c h a p t e r n i n e

357 37 6
                                    

„Moji kamaráti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Moji kamaráti... No, prvú pol hodinu to bude ťažké, ale ak to prežiješ, tak potom to už pôjde ľahko. A ak nie... Stačí, ak budú mierne pod parou a povedia ti o tebe aj to, čo oni sami o sebe nevedia. Takže... Ideme?"

Stáli pred osvietenou budovou, z ktorej hučala hudba na všetky svetové strany. Húfy ľudí postávali pred klubom, i keď už bol dávno otvorený širokej verejnosti. Phoenix prikývol a nasledoval mohutné telo Rivera. Nevedel, do čoho ide, no nejak v hĺbke dúfal, že pokiaľ je s Riverom, nič zlé sa nemôže stať. 

„Tucker! Nečakali sme, že dorazíš." 

Chalana, ktorý si s Riverom podával ruky, Phoenix poznal. Hral futbal a patril medzi elitu školy, ktorá si do neho veľmi rada v minulosti kopla. Akonáhle sa ich pohľady stretli, na perách sa mu objavil výsmešný úškrn. 

„Pozrime sa. Phoenix Bennet, je tak? Nevedel som, že sa bavíš s buzerantmi, Tucker."

Vzduch okolo Phoenixa oťažel a jeho pľúca sa nedokázali nadýchnuť. Síce hudba hrala tak nahlas, že si ledva počuli vlastné myšlienky, Phoenixovi sa zdalo, ako keby bolo okolo nich mŕtvolné ticho. Nemalo zmysel ostávať a tváriť sa, že dokáže medzi nich zapadnúť. Otočil sa na päte a vybehol pred klub.

Dlaňami sa oprel o kolená a snažil sa do pľúc dostať toľko kyslíku, koľko bolo možné. Z vrecka na nohaviciach vytiahol mobil so zámerom zavolať si taxík, no prerušilo ho hlasné zakašľanie za jeho chrbtom. 

„Odveziem ťa domov." 

„Nie, dnes si už spravil dosť."

Sarkastický tón Phoenix nepoužíval často, no v tejto chvíli sa nedokázal ovládnuť. 

„Počúvaj, mrzí ma to... Oni..."

„Nechaj tak. Môžeš sa vrátiť dnu a žiť svoj život ďalej. Ja do neho nepatrím. Zbohom, Tucker."

Phoenix čakal, že ostane a vezme ho domov. No River Tucker nebol zvyknutý na ostávanie. Otočil sa na päte a stratil sa medzi spotenými telami cudzích ľudí. 

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now