14. Bezárva (II.)

945 56 6
                                    

- Adás van! Adás van! - kiáltott Ginny a nappaliból. Én már ott ültem mellette, izgatottan vártam a fiúk hangját. Mire elkezdődött, már Mr. és Mrs. Weasley is befutottak.

- Adj rá hangot, Ginevra! - harsant Muriel néni katonás hangja is.

„...bocsánat az ideiglenes sugárzási hibákért, amit azok az elbűvölő Halálfalók okoztak a környékünkön. ...most találtunk magunknak egy újabb biztonságos helyet, és örömmel jelenthetem be, hogy két gyakori műsorvezetőkollégám is csatlakozott hozzám ma este. Jó estét fiúk!"

„Hello"

„Jó estét, Folyó".

„De mielőtt meghallgatjuk Királyt és Romulust, - Lee folytatta, - gondoljuk egy percig azokra a halottakra, akiket a Reggeli Próféta és a Mágikus Hírmondó nem tart elég fontosnak a megemlítésre. Sajnálattal közöljük hallgatóinkkal Ted Tonks és Dirk Cresswell halálát."

Ginnyvel összenéztünk - nem volt új információ számunkra, de még mindig megkönnyeztük a halálukat. Mr. Weasley odalépett hozzánk, és a vállunkra tette a kezét. Kedves gesztus volt ez tőle, és jól esett. Nekem legalább is nagyon jól esett, ez a vigasztaló tett. Olyan apás dolog volt.

„Egy Gornuk nevű koboldot is megöltek. A mugli születésű Dean Thomas és egy másik kobold, akik Tonksszal, Cresswellel, és Gornukkal utazhattak, talán meg tudtak szökni. Ha Dean hallgat minket, vagy bárki tud valamit a hollétéről, a szülei és húgai kétségbeesnek a hírekért. Ezalatt, Gaddleyben, egy mugli család öt tagját találták holtan az otthonukban. A mugli hatóság gázszivárgásnak tulajdonította a halálukat, de a Főnix Rendje megsúgta nekem, hogy a gyilkos átkot használták - még több bizonyíték arra, hogy a mugli mészárlás egyre gyakoribb sporttá volt az új kormánytagok körében.Végül, sajnálattal közöljük hallgatóinkkal, hogy Bathilda Bircsók holtestét megtalálták Godric's Hollowban. Néhány hónappal ezelőtt halhatott meg. A Főnix Rendje elmondta, hogy a testén Fekete mágia eltéveszthetetlen nyomait találták."

Felnyögtem, de ezúttal nemcsak én, Muriel néni és keserves sírásra fakadt.

- Szegény Batti! - kiáltozta.

„Hallgatóink, szeretném megkérni önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és egy perces csendben emlékezzünk meg Ted Tonksról, Dirk Cresswellről, Bathilda Bircsókról, Gornukról, és a névtelen, de nem kevésbé fontos muglikról, akiket a Halálfalók öltek meg."

„Köszönöm. És most visszatérhetünk az állandó munkatársunkhoz Királyhoz, hogy új hírekkel számoljon be arról, hogy az új Varázsló rend, miként bánik a mugli világgal."

„Köszönöm, Folyó." Elmosolyodtam, mert Kingsley mély baritonja mindig olyan megnyugtató volt a számomra.

„A muglik még mindig nem tudják, honnan származik a szenvedésük, és ezért még több áldozatra lehet számítani. Bár még mindig hallunk igaz hitű varázslókról és boszorkányokról, akik a saját biztonságukat kockáztatva megvédik a mugli barátaikat és szomszédjaikat, gyakran anélkül, hogy a muglik tudnának róla. Felhívnám a hallgatók figyelmét, hogy próbálják utánozni tettüket, mondjanak ki egy védőbűbájt a mugli családokra az utcájukban. Sok életet meg lehet menteni, ilyen kevés áldozattal."

„És mit mondanál, Király, azoknak a hallgatóknak, akik még ebben a veszélyes időszakban is azt hangoztatják, hogy a Varázslók az elsők?"

„Azt mondanám, hogy kicsi a lépés a Varázslók elsőktől, az Aranyvérűek elsőkig és onnan a Halálfalókig. Mind emberek vagyunk, nem igaz? Minden emberi élet ugyanannyit ér, és megéri megmenteni."

Amerikából jöttem III.Where stories live. Discover now