Evra Lodge.

1.4K 55 13
                                    

James'ten

Dersler başlamıştı. Ben ise seherbaz olmak için gereken dersleri alıyordum. Pelerin olayını bizimkilere anlatmıştım. Sirius bu kadar güzel bir kızın neden bu kadar şeytan olduğuna yakınmıştı. Remus ona göz devirip sandıklarımızı özel bir büyüyle kilitleyip hem haritayı hem de pelerinin güvende tutmalıyız demişti. Peter'de Remus'a katılmıştı. Ben ise arada kalmıştım en büyük sorum şuydu pelerini nerden öğrenmişti. Biz konuşurken vakit geç olduğu için yatmaya karar vermiştik. Ertesi gün kahvaltıda McGonagall ders programlarını veriyordu. Ben ise hâlâ büyük bir iştahla kahvaltı yapıyordum. Lily'e bir mektup gelmişti onu okurken yüz ifadesi çok değişikti.

Lily'den

Sevgili Lily

Mahkemeye başvurdum. Yakın zamanda tarih belli olucak haber vericem. Boşanma davasından sonra da velayet davası olucak. Sana baskı yapmıyorum güzel kızım. İster bende kal ister babanda. Yeter ki mahkemeye gelme sen cevabını okuldan gönder derslerinden geri kalmanı istemiyorum. Seni seviyorum.

Sevgiler annen.

Cidden boşanıyorlardı. Küçükken annemle babam boşansa ne olur diye düşünürdüm, sonra o kadar üzülürdüm ki dayanamaz ağlardım. Ama şimdi boşansalar diye gün sayıyorum. Çünkü artık annem babamla asla evli kalmazdı; işin içinde ihanet vardı. Annem her zaman ihanetten kötü birşey yoktur, der ve haklı da. Ben bunları düşünürken zar zor Profesör McGonagall'ı duydum.

"Evet Miss. Evans ders programınız."

"Teşekkürler Profesör." diyerek mırıldandım. Profesör çoktan gitmişti bile. İlk dersime baktım. İlki Biçim Değiştirme idi. Hızla kalkıp sınıfa yürüdüm. Alice ile ilk dersimiz aynıydı. O da benimle geldi. Alice bir şeyler mırıldandı ama pek dinlemedim. Aklım hala annemin mektubundaydı. Onlar boşanıyordu ve bana gelme diyorlardı. Ama haklıydılar gidecek gücüm yoktu. Sınıfa girdiğimizi zar zor fark etmiştim. Sınıfta en önüne oturduk. Mary ve Marlene'de arkamıza.

Sirius'tan

İlk ders biçim değiştirmeydi. İlk defa bu derse girerken heyecanlandım. Çünkü bu sene cisimlenmeyi öğrenecektik. Yani bu demektir ki istediğim muggle barına cisimlenicektim. Sınıfa girdiğimizde Evans ve inekler takımı önlere oturmuştu. Çapulcular olarak en arkayı oturduk. Longbottom'da bizim önümüze geçti. Herkes yerine geçerken Evra Lodge girdi içeri ilk Çatalak olarak hepimize gülümsedi. Çatalak kıza bakmadı bile, Aylak ters bir biçimde bakıp önüne döndü, Kılkuyruk ise ilk biraz kızı süzdü ve o da önüne döndü. Ben surat ifademin farkına varamadan kıza bakmayı sürdürdüm. Kızın gülümsemesi genişledi ve yerine geçti. Ve McGonagall geldi ne yazık ki ders başladı.

Lily'den

Olabildiğince büyük bir dikkatle dersi dinlemeye başladım. Kızlar arkamızda bir şey mırıldanıyordu. Ama ne olduğunu pek anlamıyordum. Ancak Marlene'nin öfkeyle mırıldandığını anlayabiliyordum. Fakat fazla ilgilenmedim. Sonra sorardım. Hızlıca derse geri döndüm. Dersin sonuna doğru arkadan kıkırdama sesleri arttı. Komik olan ne diye sormayacaktım çünkü kendimizi değiştirmeye çalışıyorduk.

Sirius'tan

James kaşının birini kırmızı yapmıştı. Saçının aralarında da kızıllar vardı. Remus'un gözünden biri pembe olmuştu. Peter ise daha pek bir şey yapamamıştı. Ben harika saçlarımı sarı yapmıştım. Ve fark ettiğim bir şey varsa o da Marls bana ders başından beri pis ve kırılmış bir ifadeyle bakıyordu. Kıkırdamalarımız etraftakileri rahatsız etse de pek aldırmıyorduk. McGonagall bize kendinizi düzeltin dediğinde düzelttik. Zil çaldığında adeta uçar gibi sınıftan çıktık.

Lily ve Çapulcular Where stories live. Discover now