Thirtynine

413 25 21
                                    

Z: Seni görmek istiyorum.

Telefonuma gelen bildirimle yediğim yemeği bırakıp telefona baktım. Masadaki herkes bana bakıyordu ve bu biraz rahatsız hissetmemi sağlamıştı. "Kusura bakmayın bir arkadaşım yazmış."

"Sorun değil tatlım rahat ol." Maze'nin babası Geralt bana samimi bir şekilde gülümserken sahte bir gülücükle karşılık verdim.

Okula bu gün de gitmemiştim çünkü canım istemiyordu üstelik bunun için babamdan da izin almak istemiyordum sonuçta hayatıma 4 sene sonra girip her boka karışamazdı.

Herkes önündeki yemeğe döndükten sonra Maze aptalına nefret dolu bir bakış atıp telefonuma döndüm.

A: Biliyor musun Zayn şuan karşımda Maze var. Babalarımız ile birlikte yemek yiyoruz artık iş ortağıyız.

Z: Gerçekten mi? Maze'nin evinde misin? Oraya geliyorum.

A: Ne ? Hayır gelmiyorsun.

Z: Seni görmek istiyorum derken ciddiydim.

A: Sevgilin varken senin yanında bile durmak istemiyorum Zayn Eğer gelirsen ben giderim.

Z: O zaman evinin adresini ver.

"Alaska..." babam uyarıcı bir ses tonuyla konuşunca başımı telefondan kaldırdım. "Yemeğini ye."

Kafamı olumlu anlamda sallayıp önümde duran yemekten bir çatal daha aldım ve telefona döndüm. Maze bana garip bakışlar atıyordu ama umursamadım.

A: Evime falan gelmeyeceksin, hem söylesene sevdiğin biri varken neden hala beni görmek istiyorsun.

Z: Sevdiğim kişiyi görmek istemem garip mi?

Boğazıma kaçan yemek ile öksürmeye başladığımda  telefonu masaya bırakıp masadan suyu aldım ve koca bir yudum içtim. Neyse ki çabucak düzelmiştim.

Tekrar bir bildirim geldiğinde ekran yandı ve üstte 'Zayn' yazısı çıktı. Maze bunu görür görmez kaşları çatılmıştı. "Zayn ile mi konuşuyorsun?"

Masada bana yüksek sesle sorunca babalarımız bize dönmüştü ve meraklı gözleri üzerimde geziniyordu. "Bu normal bir şey, Zayn Benin arkadaşım onu senden önce ben tanıyordum."

Elimdeki çatalı sesli bir şekilde tabağına bırakınca kaşlarım alayla havalandı. "Senin arkadaşın olabilir ama benim sevgilim!"

Sinir bozmakta bu kızın üstüne yoktu ama ona dersini verme zamanı gelmişti sanırım. "Senden önce Zayn benim sevgilimdi."

Gözleri şaşkınlıkla büyüdü. "N-ne?"

"Doğru duydun Zayn ile senin yüzünden ayrıldık bir nevi çünkü daha tanıştığınız ilk günden onun altına girmek gibi bir hata yapmışsın."

Ben gayet sakince otururken masadaki herkes şaşkınca bana bakıyordu. Maze ise titremeye başlamıştı. Ah keyif almıyorum desem yalan söylemiş olurdum!

"Alaska!" Babam uyarıcı ses tonuyla konuştuğunda gözlerimi devirip omuz silktim. "Ne? Gerçekleri bilmeye hakkı var değil mi?"

Geralt masadan hiddetle kalktığında oturduğum yerde zıpladım. "Bu ne rezalet! Doğru mu bu Maze!?"

Maze olduğu yerde titremeye devam ederken nefretle ona baktım. Aptal kız her şeyi hak ediyordu bence. "Sana dedim Maze!"

Maze gözlerini babasına kaydırdı. Bir şey diyeceğini düşünmüştüm ama o bir şey diyemeden yere yığılınca herkes panik oldu. "Ella, çabuk ilaçlarını getir!"

SASSY / ZaylenaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin