Arkadaşlık.

1.7K 65 9
                                    

Lily yıl sonun yaklaşmasıyla kendini daha iyi hissetti. James ona artık günde 1 kere çıkma teklifini geveleyip gidiyordu. Çünkü Lily'i daha fazla üzmek veya sinirlendirmek istemiyordu. Lily artık Severus'la görüşmemek için elinden geleni yapıyordu. Son S.B.D.'leri vermeleriyle kafaları rahattı.

Çapulcular kendilerini bir ağacın gölgesine attılar. Ve sessizce yattılar. O gün hafta sonuydu Bu hafta Hogsmade gidiş yoktu çünkü okul dışındaki olaylar gün geçtikçe daha fazla dehşet veriyordu. Severus Lily'den özür dilemeye gelmişti fakat Lily kabul etmemişti. Çünkü Severus, Malfoy gibi insanlarla takıldıkça aynı hatayı yeniden yapacağını biliyordu. Ayrıca Lily artık ona karşı olan arkadaşlık hisleri azalmıştı. Lily bahçeden geçerken James onu gördü;

"Evans." dedi.

Lily duymazdan geldi fakat James gelip kolundan tutup onu kendine çevirdi ve Lily daha bir şey diyemeden lafa başladı:

"Ben özür dilerim. Eğer o gün Snape öyle havaya kaldırmasaydım sizin arkadaşlığınız bozulmayacaktı. Ve ben peşinden öyle çocuk gibi koşup, kendini beğenmişlik yapmasaydım normal arkadaş olabilirdik. Ve sen Lily Evans beni bir kereliğine affedebilecek misin?"

Lily bu konuşmanın üstüne şok geçirse de Potter'ı ciddi görmek hoşuna gitmişti. Ve ona karşı artık eskisi kadar nefret etmediğine göre arkadaş olabilirlerdi.

Meraklı gözlerle Lily'nin cevabını bekleyen James çok tedirgindi. Yine ona öylece bağırırsa diye korkuyordu. Ve içi bir anda ferahladı Lily olumlu anda başını sallayıp "Tabii ki." demişti. Ve el sıkışmışlardı.

Onları izleyen Çapulcular , Marlene , Mary, Alice ve Frank o kadar şaşırmışlardı ki bön bön onlara bakıyordular.

"Demek sonunda medeni insanlar gibi konuşabiliyorsunuz ha." dedi Marlene sessizliği bozarak.

"Hayır arkadaş gibi." dedi Lily hafif tebessümle içinde bilmediği bir neşe vardı.

"Kardeşim senden ve Evans'tan beklenmedik hareketler." dedi Sirius.

"Artık ona çıkma teklifi etmeyeceğimi göz önünde bulundurursak artık normal." dedi James. Sirius bunu duyunca gözleri faltaşı gibi açıldı, Remus okuduğu kitabı elinden düşürdü, Peter tiz bir iç çekti.

Trene birkaç gün kala James Lily'e çıkma teklifi etmek için yanına gidiyordu ama aklına verdiği söz geliyordu. Lily ona bakınca gülümsüyordu, James ise karşılık verip geri gidiyordu. James'in bu halini gören Çapulcular arkadaşlarının haline üzülüyorlardı. Lily ise biraz şaşırıyordu. James gerçekten ona çıkma teklifi etmeyi gerçekten bırakmıştı. Ve bu kendine itiraf etmesede canını acıtıyordu.

Eve dönmek için tren günü aynı kompartımana oturmuşlardı
James Lily'e kaçamak bakışlar atıp duruyordu. Lily bunu fark etmedi. Remus'la sohbet edip, kitap oludu. James fark etmesede Lily'de kaçamak bakış attı. Tren durduğunda James Lily'i kolundan çekip boş bir kompartımana götürdü.

Lily'nin soru sormasına izin vermeden konuşmaya başladı;

"Lily ben sana çıkma teklifi etmeden, senin beni reddetmeden durmana alışamıyorum. Lütfen beni anla ben her zamanki James'im. Evet seninle arkadaş olmak olmak güzel ama lütfen." bunları bir hışımla söylemişti.

Lily biraz bekledikten sonra,"Aslında bende alışamıyorum senin beni sinir etmemen beni de hafifte olsa üzüyor." dedi Lily. James bunları duyunca Lily'e sarıldı. Lily daha neler olduğunu anlamadan kompartıman kapısı açıldı ve içeri Sirius girdi. Onları görünce büyük şok geçirdi.

James ayrılıp,"Ah merhaba Pati bizde geliyorduk." dedi. Lily kafasıyla onayladı ve çıktı.

"Demek sarıldınız." dedi Sirius imalı imalı.

"Hayır Pati çıkmıyoruz ama yakındır."

"Demek eski Çatalak döndü ha."

"Hiç gitmedi ki, hadi çıkalım."

Lily ve Çapulcular Where stories live. Discover now