkook richt zijn blik op V en begint te lachen.

''We hebben Jin eigenlijk nodig.'' V begint ook te lachen. Niet veel later besluit V Jungkook te helpen bij het maken van de cake. Na twee uur is de cake dan eindelijk klaar. Ze laten de cake in de koelkast afkoelen en vallen niet veel later op de bank in slaap.

-

Op 19 oktober worden V en Jungkook pas laat in de morgen wakker. Ze ontbijten en gaan de cake die ze gisteren hebben gemaakt versieren. Ondertussen gooien ze nog wat water en bloem in elkaars gezicht.

''Oh shit,'' V kijkt op de klok. ''We mogen al een uur op bezoek bij Eva!'' Schreeuwt hij, waarna hij snel zijn jas aantrekt. Jungkook trekt ook zijn jas aan waarna hij de cake voorzichtig inpakt. Wanneer ze in de spiegel kijken voor ze willen gaan, komen ze er achter dat hun gezicht nog helemaal onder het bloem zit. Jungkook slaat V tegen zijn arm en rent daarna naar de badkamer.

''Ey!'' Schreeuwt V, waarna hij Jungkook de badkamer in volgt. Ze halen allebei het bloem van hun gezicht af en lopen dan met de cake hun hotelkamer uit. Nadat ze een paar minuten hebben gelopen komen ze aan bij de balie van het ziekenhuis. De vrouw achter de balie glimlacht naar hun wanneer ze met de cake binnen komen lopen. V en Jungkook lopen zo snel mogelijk naar de kamer waar Eva ligt. Wanneer ze daar aankomen zien ze een van de dokters naast haar bed zitten. Hij wil haar net haar middageten geven.

''Wacht,'' mompelt Jungkook. De dokter kijkt naar Jungkook. ''We hebben eten voor Eva meegenomen.'' De dokter staat op en neemt de cake aan van Jungkook. Hij haalt het aluminiumfolie van de cake af en leest wat er op staat.

''Gefeliciteerd Eva, met een hartje,'' mompelt hij terwijl hij glimlachend naar de cake kijkt. Niet veel later richt hij zijn blik weer op V en Jungkook, die naar hem glimlachen.

''We kunnen kijken of ze het wil eten, maar ze eet de laatste dagen steeds moeilijker.'' De glimlach die eerst op iedereens gezicht te zien was is nu plots verdwenen.

''Waarom dat is weten we helaas niet. Het kan positief en negatief zijn,'' mompelt hij, waarna hij weer richting Eva loopt. Jungkook en V volgen hem en nemen plek rechts van het bed. De dokter gaat links van Eva zitten en breekt voorzichtig een stukje van de cake af. Hij geeft het stukje cake aan Eva en ze eet het voorzichtig op. Het duurt heel erg lang voor ze het kleine stukje cake op heeft.

Na een paar minuten komt er iets van geluid uit haar mond. Aangezien ze allemaal weten dat alles wat Eva doet reflexen zijn, kijken ze haar geschrokken aan. Ze schudt haar hoofd en kijkt snel naar V, Jungkook en de dokter. Alle drie kijken ze vol hoop naar Eva.

''W-waar ben ik?'' Vraagt Eva verward. De dokter drukt zo snel mogelijk op de alarmknop wanneer Eva begint te praten. V en Jungkook kijken vol ongeloof naar Eva. Niet veel later komen er verschillende zusters de kamer binnen gestormd. Ze monitoren samen met de dokter haar polsslag, bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Eva kijkt verward naar iedereen om haar heen. Iedereen behalve V en Jungkook ademt opgelucht uit. V en Jungkook kijken verbaasd naar de dokter.

''Goed nieuws,'' de zusters lopen de kamer weer uit. ''Eva is wakker geworden uit haar Coma Vigil!'' Jungkook en V kijken elkaar aan en beginnen te glimlachen, daarna richten ze hun blik op Eva. Wanneer ze hun aankijkt, is te zien dat ze probeert te achterhalen wie de twee jongens rechts van haar zijn.

''Ta-Taehyung?'' Mompelt ze. V knikt en ze richt haar blik op Jungkook. ''En Jungkook?'' Jungkook knikt en begint steeds meer te glimlachen. Voorzichtig begint Eva te glimlachen. De dokter staat op en verlaat langzaam de kamer. Er valt een dodelijke stilte, waarin Eva V's en Jungkook's gezicht inspecteert. Na een paar seconden vormen zich tranen in haar ogen.

''Ik heb jullie gemist jongens,'' snikt Eva, terwijl ze V en Jungkook in een knuffel trekt. Ook hun krijgen nu tranen in hun ogen. Ze zijn allemaal blij dat Eva weer in leven is en aangezien V en Jungkook nogal raar zijn, vragen ze na de knuffel meteen of Eva een stukje van de verjaardagscake wil. Eva schiet in de lach en knikt dan, waarna ze een stuk cake van Jungkook krijgt. 

Een paar minuten later komt de dokter binnen lopen met een pen. Achter haar op het bord schrijft hij iets op. 'Datum van ontslag: 20-10-2019.' Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Eva. Pas dan realiseert ze zich dat er tientallen tekeningen op het bord achter haar hangen. Ze draait haar hoofd langzaam om naar Jungkook, die blozend weg kijkt. Eva grinnikt en vraagt daarna of de tekeningen van hem zijn. Hij knikt voorzichtig en richt zijn blik daarna weer op Eva.

''Dat is echt super lief Kookie! Dankjewel!'' Mompelt Eva, terwijl ze Jungkook in een knuffel trekt. V begint meteen te glimlachen. Na ongeveer 30 seconden fluit V naar de twee.

''Lovebirds,'' er verschijnt een grijns op V's gezicht wanneer Jungkook zich uit de knuffel trekt. Speels slaat hij V. Eva kijkt naar de twee alsof ze dit elke dag meemaakt met hun. Ze glimlacht snel en schudt haar hoofd.

De rest van de dag blijven Jungkook en V bij Eva om uit te leggen waarom ze nog maar met twee leden van BTS in Nederland zijn. Ook laten ze Eva een berichtje sturen vanuit haar telefoon in de BTS groepschat. Ze ademt diep in en begint dan te typen.

''I'm back,'' mompelt ze, terwijl ze hetzelfde in het balkje intypt. Daarna klikt ze op verzenden. Binnen no-time heeft ze al reacties van meerdere leden. Er verschijnt een glimlach op haar gezicht. Ze legt haar telefoon weer weg en praat verder met V en Jungkook over het ongeluk.

''Dus, mijn vader wilde ons beide vermoorden door met een enorme snelheid tegen een boom aan te rijden?'' Mompelt Eva, terwijl ze vragend naar V kijkt. V knikt voorzichtig waarna hij zijn blik op de grond richt.

''En hoe is het met mijn vader?'' Jungkook en V halen beide hun schouders op bij die vraag. ''We waren meer bezorgd om jou dan om je vader,'' mompelt Jungkook. ''We hebben in het nieuws ook eigenlijk niks meer voorbij zien komen. Alleen dat jij dus uit coma was gekomen maar dat je in een Coma Vigil raakte.'' Eva kijkt verward naar Jungkook. ''Dat betekent dat je maar enkele lichaamsfuncties terug krijgt en het enige wat je doet voortkomt uit reflexen. Dat heb je de afgelopen maanden dus gehad, nadat je twéé maanden in coma hebt gelegen.''

Eva slikt. ''Je kan toch maar maximaal twéé maanden in coma liggen? Als je voor het einde van die twéé maanden niet wakker wordt, is je kans op overleven bijna nul procent.'' Jungkook en V kijken elkaar aan, waarna ze beide weer naar Eva kijken.

''Je vader is binnen de twéé maanden helaas overleden,'' zegt V voorzichtig. Een zachte oh verlaat Eva's mond. Ze weet niet of ze er verdrietig om moet zijn. Het is de man die haar jaren lang heeft mishandelt. Hij ontnam haar al haar vrijheid. Wanneer ze eindelijk bij BTS was, probeerde hij haar het leven zelfs te ontnemen. Een eenzame traan rolt over haar wang. Is hij haar tranen waard? Verschillende vragen schieten door haar hoofd heen.

~~

Extra lang hoofstukje

Repeat || BTS ✔️Where stories live. Discover now