IV

3.4K 196 3
                                    

- Esti bine?

Intrebarea lui Milo o facu sa isi stearga rapid lacrimile si sa dea aprobator din cap. Acesta se apropie de ea, insa Atena il opri. Il apuca de mana si il intoarse cu fata spre ea.

- Milo, nu stiai, ca atunci cand se sparge un pahar e un semn bun, nu-i asa bunico?

Nona aproba, iar Noemi fugi de acolo. Intra in baie si simti un adevarat gol in stomac. Dadu drumul la robinet si incepu sa se ude pe fata.

- Noemi?

Fata se intoarse cand auzi glasul lui Milo si isi sterse fata cu un prosop.

- Da?

- Ce s-a intamplat acolo?

Fata isi musca nervoasa buza.

- Nimic, doar un mic moment de neatentie.

El aproba si dori da plece, insa se intoarse rapid.

- Uite, Noemi, ceea ce s-a intamplat atunci cu Rex a fost vina mea. Chiar imi pare rau ca m-am comportat ca un idiot. Hai sa uitam acel incident. Pana la urma eu imi iubesc sora si nu as dori ca din cauza mea organizatoarea ei de nunti sa plece. Asa ca fa ca totul sa fie minunat si fara greseli, deoarece eu nu tolerez greselile.

Fata aproba, iar el pleca multumit. In timp ce ea ramase ganditoare in acelasi loc. Nu stia cu siguranta daca Alan era acel tip care incerca sa o molesteze, totusi de asta depindea viitorul lui Sky.

- Esti bine?

La auzul glasului lui Alec tresari. Acesta se apropie de ea si ii zambi.

- Stii, nu vreau sa para ca trag cu urechea, dar am auzit tot ce a spus Milo. Stii el si Sky si-au pierdut parintii la o varsta frageda, iar de atunci el are cea mai mare grija de ea. Sky nu e pentru ea doar sora, ci si fiica, viata si respiratia lui. Iar daca vede suferinta in ochii ei, ei bine nu va rezista.

Ea intelegea foarte bine comportamentul lui Milo. Stia povestea celor doi, si din acea cauza nu dorea ca din cauza banuielilor ei nunta lui Sky sa se destrame.

Alan ii intinse bratul si ambii s-au intors la parter unde parea ca toti o asteptau. Sky o intreba din priviri ce i se intampla, iar ea doar ii facu semn ca totul e bine.

- Noemi, stiai ca imediat cum Sky se va casatori va pleca in Londra alaturi de Alan?

Acel lucru o puse imediat pe ganduri. Inca un motiv de a se gandi la adevarata fata a lui Alan. Asa ca se decise ca imediat cum va gasi dovezi va demonstra cine e el in realitate. Nu dorea ca tacerea ei sa strice viata prietenei sale. Era mai bine sa spuna decat sa traiasca cu regrete toata viata.

Noemi se apropie de Milo si dori sa vorbeasca cu el, insa Felix o opri.

- Nu e timpul de vorbe. E timpul unul selfie.

Fata aproba, iar el incepu sa ii organizeze. Alec incepu sa rada de acel comportament, iar Milo il lua pe Alan mai aproape. Insa acesta tipa. Avea un bandaj la mana care incepu sa sangereze. Sky se sperie.

- Alan ce ai patit? De ce nu mi-ai spus ca esti ranit? Trebuir sa iti schimb bandajul, te rog!

Alan refuza, insa Milo il privi intrebator, asa ca acesta accepta. Scoase bandajul si Sky privi uimita tatuajul cu numele ei.

- Acesta trebuia sa fie cadoul meu pentru tine, insa se pare ca nu a reusit sa fie o surpriza. Totusi sper ca esti fericita.

- Alan, dar iti era frica de ace!

- Iubito, pentru tine pot suporta tot.

Acesta o imbratisa, iar Felix si Alec au scos cate un "o" fascinati.  Noemi privi si ea acea scena minunata si se gandi ca poate totusi gresea. Poate Alan era tipul potrivit pentru Sky si o iubea. Asa ca decise ca ar fi mai potrivit sa isi clarifice intrebarile mai intai.

Ziua urmatoare Noemi pleca sa se intalneasca cu Nicole. Se prezenta ca fiind organizatoarea nuntii lui Sky si ii spuse ca ea fu cea care ii lua rochia de logodna in acea zi.

- O da, Sky mi-a spus. Insa de ce ai venit? Au fost ceva probleme cu rochia?

- De fapt am venit cu o alta problema.

