c h a p t e r s i x

374 40 4
                                    

„Ako škola, zlatko?" 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Ako škola, zlatko?" 

Phoenixova mama sedela na obrovskom žltom gauči s pariacou sa šálkou kávy. Phoenix pokrčil plecami a na jazyk sa mu drala taká istá odpoveď ako posledné štyri roky. 

„Stále stojí."

Obývačkou sa rozniesol jej smiech, ktorý však Phoenix počul už len na pol ucha. Zavrel sa do izby a telo mu dopadlo na posteľ. Keď sa mu konečne po celom dni zavreli oči, na um mu prišiel fakt, že o pár minút by už mal byť na ceste do práce. Vzdychol si a tvárou sa prevalil do mäkkého vankúša. 

Nakoniec opäť vstal a košeľa skončila na zemi. Zo skrine vzal svoj obľúbený béžový sveter a pretiahol si ho cez hlavu. Pridal zlatú retiazku, ktorú do školy jakživ nenosil a slušné topánky vymenil za conversky päť minút pred rozpadnutím. Rozlúčil sa a so slúchadlami v ušiach sa vydal po ulici do práce.  

Ako obvykle ho už jeho kolega čakal pred trafikou. Ihneď ako ho zbadal sa mu značne uľavilo a prehodil si vak cez plecia. 

„Mladý, snáď prvýkrát si tu skôr. No dobre, keď skončíš zamkni, ako ostatne. Zatiaľ!"

Ako rýchlo ho tam zbadal, tak rýchlo ho tam už nebolo. Phoenix ostal stáť osamote vnútri trafiky a čakal na prvých zákazníkov. Práca ho bavila, no vedel si predstaviť i príjemnejšie strávený čas. 

„Marlborky."

Hrubý hlas prerušil Phoenixov tok myšlienok a donútil ho zdvihnúť zrak. Pohľad mu padol na husté čierne vlasy a cigaretu za pravým uchom. 

„Marlborky."

Pokrútil hlavou a z poličky za ním vzal bielu krabičku cigariet. Položil ju pred Rivera Tuckera, ktorý si ju ihneď strčil do predného vrecka na koženej bunde. 

„Tri libry."

River položil tri libry na pult a zmizol ako keby ho ani nebolo. Phoenix nad jeho pohľadom premýšľal až do momentu, kedy jeho myseľ naplno nezamestnala práca. 

Mal v sebe niečo, čo vás donútilo nad ním premýšľať ešte dlho po tom, ako sa vaše cesty skrížili.

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now