Basketbol Oynamanın Faydaları

149 4 0
                                    


Basketbolu seviyor musunuz?
Bu sporu yaparsanız, daha uzun ve daha güçlü büyüyeceğinizi duymuş olmalısınız.

Bu spor, sadece daha uzun boylu ve daha güçlü olmanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda size diğer sağlık yararları da sunar.

Ayrıca tüm vücudunuzu kullanmayı gerektirdiği için egzersiz yapmak için harika bir yöntemdir.

Zinde ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak bir spor türü arıyorsanız, bazı sağlık faydası ile birlikte basketbol mükemmel bir seçimdir.

Basketbol kalp sağlığınız için harikadır. Hareket etmeyi içerdiğinden, kalp atış hızınız artar. Kalbinizin sağlıklı olması için önemli olan dayanıklılığı sağlamanıza da yardımcı olur.

Kemik Yapısını Sağlamlaştırır
Bu harika sporun fiziksel talepleri, kemik gücünü geliştirmeye ve inşa etmeye yardımcı olur. Ağırlık taşımayı içeren herhangi bir fiziksel aktivite, yeni kemik dokusunun oluşmasını sağlar ve bu da kemikleri daha güçlü hale getirir .

Vücudunuzdaki kaslar ve kemikler, kasların kemiğe karşı çekilmesini ve itilmesini içeren fiziksel bir aktivite olduğundan, basketbolla daha da güçlenir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Stres azaldığında, daha fazla enerjiye sahip olacak ve yapmanız gerekenlere daha iyi odaklanacaksınız. Aynı zamanda sizi daha sosyal hale getirir, ki bu da depresyonun önlenmesine yardımcı olur.

Zihinsel Gelişimi Artırır
Basketbol çok fazla fiziksel beceri gerektiren hızlı bir oyundur ama aynı zamanda ayak parmaklarınız üzerinde düşünmenizi gerektiren bir akıl oyunudur.

Basketbol, eylemi doğru ve hızlı bir şekilde yürütebilmeniz ve topla etkili olan kararlar alabilmeniz için çok fazla odaklanmanızı gerektirir.

Daha İyi Koordinasyon Sağlar ve Motor Becerilerini Geliştirir
Basketbol, ​​tam vücut koordinasyonu yanında mükemmel el-göz koordinasyonu gerektirir. Bu sporu oynarken, bu becerileri geliştirmeye yardımcı olmak için size eğitim verir.

Top sürme, el-göz koordinasyonunu geliştirirken, zıplamalı atışlar, tam vücut koordinasyonu geliştirmek için size imkan sunar.

Öz Disiplin ve Konsantrasyonu Geliştirir
Diğer sporlarda olduğu gibi, basketbol oynarken de takip edilmesi gereken kurallar vardır. Bu kuralları ihlal ettiğinizde, ekibinizin yanı sıra sizin için de cezalar oluşur.

Mekan ve Vücut Bilincini Artırır
Basketbol mekansal farkındalık gerektiren bir oyundur. Mükemmel bir atış yapmak için nerede konumlandırıldığınızı veya etkili bir şekilde savunmayı nerede oynayacağınızı bilmeniz gerekir.

Güveni artırır
Basketbol oynamanın en iyi yararlarından biri, kişinin güvenini arttırmasıdır. İyi bir oyuncu olmak ve harika bir takımın üyesi olmak, benlik saygınızı arttırmak ve daha fazla güven kazanmanıza yardımcı olmak için harikalar yaratabilir.


İpuçları
Maça çıkmadan önce her zaman ısının ve eklemlerinizi ve kaslarınızı gerin. Maçtan sonra ise gerinme hareketleri yaparak soğumayı ihmal etmeyin.

Basketbol fiziksel olarak zorlu bir oyun. Vücudunuzu düzenli aralıklarla tekrar nemlendirebilmeniz için bol miktarda sıvının tüketilmesi önemlidir.


Fiziksel taleplerden dolayı, kendinizi esnek ve güçlü tutmanız önemlidir.

obeziteden dönüşHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin