c h a p t e r s i x t e e n

334 39 6
                                    

„Aké máš plány po tomto chaose zvanom stredná škola?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Aké máš plány po tomto chaose zvanom stredná škola?"

River odvrátil pohľad od žiarivých hviezd a obrátil sa na Phoenixa, ktorý hľadel do tmy. Odpovede sa nedočkal, načo sa prudko posadil a drgol Phoenixa do boku. Na tvári sa mu objavila bolestná grimasa a konečne sa otočil k Riverovi, ktorého tvár bola spolovice osvetlená pouličnou lampou. 

„Myslím, že by sme sa už nemali rozprávať, River."

Rivera viacej prekvapil fakt, že bol po toľkých týždňoch po prvýkrát oslovený menom ako to, čo tým chcel Phoenix povedať. 

„Nechápem."

„Včera za mnou bola Alaska, River. Nepriamo mi povedala, aby sme ukončili hocičo je medzi nami."

River ostal ticho. Nedokázal nájsť tie správne slová. Dostal sa do situácie, v ktorej bol nútený niekomu ublížiť. Buď to bude Phoenix, alebo Alaska. Prudko sa postavil a rukou si prehrabol vlasy. 

„Počúvaj, Bennet. Nechcem ti ublížiť, ale nič medzi nami nie je. Mám priateľku. Ehm... Ja nie som..."

Phoenix presne vedel, kam toto smeruje. Raz to už zažil a mal chuť si búchať hlavu do lampy, že dovolil, aby sa to stalo opäť. S úškrnom na perách sa postavil oproti Riverovi. Síce vyzeral, že ho táto situácia netrápi, vnútro kričalo od hnevu. Hneval sa na seba, že si ho nechal preniknúť až tak hlboko do srdca.

„V poriadku, Tucker. Samozrejme, že nie si gej. Bolo to až príliš dokonalé, aby to skončilo šťastne, všakže?"

Phoenix bez ďalších zbytočných rečí vykročil smerom od Rivera, pričom cítil, ako sa mu horúce slzy derú do očí. Snažil sa ich potlačiť, kým nebude v bezpečí svojej izby, no silný stisk na jeho lakti po potiahol späť. 

„To odídeš len tak?"

Phoenix Bennet nikdy nebol odvážny. Nikdy neriskoval. No v tomto momente jeho mozog nestíhal za jeho činmi. V jednom momente si hľadeli do očí a v tom druhom ucítil teplé pery Rivera Tuckera na tých svojich. Risk, alebo zisk.


𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now