Capitolul XVIII-Pastorul Iadului

37 8 4
                                    



    ***

    Cine ar fi putut sa creada ? Atat de greu atat de indurerat atat de disperat nu se putea sa se ridice pe picioarele lui . Sfant , luptator si erou cum se credea tanarul Eren Jaeger acum nu se poate ridica pe propriile picioare . Mai bine ar muri in momentele de fata decât sa ceara ajutor cuiva . Picioarele nu si le mai  simtea ce putea face ? Maraia , scancea , se enerva si imediat da cu pumnul intr-un zid lăsând in urma actiunii sale o parte din pumn vanat si cateva firicele de sange , rasufla greoi ca un animal suferind mai apoi usor reusi sa se ridice pe propriile picioare tinandu-se de zid . 


   " Trebuie sa merg la Hange . . . nu rezist ! " isi spuse Eren dupa ce o lua la pas , iesi din conac iar razele răsăritului ii mangaia fata palida si transpirata de dureri , merse prin cartierele cu arhitectura germana , frumoase si noi . Da coltul iar una dintre case ii aduse inedit aminte de casa sa parinteasca , modesta , cu acoperis din scandura ferestre deschise simtindu-se mirosul de placinta de mere cu scortisoara atat de familiar , aceleasi flori roz cu petale fine de care avea grija mama sa se aflau pe pervazul casei , satenul dadu din cap negativ sa isi scoata din minte ideea dorului de casa si merge mai departe se opreste brusc in loc cand isi aduce aminte ca o fulgerare de fata blanda a mamei sale de zambetul sau si de blandetea sa , plangea mai rau ca un copil parasit si alege cum poate sa se chinuie si sa grabeasca pasul .

   

    Ajunge in fata spitalului , curat prin zona , nu avea ce comenta si intra pe holul cu gresie alba si pereti albi vazut inautru , satenul cu ochi verzi cade in genunchi sleit de puteri respira obosit isi sterge sudoarea de pe frunte si se uita inainte cu privire incetosata isi sterge lacrimile ce cadeau de fustrare pe obraji . In jur o fata slabuta mica de statura parul ca de aurul si ochi ca si oceanul isi face curajul sa se apropie de suferind sa ii puna mana bland pe umar si sa il intrebe :


   - Ce ati patit ? cu ce va putem ajuta ? ii ia corpul sleit de puteri si sustine de ea si priveste cu mila

   - Du-ma la doctora Hange Zoe , sta o secunda si se uita la ea , te rog . . . Historia !

   Blonda dadu din cap afirmativ si se duce cu satenul spre cabinetul doctorului . In semn de politete bate la usa si imediat ce aude un "Intra" isi face prezenta asistenta cu bolnavul in fata lui Hange . 


   Hange vazandu-l pe bietul Eren atat de slabit se ridica de la birou si il ajuta sa il puna pe o targa il examineaza iar satena cu ochi caprui isi lasa capul in jos mahnita si spune pe un glas rece :

 - Boala nu-i asa ? isi musca buza de jos plina de remuscari 

  Eren da-se din cap afirmativ si intrazni sa o intrebe milos :

 - Ai un leac ceva sa ma ajuti ? Nu pot muri ! plange silentios si isi musca buza de jos privind cu ochi incercanati si rosii , inca mai am vise dorinte si un viitor de care ma tin . Ajuta-ma te rog fac orice . . . doar nu ma parasi ma las pe mana ta . Trebuie sa traiesc am o anumita persoana de ucis . 

  - Am inteles ! spune Hange Am sa te ajut , cancerul nu iarta pe nimeni dar am reusit sa fac un medicament poate o sa scapi de dureri nu garantez nimic ! ii zambeste bland ca sa ii dea de inteles sa aiba incredere 

  - Bine doar nu ma omori ! surade

  - Inteles , inteles . Ii întinde in palma o pilula albastra si un pahar cu apa 

> 𝑫𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑽𝒆𝒏𝒊𝒏𝒐𝒔 <Où les histoires vivent. Découvrez maintenant