VI

3.1K 178 6
                                    

Ziua urmatoare ii gasi pe Milo si Noemi ascunsi dupa un gard de metal. Cei doi se aflau de cealalta parte a curtii lui Nicole si asteptau ca planul fetei sa fie pus in aplicare. Desi Milo nu o credea, intr-o oarecare masura spera totusi ca spusele fetei sa fie adevarate.

- La naiba, Noemi, asta e planul tau? Sa o urmarim pe Nicole pana cand ne vor cadea ochii?

- Por favor, nu tipa! Nu trebuie sa ne auda nimeni!

Acesta isi dadu ochii peste cap si o privi nervos. La scurt timp de casa lui Nicole se apropie un baiat. Acesta batu sa usa si se prezenta ca fiind reprezentantul hotelului Hrizantema. Nicole il privi dubioasa, iar acesta ii inmana o scrisoare. Ea o citi si paru ca fata i se lumina.

- Castigatoare? Eu? Dar nu am partucipat la nici un concurs.

- Ba da, poate cand ai fost la mall ai completat vreo fisa si de acolo avem datele tale.

Fata dadu dezaprobator din cap si inchise usa. Milo rasufla greoi si o privi pe Noemi.

- Planul tau a esuat.

Barbatul se ridica si dori sa plece, insa Noemi il apuca de mana si il opri.

- Mai asteapta un pic.

Milo ofta si se lasa la loc. Nu avea idee ce mai avea de vazut, insa biatul nu pleca. Din contra suna din nou la usa, iar Nicole iesi deja nervoasa.

- Ce mai vrei?

- Doamna, va rog, luati cuponul, altfel voi fi penalizat. Pana la urma ce va opreste? Rar cade sansa unei nopti intr-un hotel atat de celebru si o cina romantica.

- Bine, multumesc.

Noemi zambi invingatoare, pe cand barbatul doar isi dadu ochii peste cap.

- Nu uita ca asta nu inseamna ca ai avut dreptate. De fapt nu demonstreaza nimic.

- Milo, poate ca asta nu dovedeste nimic, insa e deja momentul tau sa actionezi.

Spre seara Alan veni la ei acasa. Milo cand il vazu ii zambi si se saluta cu el barbateste. Era momentul ca el sa indeplineasca a doua parte din planul lui Noemi. Desi nu ii placea sa minta, spera ca aceasta fapta sa il faca pe Alan sa isi arate adevarata fata. Daca avea vreo una.

- Alan, stii, am o rugaminte. Vreau ca maine sa te duci la restaurantul prietenului meu Zack.

- Jur pe ce am mai sfant. Pentru tine cumnate as face orice, insa ce planuri ai acolo?

- As vrea ca el sa gateasca la nunta ta si a lui Sky si trebuie sa mergi acolo sa discuti meniul.

- Milo, totusi imi pare rau. Nu cred ca voi putea. In acest weekend i-am promis lui Sky ca vom merge sa ii alegem bijuteriile de nunta impreuna si de asemenea costumul meu. Sper ca nu te superi.

- Nu desigur. Ii voi spune ca putem face asta si in alta zi. Pot intelege cat de importanta e Sky pentru tine asa ca nu am de gand sa va opresc.

Dimineata Alan era exact cum promise era acasa la Sky. Cei doi plecara impreuna, iar Noemi se apropie de barbat.

- Planul tau a esuat. Alan a plecat cu Sky si in nici un caz nu are cum sa fie cu Nicole la hotel. Deci parerea ta despre el e cu adevarat gresita.

- Ba nu, cred ca el a aflat cumva de planul nostru si...

Fata se opri cand o vazu pe Sky cum intra din nou in casa. Milo o privi uimita, iar ea isi lasa geanta pe o canapea.

- Raza de soare, ce s-a intamplat? Ai uitat ceva?

- Nu. Alan a primit un telefon. Un prieten de-al lui a nimerit intr-un accident si el a trebuit sa plece de urgenta.

Sky ii lasa, iar Noemi il privi fericita.

- Stiam eu, accidentul e doar o minciuna. Sunt sigur ca e pe drum spre hotel. Asa ca ar trebui sa ne grabim.

Cei doi au iesit din casa, iar Noemi se opri, in timp ce Milo se indrepta spre masina. Cand se intoarse nu o zari alaturi asa ca ridica curios o spranceana si isi trecu rapid mana prin par.

