4.Fejezet

1.8K 70 4
                                    

4.Fejezet
Nem voltak sokan az utcán. Szinte csak mi.
-Az egész osztály jön? - kérdeztem miközben egy emelkedőn sétáltunk fel. Negyed tizenkettő körül játhatott az idő.
-Igen - bólintott. Magyarul Samantha is jön. Ez érdekes lesz.
-Miért hívtad meg Brettet? - kérdezte Katie.
-Mert az osztály része és nem olyan bunkó, mint ahogy látszik. Adjatok neki egy esélyt. Plusz ő Samanthához képest semmi - vonta meg a vállát Amanda.
-Na és Samanthát mért hívtad meg? - ezt a kérdést Tiffany tette fel.
-Aaron volt - bicentett, majd matatni kezdett a táskájában és kihúzott egy csomag gumicukrot.
-Ki kér? - fordult körbe. Két szempillantás alatt elkapkodtuk az összeset.
Mikor Smith-ékhez értünk már hallottuk a fiúk zsibongását az udvarról. Amanda elővette a kulcsát és kinyitotta a kaput.
Na ha azt hittétek, hogy a fiúk már grilleznek, akkor nagyot tévedtetek. Alex, Aaron, Christan valami régi, kilyukadt labdával játszott... Igazából nem tudom mit. Elősször focinak tűnt, de aztán Christan felkapta a labdát és pattogtatni kezdte... Már amennyire tudta... Tehát semennyire. Ezután feladtam a próbálkozást, hogy rájöjjek ez mi is. Logan próbált grillezni, de egyedül semmire se jutott. Samantha egy asztalnál ült és a fiúkat nézte. Liam és Brett pedig mellette beszélgettek.
-Sziasztok! - kiáltott Amanda. Akik nem játszottak, azok közül volt aki még vissza is köszönt. A kertbe nyíló üvegajtón egy magasabb fekete hajú, zöld szemű lány lépett ki egy tállal a kezében, amit Samantha elé rakott. Megtörölte a kezét egy konyharuhába, aztán hozzánk lépett.
-Hali! Ellena vagyok! Amanda és Aaron nővére - mutatkozott be.
-A szüleink leléptek látogatóba, úgyhogy én segítek neketek grillezni - mosolygott ránk barátságosan. Ellenaról lerítt, hogy ő is Smith. Annyira hasonlítottak mind a hárman egymásra, hogy nem is igazán akartam elhinni, hogy ez egyáltalán lehetséges. Fekete haj, samaragd zöld szem... Aaron...
-Szerintem kezdjünk el grillezni, mert a végén nem fogunk enni semmit sem - nézta Ellena a fiúkat. Egyet értően bólintottunk.
-Még a húst se készítettétek elő? - kérdezte Tiffany, mire Ellena megrázta a fejét. Barátnőm felsóhajtott majd hárman elindultunk a ház felé.
-Szerinted a fiúk voltak ilyen lelkesek? - nevetett Ellena.
-Pff... Jogos... - mosolyogtam a hülyékre gondolva. Bementünk azon az üvegajtón, ahonnan nemrég Ellena hozta ki a tálat. Ez a konyha-étkezőbe vezetett. A helyiség közepén az étkezőasztal, mellette két oldalt pedig pultok, szekrények olyan távolságra, hogy a széket pont ki tudtad húzni teljesen az asztal alól. Az ajtóval szemben lévő falnál volt még pár pult, illetve tűzhely, sütő, mikró, hűtő, mosogató.
Kiszedtük a hűtőből a hozzávalókat és az étkezőasztalra tettük, hogy megnézzük mennyi is az annyi. Elég sok volt. ezért Tiffel úgy döntöttünk, szólunk a "focizó" fiúknak. Tiffany, ahogy kiértünk füttyentett egyet.
-Hé fiúk! Kéne itt egy kis izom! - kiáltott oda nekik. Persze nem vették észre, hogy hozzájuk beszélünk. Samatha csak szemforgatva figyelte a balul elsült próbálkozásunkat. Tiffany fejét rosszallóan csóválva rám pillantott.
-Lehetetlen lesz őket kizökkenteni - közölte. Nekem viszont támadt egy ötletem.
-Fiúk! Jó csajok három óránál! - kiáltottam én is. Na bezzeg erre felkapták a fejüket és az említett irányba néztek ahol mellesleg mi álltunk.
-Hol? - nyújtogatta Alex a nyakát mögénk nézve. Christan is hasonlóképpen tett, míg Aaron engem méregetett.
-Én csak titeket látlak! - felelte Christan, majd összeröhögött a két haverjával és ránk kacsintott.
