Hızlı geçen yıllar.

1.7K 63 4
                                    

2. sınıfta James iyice Lily'e aşık olmuştu. Lily ve Severus daha fazla kütüphaneye gitti. James onları görünce daha fazla sinirlendi. Bunu fark eden Sirius arkadaşını onlardan uzak tutmak için her şeyi ama her şeyi yapıyordu. Ve sonuçta Animagus olmak için çalışmaları gerekiyordu. Lily ise şimdiden S.B.D.'lere çalışıyordu. Remus'ta bazen onlara katılıyordu.

Sirius, James ve Peter onlara hayret ediyorlardı. Sirius,James ve Peter gece yarısına kadar Animagus olmak için kütüphaneye gidiyorlardı. Lily bazen onları görünce şaşırıyordu. Masaları kitaplar, parşömenler, tüy kalemler, mürekkep hokkaları ile doluydu. James onu yanlız görünce muzip bir gülümseme yolladı. Lily ise gözlerini devirip devam etti.

James,"Dostum Evans'a çıkma mı teklif etsem?" dedi.

"Seni öldürür ama muggle yöntemi ile." dedi Sirius.

"Öldürmek ne kelime cesedini yakar." dedi Peter.

"Abartmayın sadece tokat atar." dedi Remus.

2. yılın bitimiyle 3. yıla geçtiler. Artık Hogsmade gidiş izinleri vardı. James ve Sirius orayı hep merak etmişti. Okulun 2. haftasında James sınıfın ortasında Lily'e ;

"Seni seviyorum Lily, benimle çıkar mısın?" demişti.

Saçlarının rengine bürünmüş olan Lily,"Senden nefret ediyorum Potter!" diye bağırmıştı.

James ise,"Öyle mi ama ben seni çok seviyorum." demiş ve Lily'i yanağından öpmüştü. Bunun üzerine Lily asasını çıkartmıştı. James hızla ordan uzaklaşırken kahkası yankılanıyordu. Lily daha bir lanet atamadan gitmişti.

Animagus olma işi çok zordu. James ve Sirius biraz başarmıştı. Ama Peter'e yardımcı olmaları gerekiyordu. Hogsmade ikinci ziyaretlerinde James , Sirius ve Lily Madam Rosmerta'nın dükkanını dağıtmışlardı ve Madam Rosmerta onlara 'Yağmacılar' demişti. James, Sirius, Remus ve Peter bunu ilham kabul ederek kendilerine 'Çapulcular' demişlerdi.

4. sınıfta Çapulcular, Animagus olmaya iyice yaklaşmıştı. Lily ve Severus ise seneye S.B.D. olduğu için kütüphaneye normalden daha sık uğramaya başlamışlardı. James Lily'e daha sık çıkma teklifi etmeye başlamıştı. Ama Lily her defasında 'Hayır' demişti. Bunu James'i daha fazla azimlendirmişti.

Lily ve Çapulcular Where stories live. Discover now