.23.

6.5K 306 6
                                    


„Nejsi moc vyspalá." řekne Ethan a zaparkuje na školním parkovišti. „Vůbec jsem nespala." připustím, zívnu a opět se opřu o sedačku. „Možná to bude tím, že jsem nespal s tebou." ušklíbne se Ethan a já ho probodnu pohledem. „Promiň." zvedne ruce v obraném gestu a já si promnu oči. „Myslím, že to bude tím, že jsem celou noc přemýšlela o Becce a Loganovi. A když už jsem konečně usnula, zdálo se mi o mámě." sklopím oči, Ethan si mě přitáhne k sobě a věnuje mi políbení do vlasů. „Když už o nich mluvíme, támhle stojí." kývne hlavou ke škole a já přimhouřím oči. Becca stojí opřená o zeď a něco se smíchem vypráví Loganovi. „To je divný." šeptnu a odepnu si pás. Když odejdou do školy, vlepím Ethanovi letmý polibek na rty. „Tak ve tři." mávnu na něho a rozejdu se ke škole. Ze skříňky si přendám do batohu učebnice, do skříňky si dám bundu a šálu a vydám se do třídy. Becca sedí v naší lavici a dělá jakoby nic. Logan, který sedí za námi, kouká do mobilu a Beccy si absolutně nevšímá. Pozdravím je a sednu si vedle Beccy. „Jak dopadly ty šaty, které ti Stella polila?" „Mamce se to nějakým záhadným způsobem povedlo vyprat, ale i tak bych tu nánu nejradši zabila." zašklebí se a vyndá si učebnici matiky. „U Central Parku je jedna výstava, nezajdeme tam?" zeptám se a pobaveně sleduju Beccy reakci. Zrudne, podívá se na Logana a pak se zakoktá. „Já už tam byla." „Aha." hlesnu a vypnu si zvuk u mobilu. „A sama?" rýpnu si a Becca zrudne ještě víc. „S mámou." pípne, postaví se a mě na svoji přítomnost upozorní profesor matematiky odkašláním. „Doufám, že vás probudí alespoň dnešní písemka, slečno Cowell" ušklíbne se profesor a já se plácnu do čela. „Ty jsi zapomněla." zasměje se Becca a já přikývnu. „Stejně to napíšeš dobře. To mi řekni, na co myslíš?" šeptne směrem ke mně Becca, načež já si zhluboka povzdychnu.

Ethan tentokrát nestojí u auta, ale přímo u školy. „Ahoj." broukne, pohladí mě po tváři a přitáhne si mě do polibku. „Ahoj." šeptnu a polibek mu oplatím. Úplně zapomenu na Beccu, která nás pozoruje s otevřenou pusou. Zazubí se na Ethana, mě popadne za ruku a odtáhne mě za roh školy. „Koukej mi všechno povědět!" „No a co by jsi chtěla vědět?" uchechtnu se a Becca se zamračí. Založí si ruce na prsou a začne poklepávat nohou. „Jak? Kdy? Kde? No prostě úplně všechno." „To je na delší vyprávění." zaculím se a Becce se rozsvítí oči. „Tak proto jsi byla tak mimo. Celou tu dobu jsi myslela na Ethana." „Já ti večer zavolám, jo?" rozhodnu a Becca chce něco říct, ale já jí pohledem umlčím. Popadnu Ethana a odvádím ho rychle k autu. „Tak si to užijte!" zavolá za námi Becca a několik lidí se na nás podívá. Pohledy ostatních se znásobí, když si se mnou Ethan proplete prsty. „Tak co budeme dělat?" zeptá se Ethan, jakmile usedneme do auta. „Nevím jak ty, ale já půjdu spát." zazubím se a Ethan mě začne hladit po stehně. „A co kdybych se přidal?" „Nezapomínej, že chrápu." „Lásko, na to se zapomenout nedá." mrkne na mě a nastartuje auto.

Ihned jak přijedeme domů, vyběhnu schody a zamířím do koupelny. Vysvleču si uniformu a zalezu si do sprchy. Když si umývám vlasy, trochu pěny se mi dostane do očí. Rukou se snažím nahmatat ručník, ale marně. „Nehledáš tohle?" ozve se mi za zády a já vyjeknu. Vytrhnu Ethanovi ručník z ruky a dám si ho před tělo. „Vypadni. Ven. Hned." zasyčím a Ethan se smíchem odejde. Rychle se osuším, převléknu do pyžama a vstoupím do pokoje. Na posteli už leží rozvalený Ethan jen v trenýrkách. Do tváří se mi nahrne červeň a rychle si zalezu pod peřinu. „Co si pustit film?" navrhne Ethan a já přikývnu. Stoupne si a přejde ke stolu, kde mám položený notebook. Nemůžu z něho spustit oči, čehož si všimne a uchechtne se. Vrátí se ke mně do postele, zapne notebook a vybere nějaký film. Pustí ho, přitáhne si mě do obětí a já pomalu usnu.

Autumn meeting ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat