c h a p t e r t h r e e

452 40 2
                                    

„Bol neskutočne romantický

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Bol neskutočne romantický. Vzal ma na vynikajúcu večeru, potom ma vzal na kolotoče, na ktoré by sme mimochodom mohli ísť i my a potom ma odviezol domov, kde ma samozrejme pobozkal. Hovorím vám, dievčatá, najkrajšie rande v mojom krátkom, no zato bohatom, milostnom živote." 

Monológ trvajúci tri minúty sa konečne skončil a Alaska Skyeová si konečne mohla vydýchnuť a poobzerať sa okolo seba. S kamarátkami stála pred budovou školy a čakanie si krátili rekapituláciou predošlého víkendu, no Alaska im nemala čo povedať, a tak len počúvala.

Pohľad sa jej zastavil na čiernom aute, ktorého evidenčné číslo poznala naspamäť. Na perách sa jej objavil široký úsmev a nedočkavo čakala, až si ju osoba vystupujúca von všimne. Kožená bunda, čierne conversky a cigareta za pravým uchom. 

„River!"

Jej priateľ na jej prekvapenie svoj pohľad nezdvihol zo zeme a prešiel popri nej až do budovy školy. Plecia jej ovisli a široký úsmev nahradil zamračený výraz. 

„Si v poriadku, Al?"

Alaska pomaly prikývla, i keď sa ani zďaleka necítila v poriadku. River Tucker bol jej priateľ už dva roky, no niekedy si myslela, ako keby si celý vzťah len vymýšľala. Ľúbila ho celým srdcom, no on sa tváril, ako keby bola len ďalšou nepodstatnou osobou v jeho mizernom živote. 

„Viem, že sa budem opakovať, ale poviem ti to pokojne i miliónkrát. Alaska, tento chlapec si nezaslúži tvoje srdce a ty to dobre vieš. Mali by ste sa porozprávať a ukončiť to. Možno niekto tam vonku bude milovať každý centimeter tvojej osoby, zatiaľ čo River bude i naďalej existovať v tom svojom vesmíre, do ktorého ti pravdepodobne nepatríš."

Alaska tieto slová nepočula po prvýkrát, no zakaždým v jej srdci tvorili čoraz väčšiu a väčšiu dieru, ktorú by dokázala vyplniť iba Riverova láska. No Alaska nikdy nebola dievča, ktoré by sa vzdávalo bez boja. Zo zeme vzala svoju školskú tašku a bez slova vykročila po školskej chodbe nájsť chlapca, ktorý po jej srdci skáče ako na trampolíne, no i tak mu ho každý deň dáva na otvorenej dlani. 

𝐂𝐀𝐋𝐋 𝐌𝐄 𝐌𝐀𝐘𝐁𝐄 /SKWhere stories live. Discover now