c h a p t e r e i g h t

361 39 9
                                    


„Dúfam, že v piatok ideme do klubu, Tucker

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.

„Dúfam, že v piatok ideme do klubu, Tucker."

River pokrčil plecami a ako každý týždeň, premýšľal nad výhovorkou, ktorú ešte nepoužil. Alaska sa mu opierala o pravé plece a hrala sa mu s prstami. Sledoval jej tenké ruky a premýšľal, ako dlho im toto divadlo ešte budú žrať. 

„Dohodneme sa v piatok, dobre?" 

Postavil sa z miesta a z vrecka na koženej bunde vybral balík cigariet. Alaska sa postavila, pripravená ísť s ním, ale rýchlo pokrútil hlavou. 

„Potrebujem byť sám. Neskôr sa vidíme."

Na školskom pozemku sa už nik, okrem nich, nenachádzal. Jeho kroky smerovali do centra mesta, k červenej trafike. Čakal, že tam uvidí Phoenixa, no miesto neho tam postával chlapík o niečo starší s o niečo guľatejšou postavou. 

„Marlborky."

Predavač nadvihol obočie a premeral si ho od hlavy po päty. 

„Máš osemnásť?"

„Inak by som si cigarety nekupoval. Marlborky."

Na pult položil tri libry a krabičku si strčil do vrecka na bunde.

„Prepáč, že meškám." 

Phoenix, celý červený, stál pri dverách do trafiky, no Rivera si nevšimol. Rukou sa opieral o stenu a snažil sa svoje pľúca dostať do pokojného stavu. Zdvihol hlavu a v tom sa ich pohľady ihneď stretli. River si dlaňou prešiel po zadnej časti krku a podišiel bližšie k nemu. 

„Ahoj. Počúvaj..."

Phoenix sa na neho prekvapene pozrel a prstom si namieril na hruď. 

„Ja?"

„Je tu ešte niekto iný?"

„Dobre, takže ty, River Tucker, sa rozprávaš so mnou?"

River nechápal jeho reakcii, no nehodlal sa to riešiť. Premýšľal nad formuláciou svojich slov, čo mu bohužiaľ nikdy nešlo. 

„Počúvaj, ty. Ehm... V piatok ma chalani volajú do klubu, no... Moc sa mi nechce. Nevedel by si nám vymyslieť nejaký iný program, aby som nemusel ísť?"


𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