c h a p t e r t w o

482 48 0
                                    

Červené svetlo slúžiace ako signál dochádzajúceho benzínu začalo blikať presne o siedmej hodine a desiatej minúte

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Červené svetlo slúžiace ako signál dochádzajúceho benzínu začalo blikať presne o siedmej hodine a desiatej minúte. Výraz Riverovej tváre sa v priebehu sekundy z pokojného zmenil na nahnevaný, až zúriaci. Päsťami narazil do volantu, ktorého odpoveďou bola ostrá bolesť v jeho hánkach.

„Posratý benzín!"

Motor sa po niekoľkých sekundách naštartoval a s poslednými kvapkami benzínu sa pneumatiky vydali po známej ceste k čerpacej stanici. Nahnevaný výraz na Riverovej tvári neodišiel ani po tom, ako si s plnou nádržou sadol do auta a opäť naštartoval. Z vrecka na koženej bunde, ktorá mala najlepšie roky za sebou, vybral poloprázdny balík cigariet a jednu z nich si vložil medzi pery. Oheň vychádzajúci zo zapaľovača na krátky moment vniesol do jeho tváre teplo a cigareta sa ihneď chytila. Spokojne vyfúkol dym a hlavu si oprel o opierku. Tabak naňho pôsobil ako kúzlo. Vniesol do jeho duše chvíľkový pokoj a s dymom z jeho mysle vychádzali všetky zbytočné myšlienky.

Na školskom parkovisku bolo jedno jediné voľné miesto, ktoré bolo neoficiálne jeho. Nikto sa neodvážil sťažovať, čo mu iba hralo do karát. Motor sa vypol a čierne conversky, ktoré by si človek myslel, že mu ostali prirastené k nohám, dopadli na asfalt. Prstami si prehrabol čiernu hrivu a s drzým výrazom vyrazil do budovy školy.

„River!"

Vysoký tón hlasu vskutku nebolo to, čo by chcel počuť ako prvé v toto ráno. A tak nik neostal prekvapený, keď volanie jeho mena odignoroval a vkročil na školskú chodbu, kde sa to hemžilo študentmi.

Ruky zastrčené vo vreckách, pohľad upretý do zeme a cigareta za pravým uchom.

To bol River Tucker, rebelant a lámač nielen ženských sŕdc.

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now