c h a p t e r t w e n t y o n e

352 39 7
                                    

„Aj ju na ples plánuješ pozvať, alebo čakáš, kým to za teba spraví niekto iný?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Aj ju na ples plánuješ pozvať, alebo čakáš, kým to za teba spraví niekto iný?"

„Tebe sa to povie. Ty nemusíš nikoho pozývať."

Phoenixov široký úsmev v tej sekunde zmizol a fakt, že tam pôjde sám, ako tretie koleso jeho najlepšieho kamaráta, ho zasiahol priamo do srdca. Všetky spomienky na Rivera vyliezli z najzadnejšieho kúta jeho mysle.

„Prepáč, Phoenix. Vieš, že som to tak nemyslel."

„To je v poriadku. Pôjdem ako vaše tretie koleso."

Simon prikývol, no o pár sekúnd na to gestom ruky ukázal dole na ihrisko, kde stála všetkým známa osoba. 

„Možno ani nie."

Phoenix sa okamžite postavil a po tom, čo venoval Simonovi otrávený výraz, podišiel bližšie k Riverovi Tuckerovi, ktorý sa ladne opieral o stenu za ním. Na sebe mal, ako inak, koženú bundu a za uchom mu hovela nezapálená cigareta. Zachmúrený výraz sa mu v momente, kedy zbadal Phoenixa, vyjasnil a na perách sa mu objavil jemný úsmev. 

„Bennet."

„Tucker."

„Tak som myslel..."

Z inokedy sebavedomého Rivera teraz sálala nervozita, ktorá prekvapila i Phoenixa. Nervózne si hľadel na čierne tenisky, ktoré by nutne potrebovali vidieť mydlo, až sa nakoniec zahľadel do jeho očí. 

V tom si River Tucker uvedomil, že Phoenix Bennet nikdy nebol len kamarát. Nemalo cenu si ďalej klamať. Všetky tie chvíle, kedy premýšľal nad jeho smiechom, či bezodnými očami, mu konečne dávali zmysel. Až pokým ho nestretol tento pocit nepoznal. A pritom bol taký nádherný.

Podišiel bližšie k Phoenixovi, ktorý zareagoval hlbokým nádychom a výdychom. Do nosa sa mu dostala jeho silná vôňa. Zdvihol hlavu a zadíval sa na Riverovu tvár. Snažil sa do pamäti vryť každý jeden detail. 

„Tak som dúfal, že ťa na uvidím na plese, Bennet."



𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now