Bölüm 6

1K 94 127
                                    

Merhabalar:) Bu kez birazcık gecikmeli oldu ama diğerlerinden daha uzun bir bölümle geldim. 

Oy ve yorumlarınızı merakla bekliyorum, iyi okumalar:)

...&&&&&&...

BÖLÜM 6

Öykü'den...

Hastanede, Bulut'u aldıkları odanın önünde korkuyla beklerken Rüya'nın elini tutmuştum. Bir kolunu bana sarmış, gözlerinden akan yaşlarla elimi tutuyordu. Diğer yanımda Ada ve Nehir bizim gibi korkuyla bekliyorlardı. Amcamlar da buradaydı ve hepimiz içerideki doktorun çıkmasını bekliyorduk. Buraya geleli bir saatten fazla olmuştu ama henüz hiç kimse bize bir açıklama yapmamıştı.

Gözlerimi kapattım ama kardeşimin çırpınışları geldi gözümün önüne. Onun o çaresiz bakışlarını, çektiği acıyı gördüm tekrar. Hızla gözlerimi açtım. Annemin sessiz hıçkırıklarını duyuyordum. Babam, anneme sıkıca sarılmıştı güç vermek için ama gözünden düşen bir damla yaş aynı gücü kendinde bulamadığını anlatıyordu.

Odanın kapısı açıldığında hemen ayağa kalktık ve o an, sadece birkaç saniyeliğine gördüm onu. Oksijen maskesi takılıydı ve gözleri kapalıydı. Doktor kapıyı kapattığında istemeyerek de olsa bakışlarımı kapanan kapıdan çekip doktora baktım.

''Oğlum iyi mi?'' diye sordu annem titreyen sesiyle. Doktor hafifçe gülümsedi.

''Şu an için korkacak bir durum yok merak etmeyin. Bazı tahliller yaptık ve oksijen desteği veriyoruz. Nefes alış verişi normale döndü diyebiliriz ancak bir iki saat kadar daha oksijen desteğine devam edeceğiz. Oğlunuzun herhangi bir şeye alerjisi var mıydı? Daha önce buna benzer bir sıkıntı yaşadı mı?''

''Çocukluğundan beri polen ve toza karşı alerjisi var. Doktoru bize alerjik riniti olduğunu söylemişti.'' Dedi babam gözünden akan yaşı hızla silerek. Doktor başını salladı.

''Özellikle bahar aylarında daha sık görülen alerjik rinit dediğimiz bu durum bir süre sonra çeşitli nedenlerle alerjik astıma dönüşebiliyor. Göğüste tıkanma, öksürük, hırıltılı nefesler astımın en önemli belirtileri arasında görülüyor. Oğlunuzda da böyle bir durum olduğunu söyleyebilirim ancak yine de özellikle solunum fonksiyon testlerinin sonuçlarına bakarak kesin bir şey söyleyebilirim.''

''Ama daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştık.'' Dedi annem korkuyla. ''Yani alerjisi olduğu için bazı sorunlar yaşıyordu ama bu kadar ağır olmamıştı hiç.'' Doktor başını salladı bir kez daha.

''Stres ve yoğun üzüntü de bu atakların nedeni olabiliyor ya da içinde bulunduğumuz aylar da bunu etkilemiş olabilir. Kesin sonuçları aldıktan sonra gerekli tedavi için tekrar konuşacağız zaten. Hastamızı çok yormamak koşuluyla yanına girebilirsiniz. Geçmiş olsun.''

Doktor yanımızdan uzaklaştığında annem ve babam sessizce kapıyı açıp Bulut'un yanına girdiler. Biz de onları takip ettik. Yatakta öylece yatıyordu. Oksijen maskesi nefeslerini sakinleştirmişti. Annem yavaşça yanına oturdu ve saçlarını okşadı nazikçe. Derin bir uykudaydı, belki de bu daha çabuk iyileşmesi için gerekliydi ama bir an önce gözlerini açmasını istiyordum. O maviş gözleriyle bana gülsün istiyordum. Çırpınışları gözümün önüne geldiğinde titrek bir nefes aldım. Rüya, amcama sarılmıştı ve dolu gözleriyle bakıyordu kardeşimize. Amcam da ona sarılmıştı ve yüzünü saçlarına yaslamıştı.

Kayra teyzem yanıma gelip sarıldı bana ve saçlarıma bir öpücük bıraktı. Derin bir nefes aldım. Stres ve üzüntü etkiler demişti doktor ve o an emindim ki kardeşimi bu hale getiren her neyse o telefonun ucundaydı.

RUHUMA DOKUN (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now