XXII

2.9K 203 11
                                    

Dupa plecarea jurnalistilor Nona isi stranse in brate nepoata.

- Fata mea, gata, a trecut tot. Acel nenorocit a pleca din viata ta si fii sigura ca va fi pedepsit. Totul in viata se plateste.

Felix si cu Alec si-au aruncat cate o privire si s-au îndreptat spre ea.

- Bravo, Sky, nu am stiut ca poti fi asa de curajoasa.

- Da, l-ai lovit asa de tare incat a cazut se pe scena. A fost foarte amuzant.

- Acest curaj mi-a fost dat de Milo si Noemi, deoarece mi-au spus de mai inainte care e adevarata fata a lui Alan.

-Ce?

Cei trei se priveau unul pe altul si nu intelegeau de ce ei nu au stiut nimic.

- Adica ai stiut de mai inainte?

- Da.

Nona se apropie de Milo si il privi intrebatoate, la fel si Alec:

- Milo, cand s-au intamplat toate acestea? Cand ai aflat despre Alan si planul lui si cand ai reusit sa faci acest plan?

- Nu, Alec, nu eu. Ci noi. Daca nu era Noemi nu era sa aflu despre adevarata fata a lui Alan niciodata, iar viata lui Sky ar fi fost ruinata. Cu o zi inainte ca Sky sa isi revina am gasit prin lucrurile lui Noemi un buton pentru camasa. Nu ar fi fost nimic important daca nu era pe el initialele lui Alan. Da, as fi presupus ca poate e al altcuiva, insa acei butoni i-au fost alesi de mine si Sky. Nu intelegeam ce ar putea cauta printre lucrurile ei, insa imediat mi-am adus aminte de faptul ca ea deja imi spuse ca Alan ar fi incercat sa o violeze, iar eu nu am crezut-o. Atunci cand am pus totul cap la cap, am dorit sa vorbesc cu Noemi, insa deja era prea tarziu. Apoi cand Sky s-a trezit, am dorit sa incerc, insa ma simteam prea vinovat si nu aveam destul curaj. Asa ca am decis ca trebuie sa adun dovezi. Desi deja eram sigur ca tot ceea ce spuse-se Noemi era adevarat. Astfel am cerut toate inregistrarile de pe camerele de filmat din ultima luna pe care aparea Alan. La scurt timp, Antonio mi le-a prezentat, iar momentele in care el incerca sa o asalteze erau clar fixate. Acele filmari demonstrau ca Noemi nu mintea. Alan m-a instigat importiva ei atat de tare, incat am inceput sa o urasc, fara a vedea adevarul. Cand mi-am dat seama de imensa greseala pe care am facut-o nu aveam idee cum ar trebui sa procedez mai departe. Ma simteam de nimic. Totusi am prins curaj si mi-am dat seama ca trebuie sa imi indrept greseala cu orice pret. Am facut un plan, unul perfect, insa care nu ar fi reusit fara Noemi. Stiam ca dupa cum am procedat cu ea, ea ar fi trebuit sa refuze, insa mi-am luat tot curajul pe care il aveam si am mers la ea.

" - De unde ai acest buton?

Milo il intinse, iar ea il privi un pic ingandurata.

- S-a prins in talpa papucului meu atunci cand am fost dupa rochia lui Sky la Nicole.

Brusc isi aduse aminte de incidentul din acea seara, iar un curent ii trecu prin corp.

- A cazut probabil de la camasa lui Alan cand incercam sa scap de el.

- Imi pare rau, Noemi, mi-as fi dorit sa te cred de la inceput. Poate nu am fi ajuns la aceasta situatie.

- E deja prea tarziu pentru regrete.

Milo dori sa o atinga, insa fata se feri imediat.

- Noemi... Stiu ca am procedat teribil cu tine, insa...

- Lasa asta acum, ce vrei de la mine?

- Vreau sprijinul tau.