-Ha-ha nagyon vicces - tette csípőre a kezét Tiffany gúnyos mosollyal méregetve őket.
-Na gyertek! Grillezzünk - intettem.
-Neehee - nyafogott Alex és vonszloni kezdte magát Christannel és Aaronnal a nyomában. A 3 fiú arcán látszott mennyire szenvednek.
-Hé! A ti ötletetek volt! Ne viselkedjetek úgy, mintha nyúzná valaki a bőrötöket! - szidta meg őket egy kicsit Tiffany.
-De mi úgy gondoltuk, hogy majd te grillezzel mi meg majd csak úgy vagyunk - magyarázta Christan pimasz mosollyal az arcán. A fiúk ezen a mondaton összeröhögtek.
-Szóval csak dísznek jöttetek - vonta le a következtetést Tiffany keresztbe tett kézzel, mire a srácok hevesen bólogatni kezdtek.
-Na induljatok! - sürgettem őket a konyhába, ahonnan Tiffel felkaptunk egy-egy kupac egybe tett tálat. A fiúk ahogy meglátták a cuccokat eltátották a szájukat.
-Biztos ennyi alapanyag kell? - kérdezte Alex kicsit kételkedve.
-Mi van mexicoi macsó? Sok a munka? - kérdezte barátnőm játékos mosollyal az arcán, miközben a srác mellett kiment az ajtón. A fiúk magukhoz vettek pár dolgot. Húsokat, tálakat, fűszereket és üdítőket hordtak ki.
-Na akkor kezdjük! - csapta össze a kezét Logan.
-Tudod a receptet, szaki? - lépett mellé Alex és a vállára tette a kezét, majd végignézett az alapanyagokon, mintha mindegyikről tudna mindent. Egy picit csippentett is a paprikaporból.
-Igen tudom és vigyázz. Az baromi erős - figyelmeztette szakácsunk.
-Erős mi? Azt csííípem - kacsintott a világ legbénább szóviccével. Az egész osztály fájdalmasan felnyögött. Alex a szájába szórta a paprikát.
-Ez nem is csípős! - válaszolta a fiú kicsit csalódottan.
-3...2...1... - számolt vissza Logan Alex feje pedig abban a pillanatban vörössé vállt.
-Vizet! - ordította Alex és berontott a házba. Logan csak egy "én megmondtam" pillantással követte a történtetek.
-De kár, hogy a víz csak rosszabbá teszi - bicentett, mire kitört belőlünk a nevetés.
-Szerzek neki tejet - forgatta a szemét és sóhajtva Alex után ment.
Miután Alex lenyugodott és kapott tejet (😂) elkezdődhetett (végre) a grillezés. Mindenki a saját adagját készített Logan és Elena vezetésével.
-Aki szeretné egy kicsit csípősre az egy pici - mégegyszer mondom - PICI - paprikát tegyen rá - mondta Logan kaján vigyorral az arcán, és Alexre pillantott, akinek még mindig égett a nyelve. Alex válaszként csak a szakács arcára szórt egy kis liszetet, amitől Logan úgy nézett ki, mint valami vámpír. Tüsszentett egyet, mire egy kevés liszt leszállt az arcáról és "lisztfelhőként" hullott alá. Ezen felnevettünk. Elkészültek az adagok és hát a társaság idáig bírta. Miután felállították a srácok a grillt, mindenki lassan mással kezdett foglalkozni. Aaronék visszatértek a játékukhoz, Logan és Liam (aki közben firkált) beszélgetni kezdtek. Brett és Amanda a kerítés mellett kuporodtak össze. Samantha pom-pom lányosan szurkolt Aaronnak. Tiffany Katieékkel beszélgetett. Talán én voltam az egyetlen aki kitartott Ellena és a kaja mellett.
-Fú nagyon meleg van - legyezte magát Ellena a kezével. Tény, hogy szeptember első pár napja volt már, de hőség tombolt még mindig. Ráadásul ugye a grill+kánikula= totál szauna.
-Hozzak valamit innen? - pillantottam a kiürült üdítős falkonokra.
-Az nagyon jó lenne! A konyhában kell lennie még colának meg ilyeneknek - mondta. Bólintottam és már indultam is. A hűtő egyharmad részében konkrétan csak cola volt, a többi meg víz, fanta, gyümilé. Gondoltam kiviszek kicsit többet hosszabb távra. Kipakoltam a pultra pár innivalót. Bezártam a hűtőt és megszemléltem az 1-2 literes üvegeket. Amennyi üveget kellett volna kicipelnem, az megérdemelt volna tesiből egy ötöst. Mintha a gondolataim hangosan pánikolva kértek volna segítséget, egy kar nyalábólt fel pár (jó pár) üdítőt. A személyre pillantottam reménykedve, hogy ő lesz az, de smaragd helyett egy barna szempár nézett vissza rám kedvesen. Liam volt az.
