Şeker Bağımlılığı

114 1 0
                                    

İstediğinizden çok şekerli abur cubur yiyorsanız :

Hiç bir kutu donut veya kurabiyeye sadece bir tane yiyeceğim diye yanaştınız mı? Birkaç dakika sonra SADECE bir tane daha yemek isteyeceksiniz. Akla uygun hale getirip bir tane daha yiyeceksiniz. İki taneden sonra hala kendinizi yemek isterken mi buluyorsunuz ?


Kompleks karbonhidratları yemek için can atıyorsanız yemek veya pasta gibi :

Bu birçok insanı şaşırtabilir fakat bunu açıklayan bir sürü gerçek var. Birçok şeker bağımlısı insan , bu kompleks karbonhidratları ( pasta, ekmek veya patates ) yemek için için atarken buluyor kendini. Neden diye sorarsınız cevabı çok basit. Bu kompleks karbonhidratları yedikten sonra , vücut bunları çok hızlı bir şekilde basit şekere dönüştürüyor ve bu şekere bağımlı olan vücudunuzu besliyor.



Kendinizi şekerli ikramlarla ödüllendiriyorsanız:

Güzel ve dengeli bir öğle yemeği yediniz , bu durumda mutfakta ofis arkadaşınızın doğum gününden kalan pastayı yemek iyi bir fikir olmayacaktır. Düşünüp pastayı yemenin akla uygun olduğu kararına varıyorsunuz çünkü o pastayı hak ettiğinizi düşünüyorsunuz. Pastayı yemeye gidiyorsunuz ve bunun sadece bir seferlik olduğunu söylüyorsunuz kendinize. Ama bu asla sadece bir seferliğine olmayacaktır.



Şekeri kesmeye çalıştınız ama başarılı olamadıysanız:

Her zaman bir şeker detoksu yapmayı düşündüğünüzü konuştunuz. Arkadaşlarınızı bunu yaparken gördünüz. Bu da sizin listenizde fakat tam olarak yapmadınız. Bunun sebebi disiplin yetersizliği mi yoksa sürekli şeker yeme isteği mi?



Her gün yemekten sonra şekerli yiyecekler yemek istiyorsanız:

Yemeğinizi bitirdiniz. Memnunsunuz. Birdenbire şekerli bir şeyler yeme gereği duyuyorsunuz ve yiyorsunuz. Bu sadece bugün değil, her gün oluyor. Bunda kötü ne olabilir ki diye düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün.
Şeker obezite, yüksek tansiyon, depresyon, baş ağrısı ve halsizlik. İnsanların sağlıklı kalmasında ve kilo veremede zorluk yaşamalarının en önemli nedeni sürekli şeker yemek istiyor olmaları.
Eğer bu durumlardan herhangi biriyle bağlantı kurabiliyorsanız , şeker size hakimiyet kurmuş ve siz bir şeker bağımlısı olmuşsunuz demektir. Bunu itiraf etmek normal bir şey. Bazıları buna tatlıya düşkünlük, bazıları ise şeker bağımlılığı der.

Ama şimdi ne yapacaksınız? Sağlıklı bir yaşam için şekeri kesmelisiniz. Burada size yardımcı olacak birkaç adım var:

İtiraf edin , kabullenin
İlk adım farkında olmak. Yukarı bahsedilen şeylerle bir bağlantı kurduğunuzu fark etmiş olabilirsiniz , fakat yine de kabullenmeniz ve yeme alışkanlıklarınızı şeker tarafından kontrol edilmesini durdurmanız gerekiyor.

Bir hücum planı yapın
Yemek etiketlerini okumak ve bilinçli bir seçim yapıp şeker ilaveli şeylerden uzak durmak sizi bu alışkanlıktan kurtarmak konusunda güçlendirir. Yemek etiketlerinde listelenmiş şeker için en az 56 farklı isim var. Kendinizi eğitin.

obeziteden dönüşWhere stories live. Discover now