#7

3.6K 243 38
                                    

"Formül gerek" dedi Tony inatla.

"Anlıyorum Bay Stark ama..."

"Anlıyorsan yap o zaman birinci sınıf."

"Birinci sınıf değilim ve formül uzun sürer bırakın..." Elindeki kalemi rahat bir nefes vererek bıraktın ve arkana yasladın. "...kendi bildiğimi yapayım." diye sonlandırdın cümleni.

Tony hemen önünden kağıdı aldı ve kontrol etmeye başladı. Stajına başlayalı daha birkaç saat olmuştu. Herkesin bir hafta sonra başlayacak olması ama senin bugün başlamış olmanın sebebi ise buydu: Test. Tony senin zekanı ölçüyordu resmen.

Kağıda bakıp yanlışlar bulmaya çalışırken en sonunda eksiksiz ve doğru olduğunu görünce pes etti. "Bunu nasıl yaptın acaba? Böyle bir yöntem yok bile." dedi elindeki kağıdı sana doğru sallayarak.

"Yok zaten doğru. Ben yaptım. Biraz mantıklı düşünerek kısalttım. Formül hala içinde zaten. " diyerek kağıtta parantez içinde duran formülü gösterdin. Bilerek küçük yazmıştın ama okunmayacak kadar da küçük değildi. "Büyüteç getir de okuyalım." dedi Tony yazıyı okumaya çalışırken. "Abartmayın isterseniz Bay Stark." 

Tony en sonunda formülü gördüğünde kağıdı geri verdi.  "İyi iş birinci sınıf." Yerinden kalkmış arkasını dönüp giderken sen ağzını açıp ona birinci sınıf olmadığını söylemek üzereydin. Fakat o senden önce davrandı. "Hayır sana birinci sınıf demekken vazgeçmeyeceğim boşuna uğraşma ve evet bugünlük bu kadardı gidebilirsin. "

İç çektin ve Tony odadan çıktığında eşyalarını söylenerek toplamaya başladın. "Egoist, bencil! Hayır, salak diyeceğim değil zaten sorun da orda! Kız avcısı! "

"Bunları Tony duymasın." Yanında gördüğün kız ile hafif yerinden sıçradın. "Ben Wanda." diyerek sana yaklaştı. Seninle yaşıt gösteriyor sayılırdı. "Ben de S/A" Uzattığı elini sıktın. "Demek staj sana patladı." dedi kağıtları göstererek. O kadar çok problem çözmüştün ki çözdüğün kağıtları toplayamıyordun bile. Sözlü olanlar dahil değildi bile.

"Maalesef öyle oldu." dedin kaşlarını kaldırarak. "Aslında Stark'ın stajları iyidir desem yalan söylerim sanırım. Sana yaptıklarının aynısı yaptığı kişilerin hepsi günün sonunda ağlıyordu. Fakat sen...mutlu gibisin bile. Tony'e olan kininden bahsetmezsek."

Burukça gülümsedin. Farklı olduğunu her yönden belli ediyordun aslında ama yine de bu stajı severek yapmıyordun. Çünkü bu Tony Stark'dı. "Ben kin tutmam. Sadece...Bay Stark...bilirsin işte az önce sinirle saydığım özelliklere sahip. Ve bu özellikler de pek iyi özellikler değil." dedin eşyalarını topladığında.

"Yine de o iyi biri. Birazcık şans vermeyi dene. " dedi ve gülümsedikten sonra gitti. Onun ardından yine sıkıntı ile nefes verdin. Bu iş gerçekten seni yoracaktı.

Sırt çantanı tek omzuna taktın ve çıkış kapısına doğru ilerledin. Arkandan duyduğun tanıdık sesle durdun. "İlk olarak: Tek omzuna takmamanı tavsiye ederim. Sağlıklı değil." Kafanı olumlu anlamda salladın. Adım atacakken gelen sesle yine durdun. "İkinci olarak: İlk cümlenin başında birinci olarak kullandım bu yüzden başka maddeler de var." dedi. Bu sefer kafanı geriye attın, nefes aldın ve arkanı döndün.

"Güzel. Üçüncü olarak: Bavulun hazır olduğunda Happy ile gelirsin. Zaten Happy seni götürdüğünde kapıda bekler. Çok fazla bavul getirmemeye bak." Kaşlarını çattın ve Tony'nin dediğine soru ile karşılık verdin. "Anlamadım ne? Buraya mı taşınacağım?" dedin kuleyi göstererek. Bu şaşırmanın sebebi kulede yaşayacak olmandan değil Tony ile aynı kulede yaşayacak olmandandı.

"Evet. Hatta okula da gitmeyecek... Bir dakika sana hiçbir şey söylemediler mi?" Kafanı hayır anlamında sallayınca Tony de kafasını tamam anlamında salladı. "Oh o zaman ben söyleyeyim. Okula gitmeyeceksin diğerlerinin aksine. Sınavlarda falan işte bir tek. Bir de burada kendine özel odan da kalacaksın. Bu kadar." dedi omuz silkip.

Ağzını kocaman açıp şaşkınca baktın. O kadar kolay mıydı yani? "Okulu anlarım ama burada yaşamak... Olmaz. Evimde kalmayı tercih ederim. Uzak değil zaten buraya." Tony senin inatçılığına karşı daha da inatlaştı. "Burada kalacaksın!" dedi hafif sert bir tonda. 

"Bay Stark hayır!" 

"Oh Bay Stark evet!"

KOLOMBİYA |TONY STARK|Where stories live. Discover now