Nicole ii facu semn sa se aseze si ia lua un loc. Stia ca acea conversatie avea sa fie lunga.

- Stii atunci cand am venit la tine acasa aici era un barbat.

- Da, ai dreptate.

- Nicole, acel barbat era Alan? Acel Alan care s-a logodit cu Sky?

- Da, era Alan. Atunci el a venit acasa.

- Uite, Nicole, acest lucru tine de viata lui Sky. Poti veni cu mine si sa confirmi ca Alan a venit acasa cu o zi inainte.

- Desigur. Pana la urma Sky e si prietena mea.

Ajunsa acasa Noemi dori sa vorbeasca cu Nona. Stia ca ea, fiind cea mai varstnica o va intelege cel mai bine. Femeia ii facu semn sa se aseze alaturi, insa fata refuza. Trebuia sa inceapa acea conversatie cat mai repede.

- Nona, nu stiu ce vei crede despre mine dupa toata aceasta conversatie, insa este vorba de viitorul lui Sky.

Femeia deja o privi ingrijorata, iar Milo intra si el. Acesta se aseza pe o canapea si o privi rece. Nu avea idee ce avea sa spuna Noemi despre Sky, insa intelegea ca ceva nu e bine. 

- Ceea ce va voi spune e legat de Alan. El nu este barbatul potrivit pentru Sky. De fapt cred ca nunta lor nu ar trebui sa aiba loc.

Milo se rica nervos si o privi sfidator.

- Ce naiba? Ce nonsens spui tu acolo? Gandeste-te inainte!

- Milo, e vorba de viata lui Sky!

- Nu te ingrijora, fratele ei e in viata! Si eu pot avea grija de ea.

Nona ii facu semn sa termine si il ruga sa se aseze.

-Milo, nu cred ca Noemi ar spune asa lucruri neinsemnate fara a vea o baza.

- Da, Milo. Nona are dreptate. De fapt Nicole vă va spune totul. Atunci cand am fost cu tine dupa rochie acolo era un barbat. Acesta a incercat sa ma abuzeze, iar apoi cand am spart acea vaza ai venit tu si acesta s-a speriat plecand. Va rog, credeti-ma, daca Sky se va casatori cu el, viata ei va fi ruinata.

Milo se ridica si se apropie periculos dea ea. Incerca sa gaseasca vreun factor care sa o dea de gol ca minte, insa nu reusea, totusi incepu sa bata din palme.

- Bravo, apreciez acest teatru, insa Alan abia ieri a ajuns in Chicago, chiar eu l-am adus de la aeroport. Totusi daca sa incep sa cred aceasta poveste de ce nu mi-ai spus atunci? Acolo?

- Milo, crede-ma. De fapt nu pe mine, pe Nicole.

Fata intra in camera si o privi cu o fata uimita.

- Nicole, te rog, spune-i ca Alan a fost la tine acasa in acea zi.

- Alan? De ce ar fi venit Alan la mine?

Fata ramase socata. Nu ii venea sa creada ca fata isi schimba vorbele cu asa o usurinta. Se apropie de ea si o privi nervoasa, in timp ce incerca sa isi stearga niste lacrimi care i-au aparut.

- De ce minti, Nicole?

- Eu mint? De fapt Milo cu tot respectul, aceasta fata a venit la mine si m-a intrebat daca il cunosc pe Alan. Am spus ca "da", asa ca m-a rugat sa vin cu ea. Uite nu stiu cine e ea, insa cred ca nu are intentii bune. De fapt nici nu cred ca e o organizatoare de nunti, ci din contra o mincinoasa care vrea sa impiedice nunta lui Sky.

- Nicole, de ce faci asta? Sky e prietena ta? De ce nu recunosti ca el a fost la tine acasa atunci?

- Ajunge! Ajunge cu aceste minciuni!

Tipatul lui Milo o facu sa se opreasca.

- Noemi, m-am saturat de ceea ce aud. Daca ar fi fost tot cum spui tu atunci ar fi trebuit sa imi spui in acel moment. Nu acum! Am avut doar o singura dorinta. Ca nunta surorii mele sa decurga fara probleme, insa se pare ca cea mai mare problema esti tu. Deci, nu ma intereseaza cum, insa ai la dispozitie zece minute sa iti impachetezi lucrurile si sa pleci de aici.

- Milo, te rog...

- Zece minute, si te rog, nu ma fa sa chem securitatea.

Ea ii arunca o privire rugatoare, insa acesta parea de neclintit, asa ca trecu plangand pe langa el si Nicole si iesi din camera.

Organizatoarea de nunțiWhere stories live. Discover now