Sır.

2.3K 80 8
                                    

Okulun başlamasından 3 ay geçmişti. Lily okula daha çok alışmıştı. Derslerinde oldukça başarılı olmuştu. Özellikle iksirde; iksir hocası Profesör Slughorn'un gözdelerindendi. O akşam yorgunlukla ortak salona döndü. Döndükten 1 saat sonra Remus dışarı çıkmak için kapıya yöneldi; gözlerinin altı mosmor, halsiz ve uykusuz bir şekilde.

Lily "Nereye gidiyorsun ? Yasak saat başladı." diye sordu.

Remus,"Madam Pomfrey'e gidiyorum kendini çok halsiz hissediyorum." dedi.

Lily başıyla onayladı ve Remus çıktı. Remus çıktıktan sonra James ve Sirius'da onu takip etmek için ayağa kalktılar.

Lily," Nereye?" dedi.

James," Sanane Evans" dedi.

Lily sinirle ayağa kalktı ve kızlar yatakhanesinin yolunu tuttu. James ve Sirius'da ortak salondan çıktı. Remus'u takip etmek için görünmezlik pelerinini almışlardı James ikisinin üzerine geçirdi ve takip etmeye devam ettiler. Remus hastane kanadına değil, Şamarcı Söğüt'e gittiğini gördüler.

Sirius,"Hani hastane kanadına gidiyordu?" dedi.

"Bilmiyorum ama iyi bir şey değil onu biliyorum." dedi James.

Şamarcı Söğüt'e vardıklarında ise Remus bir tahta parçası alıp ağacın bir yerine dokundu, ağacı dondurdu ve ağacın kovuğuna doğru girdi. James ve Sirius onu takip ettiler. İçeri girince pelerini çıkarttılar. Remus onları görünce,"Ne işiniz var burda?" diye bağırdı.

"Seni merak ettik." dedi James.

Remus,"Hemen çıkın burdan!" diye feryat etti.

Sirius hiçbir şey anlamamış şekilde,"Neden?" dedi.

Ve sonra cevabını aldı. Remus bir anda değişmeye başladı; elleri yerine pençeler, boyu uzadı, cübbesi yırtıldı ve Remus yerine bir kurt adam belirdi.
James ve Sirius ne yapacaklarını bilemediler, dönüp kaldılar. Remus onlara saldırınca, kendilerine geldiler ve kaçmaya başladılar.

James,"Ağacı durdur!" diye bağırdı.

Sirius," Nası yapacağım?" dedi.

"Nerden bileyim ben! Ama bir an önce halletmeye çalış." James koşarken bir yandan bağırıyordu.

"Tamam!"

James Remus'tan kaçmaya çalışırken Sirius ağacı durdurmaya çalışıyordu. Sirius ağacın tuzağına takıldı ve baş aşağı havada kaldı.

"James yardım et!"

"Nasıl, baksana bana bir."

Sirius dönüp James'e baktı, kapana kısılmıştı.
Sirius bir çözüm yolu bulmak için çabalıyordu ama ağaç sanki onunla oyun oynar gibi oynuyordu. Tabi ya oynamak, diye düşündü Sirius.

Ağaç onu yere çarpınca en yakındaki sopaya davrandı ve yeterince hızlı olduğunu düşündüğü bir şekilde ağacın bir yerine bastırdı. Ağaç durdu ve Sirius yere yapıştı. James'in sesiyle o tarafa baktı;
"Hadisene biraz yardım!"

James'e baktığında daha beter bir hal almış sağ kolunda bir çizik ile yardım bekliyordu. Sirius hemen arkadaşına yardım etmeye çalışıp onu kurtarmayı başardı. Geri dönerken Sirius:
"Çok eğlendim."
"
Ne demezsin Sirius! Bundan kimseye bahsetmeyelim aramızda sır olarak kalsın."

"Tabiki de aramızda sır olarak kalacak."

Lily ve Çapulcular Where stories live. Discover now