-Köszi. Nem hiszem, hogy egyedül ki tudnám vinni - mosolyogtam talán kicsit csalódottan, de a srác nem vette észre.
-Hallottam, hogy kell ital. Gondoltam segítek - vont vállat lazán és az ajtó felé indult. A hátsó zsebéből egy papír hullott a földre. Felkaptam a maradék két üveget és lehajoltam a papírért... Amin egy rólam készült rajz volt.
Az alak a rajzon ülve, előrenézett. Térdére támasztotta a könyökét, ökölbe szorított kezével pedig az állát támasztotta. A haját gyönyörű vonalakban fújta hátra a szél. Bőre tükörsima volt, a szeme csillogott. Gyönyörű volt. Liam lerajzolt. Valószínűleg kicsit elferdítette, idealizálta a valóságot, de még így is egyértelmű volt, hogy a rajz rólam készült. A ceruzavonásokból arra következtettem, hogy ez még csak valami vázlatszerűség. Kimentem a kertbe, ahol Liam az italokat rendezgette. Mellélépve én is leraktam a nálam lévőket.
-Ezt elejtetted - nyújtottam felé a lapot. A fiú arcán bizonytalanság suhant, de csak egy pillanatra.
-Kösz - vette el végül és visszagyűrte a zsebébe, én pedig visszatértem Ellenahoz, aki már egy csomó húst elkészített.
-Mit kérsz? - kérdeztem. Egyből rávágta a választ, nem is értem miért kérdeztem. :)
-Kólát! - felelte.
-A Smith-ek valami kólás család? - kérdeztem nevetve.
-Gének - vont vállat kuncogva. Töltöttem neki és a kezébe adtam.
-Hú! Köszi ez nagyon jól esett - hálálkodott, miután megitta az egészet, és újúlt erővel folytatta a grillezést. Én visszaültem a padra és Aaronékat kezdtem nézni. Próbáltam megérteni a szabályaikat. Szerintem bármeddig figyelhettem volna, nem találtam benne logikát. Annyi leesett, hogy amikor belépnek a kövekkel elválasztott térbe, akkor valaki szerez egy pontot. Aaronnál volt a labda. Teljes erőből előre lendült, és átugrotta Alex lábát, aki éppen ki akarta őt cselezni. Alex felpattant és a szélsebes fiú után iramodott, aki már Christannel hadakozott. Christan éber tekintettel figyelte Aaront. Azt hittem, Aaron kifogja kerülni barátját, de esze ágában sem volt. A két fiú hatalmas csattanással ütközött össze. A földre zuhantak, én pedig ijedtemben felpattantam. Végül a két srác röhögve ült fel, Aaron pedig hátrafordulva behajította a labdát a pontszerző területre. Samantha boldogan tapsikolva szaladt Aaronhoz és az ölébe vetette magát, olyan lendülettel, hogy majdnem lefejelte a földet a másik oldalon, de Aaron elkapta a vállát. Samantha ezt úgy vette, hogy Aaron ölelésre vágyik. Talán tényleg azt szeretett volna. Felsóhajtottam és visszaültem.
-Nyugodtan csinálhatsz valami mást - forgatta meg a húsokat Ellena és egy bátorító pillantást vetett rám.
-Majd megkérem Logant, hogy segítsen - legyintett, amolyan "miattan ne aggódj" stílusban. Körbenéztem. Aaronékhoz nem nagyon tudtam volna csatlakozni, Amandát és Brettet nem akartam zavarni. A többiek pedig együtt beszélgettek, de nem volt sok kedvem csatlakozni.
-Nem, köszi. Jól vagyok itt - mosolyogtam vissza. Nemsokára el is készült az összes hús.
-Vájúhoz! - kiáltotta Ellena. Lassan mindenki az asztal köré gyűlt. Volt aki a földre ült, amikor már nem volt hely az asztaloknál. Ellena és én kiosztogattuk a kaját mindenkinek, majd mi is szedtünk magunknak. Letelepedtem a kerítéshez az árnyékba, mert már elég sokat voltam a napon. A műanyag tányéron lévő húst bökdöstem a szintén műanyag villámmal. Gondolkoztam. Liamen. Nem igazán értettem, miért pont engem rajzolt le, de végül arra jutottam, hogy túl sokat képzelek az egészbe. Végül enni kezdtem, amikor Aaron huppant le mellém.
