🌈G /21⭐

10.9K 438 43
                                    

Satır arası yorumları bekliyorum...
Keyifli okumalar dilerim...
~~~~
İlahi bakış açısı(3.kişi)

11.01.2011  - Bolu

"Arkadaşlar bugünlük bu kadar, diğer ders devam ederiz." diyen öğretmenle öğrenciler derin bir nefes aldı. Bir an hocaları öğlen arası da ders işleyecek sanmışlardı.

"Çocuklar derslerinize sıkı çalışıyorsunuz dimi? Bakın seneye önemli bir sınavınız olacak... Daha bir senemiz var diye boşlamayın. "

" Hocam siz hiç merak etmeyin, ben bu zibidilere kök söktürüyorum." diyen öğrenci sınıfın en yaramaz ama en akıllı öğrencisi Bilal olabilirdi.

" Sus bakim çocuğum, hocanın karşısında zibidi falan. "diyen hoca okulun en tatlı ve öğrencilerle arası en  iyi olan Esra Hocaydı.

"Estağfurullah hocam." deyip elini sol göğsüne götürüp vurmuştu Bilal... Bu hareketi ile sınıfı güldürmüştü. Zil çalıp öğlen arası vakti gelince sınıf hızla boşaldı. Çünkü kantinde sıraya ilk girmeleri gerekirdi.

"Ah bu matematikten çektiğimiz nedir... Esra hoca iyi hoşta, ders kötü be." diye söylendi Burak.

"Katılıyorum." diye mırıldandı Deniz. Oysa ki dersi dinlememişti bile.

"Ya Deniz sen hala burada mısın? Çay sırası bugün sende hadi çabuk ol." dedi tam yan sırasından seslenen İkra.

"Tamam gidiyorum, sakin olun... Herkese çay mı?"

"Evet, lütfen bu sefer şekeri doldur gel." diyen Burak'tı.

"Okeyyy, küçük civcivi uyandırın yemeğini yesin." dedi sınıftan çıkmadan.

Oğuz önünde ki Gökkuşağı'nı dürtükledi.

"Uyan kız, iyi uyudun ha."

"Lütfen 40 dakika daha."

"Kızum zaten öğlen arası uyan da." diye şiveye bağladı Oğuz.

"Ha işte bende onu diyorum ya, öğlen arası da uyuyayım."

"Yok olmaz güzelim, hadi gel elini yüzünü yıkayalım biz." deyip İkra geldi ve lavobaya gittiler. Gökkuşağı bozulmuş saçlarına düzen verip yüzünü yıkadı. Onlar sınıfa tekrar gelince Deniz de gelmişti.

"Eee deniz gözlüm benim çayım nerede?"
Gökkuşağı bu kelimeyi söylemeyi çok seviyordu. Çünkü Deniz'in gözleri gerçekten tam bir deniz gibiydi. Açık maviye dönük göz rengine dalıp gidiyordu Gökkuşağı. Ama bunu belli etmemeye çalışıyordu.
Cevabını ister gibi gözünü dikti Gökkuşağı.

" Küçük civcivim ben sana kahve ısmarlayacağım." deyip göz kırptığında Burak bir 'oooo' demişti. Gökkuşağı göz devirip Deniz'e odaklandı.

"Tamam o zaman hadi alda gel."

"Yok ben gelmeyeceğim sen geleceksin." der demez kolunu Gökkuşağı'nın omuzuna attı ve kapıya yönlendirdi. Gökkuşağı heyecanlandı normalde Deniz her zaman böyle yakın olurdu ama Deniz' e karşı daha farklı duygular hissettiğini anladığından beri böyle oluyordu.

Birlikte kantine inip iki kahve ve Gökkuşağın sevdiği keklerden alıp okulda en sessiz olan cam kenarına geçtiler. Kahvelerini içtikten sonra ikisi de peteğe yaslandı.

"Bugün doğum günün." diye söze başladı Deniz. O kadar heyecanlıydı ki beyaz teni kızarmıştı. Hem heyecandan hem utançtan.

"Evet tam 17 oldum." deyip güldü. Deniz onun mutluluğana güldü ve gelen ceseratle söze başladı.

GÖKKUŞAĞIWhere stories live. Discover now