Noemi il privi in ochi si observa tristetea. Putea presupune ca el regreta, insa modul in care o trata fu unul ingrozitor.

- Adica, Noemi, am nevoie de ajutorul tau pentru a-l demasca pe Alan. Public. Ma vei ajuta?

- Da, insa doar pentru Sky. Ce trebuie de facut?

- Mai intai trebuie sa ii spunem totul lui Sky. Apoi trebuie sa vorbim cu Nicole."

Felix se apropie de Milo si il privi un pic nedumerit.

- Totusi, Nicole, cum ai reusit sa o convingi?

- Ei bine, Nicole a fost cea mai principala in toata aceasta situatie, insa nu a fost deloc usor sa o convingem.

"- Imi pare rau, Noemi. In acea zi l-am sprijinit pe Alan, doar fiindca mi-a propus ca nu se va casatori cu Sky ci doar ii va lua banii si se va casatori cu mine. Aveam nevoie de acei bani. De bani pentru a-mi intretine copilul. Totusi mi-a inselat increderea din nou.

- Nicole, acel monstru nu merita sa aiba dreptul de a-i da familia sa copilului.

- Da, Noemi are dreptare. El nu ar trebui sa fie lasat nici pe aproape de copil. Uite, iti promit ca daca vei recunoaste tot, atunci iti garantez ca copilul tau va fi intretinut de mine cu tot de ce are nevoie. Noi suntem cu tine.

- Multumesc, Milo. Noemi, imi pare extrem de rau. Ti-am inselat increderea de doua ori. Ai incercat doar sa ma ajuti, iar eu...

- Nu e nimic, Nicole. Acum important e ca totul s-a aflat, iar tu ai inteles ce fel de om e Alan cu adevarat."

- Deci, ultimul pas care a ramas a fost sa asteptam conferinta de presa. L-am invitat sa ia parte la conferinta, apoi i-am spus ca vreau sa scriu toata averea lui Sky pe numele lui pentru a-l atrage intr-o capcana. Restul a-ti vazut si voi.

Baietii erau socati, insa Nona nu dorea sa credea. Pentru ea Alan era ideal la fel ca si Atena.

- Milo, Atena tot stia?

- Da, casatoria mea cu ea tot facea parte din planul lor. Din pacate, insa nu am reusit sa ne dam seama de asta mai devreme.

Alec dadu aprobator din cap si se apropie de el. Il batu prieteneste pe umar si ii zâmbi.

- Un lucru bun este in toata aceasta istorie si anume ca te-ai casatorit cu Noemi si nu cu Atena.

- Dupa cum am procedat cu ea nu cred ca ar mai avea dorinta sa ma vada vreodata.

Nona ii zambi si vorbi:

- Milo, cred ca ar trebui sa iti ceri scuze inca o data de la ea. Sunt sigura ca Noemi te va ierta. De fapt chiar si eu ma simt vinovată. Desi nu am acceptat-o ea a facut tot pentru bunastarea acestei familii. Totusi unde e ea?

Toti au inceput sa o strige, insa nu au primit nici un raspuns. Fata nu era nici afara, nici in vreo camera din casa. Milo pleca in camera lor si gasi pe masa o foaie.

" Ma bucur ca nu ai lasat ca viitorul lui Sky sa fie distrus. Consider ca misiunea mea in aceasta casa a luat sfarsit, deci, ieri am bronat un bilet pentru a pleca azi acasa. Azi vei scapa de mine, Milo, pentru totdeauna. Astept actele de divort.
NOEMI"


Barbatul privi nervos scrisoarea si o stranse in pumn. Lovi puternic cu pumnul in masa si momentul in care rupe certificatul lor de nunta ii reveni in minte. " Am procedat foarte urat cu tine, Noemi. Totusi am de gand sa imi indrept greselile si sa te fac fericita."

Organizatoarea de nunțiWhere stories live. Discover now