göbek yağları

229 6 0
                                    



Bu yazıyı okuduğuna göre en az bir miktar göbeğin olmalı, ya da onca uğraşıp erittiğin yağları yeniden can simidine toplamayı asla istemiyor olmalısın. Her iki durumda da yalnız değilsin.

1. Rafine Un
Rafine un, malum üç ölümcül beyazdan birisi. Beyaz pirinç, beyaz ekmek, normal makarna Hepsi içeriğinde rafine edilmiş un özelliği barındırıyor. Rafine olmayanlar, yani tam buğday, kabuklu pirinç, kinoa gibileri her zaman çok daha sağlıklı. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi araştırmacıları meyve, sebze, az yağlı süt ürünlerinden oluşan sağlıklı bir beslenme planının yanı sıra tam buğday tüketenlerin, aynı diyeti sürdürüp de rafine un tüketenlere göre karın bölgesinde daha fazla yağ kaybettiğini keşfettiler.

2. Patates Ürünleri
Hey, patatesin dünyadaki en lezzetli şeylerden biri olduğunu biliyoruz.

3. Kırmızı ve işlenmiş etler
Yukarıdaki çalışmanın bir başka bulgusu da kırmızı ve işlenmiş et yiyenlerin her yıl fazladan yarım kiloyu hanelerine kattıkları. American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir başka çalışmada 370.000 kişiyle çalışıldı ve günde ufak bir biftek yiyenlerin 5 yılda fazladan ortalama 2,5 kilo aldıkları gözlemlendi.

4. Donmuş gıdalar
Meşgul insanların, öğrencilerin, çok çocuklu annelerin ya da bekar erkeklerin sıkışık ya da tembel günlerde çare olarak başvurduğu yiyeceklerdir, donmuş gıdalar. Dondurulmuş pizza, hazır dondurma gibi gıdaların içeriğinde bol miktarda trans yağ bulunabiliyor.

5. Diyet İçecekler
Birisi sıfır kalori mi dedi? Keşke metabolizmanın yağ depolamasını sağlayan şey yalnızca kalori olsaydı. O zaman yeryüzünde bin çeşit diyet değil, yalnızca kalori diyeti olurdu. Tüm diyetlerin arasında kalori hesabı yapmak yine de en doğrusu, en genel geçerli olanı. Ancak sakarin, aspartam ve sukraloz gibi yapay tatlandırıcıların insülin direnci ve glukoz intoleransına yol açtığı biliniyor. Bu ikisi de kolayca kilo almaya sebep oluyor. Ayrıca aspartamın beyin için de zararlı olduğu biliniyor.

obeziteden dönüşWhere stories live. Discover now