- Nu ai de gand sa vii?

Fata dadu dezaprobator din cap si puse mana pe telefon.

- Eu voi suna un taxi si apoi voi veni cu el.

- Poftim? Adica esti serioasa? Poti veni la mine in camera noaptea, fara vreo rusine si acum nu vrei sa mergi cu mine in masina? Am inteles probabil chiar esti nebuna.

Noemi ofta si se indrepta spre masina. Facea asta doar pentru Sky. Altfel nu l-ar fi suportat pe barbat nici pentru o alta secunda.

In masina era o liniste sumbra. Noemi incepu sa bata nervoasa cu unghiile in geam, in timp ce il auzi pe Milo cum ofteaza. Nici ei nu ii placea acea liniste si era sigura ca daca asa va continua pana la hotel atunci cu siguranta va innebuni. Asa ca se intinse pentru a aprinde radioul. Incepu sa cante un cantec de dragoste. Milo isi intoarse capul spre ea si ii arunca o privire nervoasa. Nu iubea acel tip de cantece. Noemi observa acel lucru si dori sa il schimbe in timp ce Milo intinse si el mana. Mainile lor se atinsera, iar fata tresari speriata. Un curent electric ii traversa corpul si se retrase rapid. Barbatul schimba canalul, iar din neatentie dadu intr-o groapa. Masina se opri, iar Noemi tipa speriata. Barbatul iesi din masina si ridica capota. Fata observa cum de acolo iese niste fum, ca mai apoi Milo sa o inchida furios.

- Iesi, cred ca pana la urma ideea ta cu taxiul e buna.

Fata ofta si iesi din masina.

- Dar masina? Ce vei face cu ea?

- Voi suna la un service si o vor lua.

La scurt timp aparu un taxi si masina care trebuia sa o ia pe a lor la service. Cei doi urcara, iar drumul spre hotel fu unul foarte tacut. Noemi inca era ingrijorata si desi stia ca Alan era vinovat nu stia daca va reusi sa demonstreze acel lucru. Pana la urma Alan era la fel de calculat si cu siguranta nu s-ar fi lasat atat de usor prins.

Ajunsi la hotel Milo lua cheia de la numarul lor si intreba daca pe numele lui Alan e bronata vreo camera. Femeia de la receptie dadu dezaprobator din cap, iar Noemi ii zambi.

- Milo, pana la urma a venit aici cu Nicole. Asa ca cu siguranta camera el e cu ea in camera.

- Bine atunci, eu am luat camerele alaturi.

Noemi incuviinta si intinse mana. Barbatul o privi ciudat, iar ea ii facu semn spre chei.

- Noemi, am luat doar o camera. Eu nu am venit aici pentru odihna ci doar pentru a-ti demonstra ca planul tau va esua. Deci nu va fi nevoie de doua camere.

Cei doi au intrat in camera, iar Milo primi un apel telefonic. Era de la Atena. Fata vazu apelantul asa ca din curiozitate se apropie mai tare de el.

- Milo, unde esti? Am venit sa discut cu tine despre invitatii, iar tu nu esti acasa.

- Atena, imi pare rau. A aparut o intalnire de urgenta asa ca nu am putut lipsi.

Fata auzi cum de la celalat capat al firului se auzi un oftat puternic si un "bine" soptit fara incredere. Milo imediat inchise, iar ea dori sa se departeze, insa barbatul o opri. Ii prinse incheietura si o lipi de el.

- Iti place sa tragi cu urechea, bella?

Fata incremeni. Simti cum tot sangele i se duce in obraji, iar el o privi amuzat.

- Ce se intampla, bella? Sau ti-a mancat pisica limba?

- Eu...

Fata nu reusi sa continue caci telefonul barbatului suna din nou. Acesta se retrase si iesi din camera fara ai da vreo lamurire.

Iesi si ea din camera in speranta de ai vedea pe Alan si Nicole. Sansa nu se astspta mult asteptata, iar fata ii zari nu departe de camera lor. Cei doi se sarutau de zor, fara a le mai pasa de cei din jur. Noemi zambi si dori sa scoata telsfonul pentru a-i poza, insa cei doi s-au retras in camera. Asa ca fara a se mai gandi de doua ori pleca sa il caute pe Milo pentru a-si demonstra dreptatea.

Organizatoarea de nunțiWhere stories live. Discover now