Özlemek.

1.6K 58 3
                                    

Lily tatilin yarısına gelmelerine rağmen James'le olanları düşünmekten kendini alamıyordu; ona sarılışını, dokunuşunu. James Lily'den beterdi. Her dakika o anı düşünüyordu. Lily James'e karşı içinde nefret  hissetmiyordu artık. Daha çok ne hissettiğini bilmiyordu.

Lily bunun çok saçma olduğunu düşünüyordu fakat unuttuğu bir şey vardı ki; saçma olduğunu düşündüğü duygularda bile kararsızdı. Lily hafifçe yatakta doğruldu, ayaklarını yer bastı. Ve bahçeye indi. Annesi ve babası birlikte tatile gitmişlerdi. Petiune kız arkadaşlarıyla tatile gitmişti. Evde yanlızdı. Bahçeye çıktığında tatlı bir esinti yüzünü okşadı. Bahçelerindeki salıncağa ilerledi. James'i de uyku tutmamıştı. Sirius ailesinin yanından kaçarak onlara gelmişti. Yataktan kalktı, sessizce üstünü değiştirip aşağı indi ve dışarı çıktı. Acaba onu ziyaret etsem mi diye düşündü ama görünmesi sorundu. Ancak görünmezlik pelerinini alıp gidersem diye düşündü. Ve hızla yukarı çıkıp pelerini aldı. Lily'nin evini biliyordu. Çünkü bir ara onu Sirius'a takip ettirmişti. Sirius bunu bir şartla yaparım demişti; bana muggle motosikletlerinden alacağız demişti.

James bunu kabul etmişti. Şimdi de yavaşça yola koyuldu. Bir saat sonra orda oldu. Arka bahçede salıncakta sallanırken görmüştü. Düşünceli bir hali olduğuna karar verdi. Yanına ilerledi, yanındaki salıncağa oturdu. Lily salıncak bir anda hafif  şekilde hareket edince irkildi ama rüzgardan olduğunu düşündü. Ama saçma geldi sonra. Tamam rüzgar esmişti ama çok fazla esmemişti; yani bir salıncağı itecek kadar kuvetli değildi. Elini hafifçe kaldırdı fakat James fark etmedi gözlerini kapatmış Lily'nin kokusunu içine çekiyordu. Ve bir anda Lily,"James!" diye fısıldadı. James gözlerini açtı ve karşısında ona şaşkınca bakan ve bir elinde pelerin olan Lily ona bakıyordu. Lily ağzını oynattı ve şu kelimeler döküldü;

"Evimi nasıl biliyorsun?"

"Sanada merhaba."

"Cevap ver."

"Ben de seni özledim." James sorusunu cevaplamak yerine içinden geçenleri söylüyor.

"James benimle oynama cavap ver!"

"Bir ara öğrendim işte." James onu geçiştirdi.

"Peki neden geldin?"

"Dedim ya seni özledim."

Lily ilk şaşırsada sonra "Bende" diye iç gerdi. Bunu ona belli etmedi ve çenesini kaldırdı.

"Annemle babamın bizi görmesini istemiyorsan git."

"Evde yoklar."

"Onu nasıl öğrendin?!"

James cevap vermedi, başka tarafa baktı. Lily'de onun baktığı tarafa baktı ve ikisi de küçük bir şok yaşadı.

Lily ve Çapulcular Where stories live. Discover now