Ma gadila barba falsa

557 36 4
                                    

-Deja e 8 seara..., constat eu, nefiind prea bucuroasa de veste; asta insemna ca m-as fi despartit de el.

-Nu, nu, nu. E 8:28 seara, nu uita de minute, rade el, apoi il urmez.

-Asta spun si eu!

-Si la fel e si la lunile de la varsta, zicem amandoi in acelasi timp, si pe atat de socati, pe atat de fericiti, ca gandurile noastre se intersectau ca ADN-ul.

Am stat intr-o liniste apasatoare, scarpinandu-mi ciudat bratul, insa nu ajuta cu nimic. El mai tusea acum si atunci, dar situatia stanjenitoare se pastrase perfect in sticluta care era camera.

Curiozitatea ma macinase, facandu-ma sa-mi ridic privirea din podeaua imbracata in razele ce contopeau cald culorile fierbinti ale covorului rosu. Flacarile scanteiau cu perfectiune pe chipul sau parca sculptat la milimetru in detaliu. Lumina ii oglindea superb suvitele blonde, rebele ce gadilau flirtand, fruntea. Chiar si barba lui alba, din par sintetic, arata bine in acel moment...

Mi-am mutat privirea speriata cand am crezut ca ma vazuse holbandu-ma, cand el isi scarpina barbia. Am chicotit, iar el s-a uitat la mine nestiutor.

-Da-ti-o jos, stiu ca esti costumat in Mos Craciun, zambesc eu, raspunzandu-i la intrebarile ce ii scaparau in priviri.

-Daca insisti..., rasufla el, tragandu-si peste cap portiunea alba ce intregise costumul.

A aruncat-o la cativa centimetri departare de el, si apoi si-a trecut palma pe maxilarul sau, scarpinandu-se usor. S-a strambat cateva minute pana sa-si scoata firele de par alb ce ii intrasera in gura. Am inceput sa rad, iar el m-a urmat, observand cat de ridicol trebuia sa arate.

-M-ai vazut aratand ingrozitor. E randul tau acum sa te faci de ras, imi zambeste el cald, dupa ce ne calmaseram chicotele.

-Ba nu, nu ma poti obliga, scot eu limba la el, incrucisandu-mi bratele, si indreptandu-mi la limita, spatele.

-Facem o intelegere? ma intreaba, ridicand o spranceana, si zambind cu subinteles.

-Sa auzim..., zic eu, analizand optiunile: in cel mai bun caz, ma distram.

-Tu imi faci o oferta mai mult decat buna pentru tine, doar ca sa iti vad fata amuzanta. Poti sa imi ceri orice, zice sigur pe el, insa imediat roseste; cred ca si-a dat seama ce a scos pe gura. Intelegi tu, completeaza, iar eu rad.

-De acord. Eu fac fata amuzanta, daca imi arati o poza cu tine cand erai mic, ii zambesc usor, iar el ranjeste ca pentru el, dar incredinteaza din cap.

-Imi convine, intinde mana sa i-o strang.

Ne-am oferit o privire serioasa, ca apoi sa ma intorc cu spatele la el, sa-mi pregatesc fata amuzanta. Nu mi-a luat mult sa-mi dau seama care ar fi, prietena mea mereu imi zice ca e ca si cum ai pune The Big Bang Theory si SpongeBob intr-un bol, apoi le-ai amesteca. In cateva secunde mi-am prins obrajii intre degete, am incrucisat privirile, mi-am dilatat narile, iar limba iesise ascutita afara, ramanand sprijinita de buza inferioara.

Imediat, un ras isteric, dar ca muzica dulce in urechile mele, a umplut camera. Dupa ce mi-am dezmortit fata, si mi-am revenit la expresiile de toate zilele, m-am alaturat si eu lui, amandoi razand cu gura pana la urechi.

-Asa aratai si tu!

-Pe mine ma gadila barba falsa, tu ce scuza ai?!

Sărutul de sub vâscUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum