V

3.1K 202 1
                                    

Noemi plangand traversa holul. Nu reusi sa ajunga in camera sa, deoarece auzi cum cineva se ineaca extrem de tare. Noemi fugi spre sursa sunetului si o gasi pe Sky pe jos.

- Ajutor!

Fata incepu sa tipe si sa isi loveasca prietena pe spinare.

Milo auzi tipatul si veni socat in camera. Le gasi pe jos, in timp ce Noemi incerca sa ii ajute sora. Acesta se apropie de ele, iar Sky scuipa bucata de fruct care aproape ii lua viata si inchise ochii, lesinand.

Milo chema imediat un doctor sa o consulte. Acesta ii confirma ca la moment starea ei e stabila si nu are de ce sa isi faca griji.

- Doctore, totusi ce i s-a intamplat? Nu cred ca un fruct poate face asa ceva.

- Milo, ambii stim ce probleme ai cu inima, iar Sky sufera de acelasi lucru. Asa ca te rog sa ai grija de ea si fereste-o de stres.

El aproba si ii multumi. Apoi se intoarse spre sora sa. Aceasta se trezi, iar Nona o privi fericita.

- Scumpo, ne-ai speriat enorm.

Milo ii saruta fruntea, insa ea parea ca cauta pe cineva. Barbatul observa asa ca o intreba daca are nevoie de ceva.

-Milo, unde e Noemi? Cheam-o te rog! Ea mi-a salvat viata. De fapt ea e ca un inger, cand e alaturi nu imi mai e frica de nimic. Te rog, spune-i sa vina, altfel ma duc eu dupa ea.

Nona o opri si ii facu semn barbatului sa se duca dupa Noemi. Milo dori sa o refuze, insa Nona il lua afara din camera si il mustra din priviri.

- Bunico, acea fata spune asa aiureli despre Alan, iar tu vrei ca ea sa se afle pe langa sora mea?

- Uite, Milo, noi stim ca Alan nu a facut asta, insa nu cred ca Noemi a spus asta fara a avea vreun motiv. Chiar cred ca in acea seara ceva i s-a intamplat, nici o fata nu ar invinui un barbat de asemenea fapte daca asa ceva chiar nu s-ar fi intamplat. Doar ca acel barbat nu fu Alan. Totusi daca asta nu te convinge, fa asta pentru Sky.

Acesta se conforma si pleca dupa ea. O gasi pe jos, impachetand hainele asa ca se apropie de ea tiptil, iar cand ii puse mana pe umar aceasta tresari. Noemi isi intoarse fata spre el, iar el observa cum lacrimi ii brazdeaza chipul. Simti un gol in stomac si ii intinse mana pentru a se ridica, insa ea refuza.

- Lasa-ma! Mai am un pic si plec din casa aceasta. Nu te ingrijora.

- Nu vei pleca!

- Poftim?

- Te voi ruga sa stai. Doar pentru Sky.

Apoi ii intinse din nou mana pentru a se ridica. Ea il refuza pentru a doua oara si trecu pe langa el rapid. Isi sterse lacrimile si pleca spre camera lui Sky. O gasi acolo cu o lista alturi de Alice care incerca sa o ajute.

- Ce se intampla aici?

- Noemi, ce bine ca ai venit. Fac aici lista treburilor pentru nunta, insa parca totul e incurcat.

Fata ii zambi si ii lua din mana lista si pixul. Le indeparta si o ajuta sa se aseze mai bine in pat si o inveli.

- Sky, eu sunt aici asa ca totul va fi perfect. Iti promit.

Ea aproba si o ruga pe Alice sa ii dea telefonul. Aceasta incepu sa il sune pe Alan, insa acesta nu raspunse. Fata ofta, iar Noemi ii zambi cald.

- Sper ca totul e bine cu el.

Noemi o privi si se gandi ca Sky il iubeste cu adevarat. Asa ca decise ca cu orice pret va afla adevarul despre Alan. Oricare ar fi acela.

Ziua urmatoare Sky si Noemi au inceput sa organizeze locul unde va avea loc nunta si starea civila unde se vor inscrie. Erau atat de multe de facut, iar timpul parea ca devine din ce in ce mai putin.

- Noemi, sus am uitat un numar de telefon. Te rog, poti sa il aduci? E pe masuta langa vaza.

Fata aproba fericita si se ridica. Dori sa intre in camera insa fu oprita de Alan care o privea ranjind.

- Tu? Sky e jos!

- Jur pe ce am mai sfant, nu am venit pentru ea ci pentru tine! Este de ajuns sa ne jucam atata de-a ascunselea si sincer cred ca e vremea sa ne vedem fata in fata. Pana la urma cred ca imi duci extrem de tare dorul noaptea.

- Deci tu erai atunci!

- Desigur, printesa! Am vrut sa ne distram, dar din pacate un om stupid ne-a intrerupt. Totusi Alan nu pierde niciodata nimic si fii sigura ca jocul inca nu s-a terminat.

Acesta pleca, in timp ce ea ramase acolo respirand greu. Era speriata.

- Noemi? Ce s-a intamplat?

Milo o intreba ingrijorat si dori sa o atinga, insa ea se sperie. Se feri si fugi de acolo rapid.

Dupa acea marturisire incerca sa nu se mai intersecteze cu nimeni in acea zi. Cand toti se culcara ea se ridica de pe pat si se indrepta spre camera lui Milo. Trebui sa discute cu el imediat.

Batu la usa si nu auzi nici un raspuns, insa lumina era aprinsa. Aceasta decise ca el nu doarmea asa ca intra. El nu era in camera, insa la scurt timp, Milo iesi din baie. Noemi isi lasa privirea in jos la vederea lui, iar el o privi curios. Nu intelegea ce ar fi putut cauta ea acolo la acea ora tarzie. Fata se ridica de pe pat, iar el crezu ca vrea sa se apropie de el, insa fata inchise usa.

- De ce ai facut asta?

- Te rog, am nevoie sa vorbesc cu tine despre nunta lui Alan si Sky. Alan nu este un baiat bun.

Acesta ofta si se intinse pe pat.

- Te rog, nu incepe, iar!

- Uite, daca cei doi se vor casatori viata lui Sky va fi ruinata.

- Insinuiezi ca ar trebui sa opresc nunta?

- Alan nu e bun pentru ea. De ce nu intelegi? De fapt el are o aventura cu Nicole.

- Ajunge. Nu o implica si pe Nicole aici! Asa ca pleaca.

- Eu doar incerc sa iti spun adevarul!

- Nu repet de doua ori, pleaca!

Fata refuza, iar el se ridica amenintator de pe pat. Se apropie de ea, pana ce ea se lipi de perete. Acesta incerca sa o intimideze, insa fata nu dori sa taca.

- Te rog, asculta-ma doar o data. Chiar ti-ai dori ca sora ta sa se casatoreasca cu un barbat care nu respecta femeile? Unul care pune ochiul pe ele si pe care incearca sa le violeze daca nu accepta?

Nu primi un raspuns, asa ca dori sa plece. Trecu pe langa el, insa acesta o prinse de brat.

- Bine, ai doar o sansa sa imi demonstrezi ca Alan nu e potrivit si sper sa nu o pierzi.

Organizatoarea de nunțiWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu