c h a p t e r s e v e n t e e n

341 40 2
                                    

„Phoenix?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Phoenix?"

Tichý hlas ozývajúci sa po predsieni donútil Phoenixa zdvihnúť pohľad. Po čele mu stekali kvapky potu a ledva stíhal lapať dych. Celú cestu z námestia bežal a ihneď ako sa za ním zavreli vchodové dvere, slzy sa mu prúdom spustili po lícach. 

Winona Bennetová nečakala, že sa vráti domov a prvé, čo bude vidieť, bude jej mladší brat so zmáčanými lícami. Podišla k nemu bližšie a vtiahla si ho do svojho objatia. Phoenix netušil, že práve toto objatie je všetko, čo v tejto chvíli potrebuje. 

„Chceš sa porozprávať?"

Súhlasné prikývnutie Winone úplne stačilo. Vošli do jej izby, ktorá ostala od jej odchodu na vysokú školu nedotknutá. Jediným dôkazom, že je doma, bol otvorený kufor a pár pohodených vecí po posteli. 

Phoenix nečakal, kým sa ho sestra začne vypytovať. Porozprával jej všetko o Riverovi i o pocite, ktorý v ňom prebúdzal. Počas rozprávania sa mu po lícach skotúľali nové slzy. Bolelo ho len o tom rozprávať. Vedel, že nik ho nepochopí lepšie ako Winona. Ani ona nemala najlepšie skúsenosti s láskou. Možno bolo rodinnou kliatbou nemať schopnosť hľadať tých správnych ľudí. 

„Už neplač, Phoenix. Som si istá, že ak vám to osud bude priať, toto nebolo vaše posledné stretnutie. Pamätaj, že každého človeka stretneš, aby ťa niečo naučil. River ťa naučil, že láska je hlboká, no nie trvácna, ale oplatí sa o ňu bojovať do posledného dychu."

„Ako je na vysokej? Už sa neviem dočkať, kedy aj ja odtiaľto vypadnem."

„Na moje prekvapenie je tam lepšie, ako som si predstavovala. Predmety ma nesmierne bavia, profesori sú skvelí a i spolužiaci ujdu. Dokonca som niekoho spoznala..."

Phoenix sa ihneď narovnal a pohľadom sestru nabádal, aby mu porozprávala každý detail. 

„Volá sa William Darcy. Nie, nerobím si srandu. Sama som mu nechcela veriť, keď sa mi predstavil. Stali sa z nás skvelí priatelia a vieme sa porozprávať naozaj o všetkom. No nechcem nič unáhliť, keďže poslednýkrát som takto skončila so zlomeným srdcom, ako vieme."

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now