-Mizu? - kérdezte. Olyan közel ült le hozzám, hogy a combunk összeért.
-Semmi. Veled? - válaszoltam és nagyon örültem, hogy egyből megtaláltam a hangomat.
-Semmi - felelte a legrosszabbat, ami természetesen a gáz csendhez vezet. Abban ezerszázalékig biztos voltam, hogy nem én fogom megtörni. Egyrészt, mert nem volt semmi témám, másrészt pedig nem voltam benne biztos, hogy nem mondok valami kínosat.
-Finom lett a hús - váltott témát a fiú.
-Ja. Ellena és Logan jó munkát végzett - mosolyogtam.
-Te is sokat segítettél - dícsért.
-Ugyan! Csak ültem Ellena mellett - nevettem kicsit zavartan.
-De te voltál az egyetlen, aki kitartott mellette - győzködött arról, hogy milyen fontos szerepet töltöttem be a kajánk elkészítésében. Itt már csak vállat vontam. Nem vezetett volna az egész sehova.
-Baj van, hogy külön ültél? - kérdezte.
-Nem. Csak árnyékra vágytam - magyaráztam meg. Aaron egy rövid csönd után megint megszólalt.
-Figyi! Azon gondolkoztam, hogy lenne-e kedved elmenni valahova a napokban? -
A pulzusom az egekbe szökött és minden erőmre szükségem volt ahhoz, hogy ne kezdjek el sikítva ugrálni. Úgy tettem, mintha átgondolnám a programjaimat.
-Persze! Miért ne? - bólintottam végül egy (nyugodt) barátságos mosoly kíséretében.
-Szuper! Hétfő suli után egy meki? - villantotta meg 5 csillagos mosolyát.
-Jól hangzik - válaszoltam.
-Akkor hétfőn - bólintott, amikor meglátta, hogy Chris és Alex közeledtek felénk a lyukas labdával.
-Jó játékot - mosolyogtam rájuk.
-Kösz -intett Chris.
Nem is bírtam elképzelni, hogy evés után hogyan tudnak sportolni tovább. Nekem bezzeg néhány szótól görcsbe rándul a gyomrom. Az Aaronnal való szóváltás után levakarhatatlan mosoly terült szét az arcomon és már az sem érdekelt, hogy Samantha visszaállt szurkolni.
Még az alig piszkált kajával a kezemben pattantam fel, hogy megkeressem Tiffanyt. Az udvaron körbenézve nem láttam, így bementem a házba. Éppen Liammel válogattak az üdítők között, hogy melyiket vigyék ki. A fiú felkapott 4 darab másfél literes üveget.
-Hali Lisa! - kacsintott, miközben elment mellettem.
-Jó, hogy jössz. Kell egy kis segítség - Tiffany a kezembe nyomott 2 palackot és ő is felvetette a maradék kettőt.
-Hírem van! - szóltam izgatottan. Hadarva meséltem neki a randit, miközben kimentünk és az asztalra raktuk az italokat. Mikor végeztem, a barátnőm mosolyogva megölelt.
-Segítek kiválasztani, hogy mit vegyél fel! - ígérte meg. Bólintottam és csatlakoztunk a csajokhoz, akik chipset nassolva beszélgettek.
Öt óra körül úgy döntöttünk, ideje hazamenni. Elköszöntünk a többiektől (Aaron kacsintással búcsúzott) és Tiffany átjött ruhát válogatni. Végül egy fehér ruhát választottunk, fekete övvel és bőrdzsekivel. Miután Tiffany elment (jó későn), tanultam egy kicsit, de az agyam máson járt, így végül beraktam valami filmet, ezzel feladva a tanulást és elaludtam.

Sziasztok! Köszönöm, hogy idáig elolvastad a sztorimat és nagyon remélem, hogy eddig tetszik! Ugye ezek a részek előre meg vannak már írva és lassabban jönnek ki, de kint van már majdnem az egész sztori instagramon "@nagybetusgimi" néven, ha esteleg azonnal tovább szeretnéd olvasni. Többek között ezért sem írtam még a fejezetek után semmit, de gondoltam muszáj elkezdeni valamikor! 😁 Ha tetszik mindeképp csillagozd be, ezzel is jelezve nekem a véleményed. Ha pedig valami nem tetszik bármikor szívesen fogadok építőjellegű kritikát! Ha kíváncsi vagy rám, akkor "@carmen_official16"-on is megtalálsz szintén instagramon! Plusz tartalmakat is találhatsz a sztorihoz! Köszönöm, hogy olvasol! ❤️

Nagybetűs GIMI ✔Where stories live. Discover now