c h a p t e r f o u r t e e n

344 41 6
                                    

Alaska Skyeová nebola hlúpa

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Alaska Skyeová nebola hlúpa. Nikdy nebola hlúpa. Nepatrila síce medzi, ako ich volal River, „kockáčov", ale rozhodne v hlave nemala piliny. 

A práve z tohto dôvodu videla, že dôvodom Riverovej dobrej nálady a širokých úsmevov za posledné týždne nie je ona. Hoci ako to chcela poprieť, slepá taktiež nebola.

Bála sa, že Rivera stratí. Vedela, že držať ho pri sebe nasilu nie je správne, no musela byť sebecká a myslieť na seba. Potrebovala ho asi tak veľmi, ako kyslík. 

„Ahoj, miláčik! Tak som myslela, že by sme mohli skočiť na zmrzlinu. Čo ty na to?"

River v rýchlosti zavrel dvierka od svojej skrinky a s ospravedlňujúcim pohľadom jej venoval rýchlu pusu na líce. 

„Prepáč, ale niečo už mám."

„Ale..."

„Už musím ísť. Zajtra sa vidíme."

V priebehu sekundy Alaska osamela. Oprela sa o studené skrinky, ktoré mali najlepšie roky života dávno za sebou a pozorovala odchádzajúci chrbát jej priateľa. Bol to ešte jej priateľ? 

Miesto nasadnutia do auta vykročil smerom do mesta. Ani si neuvedomila, kedy ho začala sledovať. Nikdy si nemyslela, že by sledovala práve Rivera. Po škole sa o ňom hovorilo veľa vecí, ale tí, čo ho skutočne poznali vedeli, že bol vždy verný. 

Ihneď ako dorazili na hlavné námestie, Rivera na malý moment stratila z dohľadu. Skupinka turistov jej zatienila pohľad, no keď sa presunuli o niekoľko metrov ďalej, hneď ho zbadala stáť pri červenej trafike. Na perách mal obrovský úsmev a vyzeral šťastne ako ešte nikdy. 

Alaska vedela, kto v tej trafike pracoval. A toto poznanie jej zlomilo srdce. River Tucker jej už po miliónty raz zlomil srdce. Skákal po ňom ako po trampolíne. 

Vedomie, že dôvodom jeho šťastia nebola ona, jej do očí nahnalo slzy.

Síce z námestia rýchlo odišla, so slzami stekajúcimi po lícach, no prisahala, že sa ho len tak nevzdá. Bude s Phoenixom o Riverovu lásku bojovať až do poslednej chvíle.

★ 

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKOù les histoires vivent. Découvrez maintenant