15. Elkésett jó tanács

831 51 0
                                    

Pár napja teljes csend volt. Akár egy másik élet is lehetett volna, egy olyan, amiben nincs háború, nincs jelen az állandó feszültség és félelem... Mi sem bizonyította jobban a káosz jelenlétét, hogy a házban hullámzott minden érzelem, és Ginny, de még én sem tettem egy tapodtat sem a házban az érméim nélkül. De még Fred és George is előkereste a saját - vagyis csak keresték, mert nem igazán találták. Ezért felvették azt a roppant idegesítő és sajnos egyre gyakoribbá váló szokást, hogy óránként ránk törik az ajtót, még akkor is, ha éppen a fürdőszobában voltunk. George egyszer még a szendvicset is kivette a kezemből, amit tízóraira ettem. Erre nagyon csúnyán nézhettem rá, mert Ginny úgy elkezdett nevetni, hogy folytak a könnyei is.

- Nem... - ingatta a fejét - nem láttad... oh, huh - kapkodta a levegőt -, Fred arcát! Vicces... volt - ránéztem szerelmemre, aki tényleg elég rondán nézett ikertestvérére.

- Add vissza neki! - utasította, de már késő volt: egyre jobban nevettünk, mintha csak egymást heccelnénk vele.

És azt hiszem, a feszültséget mi sem töri meg jobban (a nevetést leszámítva persze), mint a cselekvés ideje... vagy éppen egy újabb üzenet a professzortól. Az érmém felforrósodott, és időbe telt, mire meg is fejtettem a kirajzolódó pár szavas kódot: a Malfoy családot őrizetbe vették, és a Gringotts alkalmazottait figyelmeztették az esetleges betörésre.

Gringotts?

Te jó ég! Harry... a vészjelző villogás a fejemben és a fogaskerekeim beindultak. Figyelmeztetnem kell őket! Már elég rég óta a Kagylólakban lehetnek, nekem pedig csak sejtéseim voltak arról, mi lehet a tervük. És ha valóban be akarnak törni oda, tudniuk kell mire számítsanak.

Már a csizmámat kerestem, amikor Ginny mocorogni kezdett mellettem.

- Hová... mész valahova?

- Igen - feleltem egy nyögéssel vegyítve, miközben belenyomtam a lábam a cipőbe. - Billékhez.

- Bill? Te jó ég... - felém fordult. - Mennyi az idő?

Még elég korán volt ahhoz, hogy Muriel nénin kívül bárki fent lenne.

- Hat óra - sóhajtottam.

- Akkor meg miért? - barátnőm már éberen ült az ágyban. Sóhajtottam, ahogy megpróbáltam összeszedni a gondolatokat a fejemben, de egyszerűen képtelen voltam valami hihető hazugságot kitalálni. Kétségbeestem, és magamat kezdtem vádolni: pont most hagy cserben az a piszkosul nagy fantáziád! Még egy nagy levegőt vettem, hogy lecsillapodjak. Ginny röntgensugarú tekintete előtt úgysem tudnék hazudni.

- Figyelmeztetnem kell Harryéket - mondtam egyszerűen. Szó nélkül pattant ki az ágyból, és kapta magára az első ruhát, ami a kezébe került. Felsővel nem is bajlódott, a hálóingét betűrte a nadrágba és már készen is állt.

- Majd azt mondjuk, hogy Billékkel reggelizünk - karon ragadott és az ajtó felé húzott. Még jó, hogy ezt tette, mert én történetesen úgy megfagytam, mintha csak megátkoztak volna.

Mindenki aludt - az emeleten a szülők hálószobájából hangos horkolás hallatszott; lent viszont, amivel nem számoltunk, Mr. Ollivander éppen kilépett a fürdőjéből. Leesett állal nézett minket.

- A Kagylólakba megyünk, Billékkel reggelizünk - mondtam gyorsan. - Mr. Ollivander, ha lenne kedves tájékoztatni... - de Ginny már húzott az ajtó felé.

- Menjünk! - szólt rám, és már jó ideje először a szűk gumicsőben találtam magam, ami mindig összepréselt. Sosem voltam még rosszul ennyire, de ugye ennek is megvolt a magyarázata...

Amerikából jöttem III.Where stories live. Discover now