IX.

87 7 0
                                    

Poetry, beauty, romance, love.
These are what we stay alive for.

Két óra elteltével Knox betámolygott a kolesz társalgójába, ahol Neil, Meeks, Cameron, Charlie és Pitts épp a matek példák végére értek. Knox fáradtan zuggyant le a méretes bőrfotelek egyikébe, Meeks és Pitts pedig hamarosan elvonultak detektoros rádiót építeni.

- Na milyen volt a kaja? - kérdezte Charlie.

- Úgy nézel ki, mint más egy bombatámadás után... Mégis mi volt? Patkányeledel? - tette hozzá Cameron.

- Annál sokkal rosszabb! Egyszerűen rémes volt! - siránkozott Knox - Rettenetes! Megismerkedtem a legszebb lánnyal, aki valaha erre a világra született.

- Megőrültél? - ugrott oda hozzá Neil - Mi ebben olyan rettenetes?

- Az, hogy gyakorlatilag már eljegyezte Chet Danburry. - sóhajtott Knox - Ő pedig maga Mr. Superman.

- Hát ez pech. - állapította meg Charlie.

- Pech?! Ez egy ógörög tragédia! - kiáltott drámaian a fiú - Miért kell neki egy fafejhez mennie?

- A bomba csajok mindig a fafejekhez mennek. Ez közismert tény. - állapította meg Pitts szenvtelenül - Szállj le róla! Süppedj el inkább a trigonometriában, itt a tizenkettedik példa... az legalább megoldható. - tolta Konx elé a könyvet.

- De hát nem tudom elfelejteni, Pitts! És a matekkal most végképp nem bírok foglalkozni! - háborodott fel a fiú.

- Miért ne tudnál? - szólt közbe Meeks - Mostanáig is azt csináltad: két pont között kerested a legrövidebb utat. Mi más ez, mint trigonometria?!

- Ez gyenge eresztés volt, Meeks! - hurrogta le Charlie. A fiú csak zavartan mosolygott, míg Knox fel-alá kezdett járkálni a szobában.

- Úgy gondoljátok tényleg felejtsem el? - torpant meg váratlanul.

- Van más választásod? - tárta szét karjait Pitts.

- Csakis Te, Pittsie! - sóhajtott Knox térdre rogyva a fiú előtt, mint aki szerelmi vallomást készül tenni. Pitts röhögve taszított egyet barátján, aki egy karosszékben kötött ki.

- Na srácok, mára elég volt. - jelentette ki Meeks - Befejeztük a tanulókört. A holnapi nap majd meghozza az új feladatokat, ne aggódjatok!

- Te, figyelj! - fordult Cameron Neil-hez, miközben elrakodta a könyveit - Mi van Todd-dal? Miért nem jött?

- Azt mondta, történelmet kell tanulnia. - vont vállat a fiú.

- Gyere már, Knox! - paskolta meg a nyúlánk fiú vállát Charlie - Majd csak túlteszed magad azon a cicamicán. Vagy talán eszedbe jut valami, amivel felkeltheted az érdeklődését. Ne feledd: Carpe diem. - Knox elmosolyodott majd sietve követte társait.



Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Dead Poets SocietyWhere stories live. Discover now