Diyette Ödül Günü Nasıl Olmalı ?

251 6 2
                                    


Kilo vermek, sabır ve özveri gerektiren uzun bir sürecin sonucudur. Bu nedenle bu süreç içerisinde her vatandaş gerekli özveriyi göstermeli ve kilo verme sürecine uygun hareket etmelidir. Ancak bu süreç, bazı durumlarda oldukça can sıkıcı olabilir. Bu nedenle, bu gibi zamanlarda diyete küçük aralar vermek yararlı olabilmektedir.

Diyette Kaçamak Günü Olmalı Mı?

Diyette kaçamak yapmak, uzun süreler diyet yapan bireylerin en sık karşılaştığı durumların başında gelmektedir. kilo problemi yaşayan ve zaman zaman bu konuyla ilgili motivasyon eksikliği yaşayan bireyler, bazı günler mevcut diyet programına uyacak gücü bulamaz.

böyle durumlarda, bireyler inisiyatif kullanarak küçük kaçamaklar yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise akıllara, diyetlerde ödül günü yapılmalı mı sorusunu getirmektedir. Arada sırada yapılan bu ödül günlerinin artıları ve eksileri bulunmaktadır. Ancak, telafi edilemeyecek ölçüde olmayan ödül günleri, diyete ve kilo verme sürecine olan motivasyonu arttıracağından yapılabilir.

Ancak bu durum, suiistimal edilip istenmeyen sonuçlar meydana getirmemelidir. Haddinden fazla ödül günü yapmak, bir müddet sonra diyet yapılmasını anlamsız kılacak ve kilo vermeyi zorlaştıracaktır. Bu nedenle bu tarz kaçamakların, belirli sınırla içerisinde tutulması gerekmektedir.

Diyette Kaçamak Günü Nasıl Değerlendirilmeli?

Mevcut diyet programında küçük bir kaçamak yapmak isteyen bireyler, bu konuda bazı noktalara dikkat etmelidir. Yapılan bu kaçamak öğünlerin, kilo vermek isteyen bireylere büyük problemler çıkarmayacak nitelikte olması gerekmektedir.


Diyetteki ödül günleri için en çok tercih edilen gün pazardır. Ancak ödül günü için Pazar günün tercih etmek, haftaya disiplinsiz bir başlangıç yapılmasına neden olacağından, oldukça zararlıdır. Uzun süredir devam ettiği diyetine küçük bir mola vermek isteyen bireyler için en çok tavsiye edilen gün perşembedir.

Diyette Ödül Öğünü Sonrası Detoks
Yorucu bir diyet programı arasında kendisine küçük bir mola organize eden bireyler, sonrasında yapacağı kolay kaçamak sonrası detoks tarifleri ile yaşanan zayiatı telafi edebilir.

obeziteden dönüşWhere stories live. Discover now