Satıcı

11.2K 547 89
                                    

Akşam yemeği için hepimiz masaya otururken çok değişik hissediyordum. Acaba babam ve abim nasıl hissediyor?

Birisinin eski eşi orospunun teki. Haberi bile olmadığı bir çocuğunu eşi yetimhaneye bıraktı. Diğer çocuğunu ise sırf para için yanında tuttu.

Diğerininki ise annesinin orospu olduğunu öğrendi. Üvey ailesi ile duygusal anlar yaşadı ve gerçek ailesi ile yaşamaya başladı.

Masada ölüm sessizliği varken babam sessizlikten rahatsız olmuş olmalı ki konuşmaya başladı.

"Sizi Yılmaz Kolejine yazdırdım. Yarın okula başlayacaksınız." 

"Bunu keşke daha önce söyleseydin. Belki abimin kendi kolejinde arkadaşları vardır." dedim. Abimi arkadaşlarının yanından ayırmak istemezdim. 

"Benim arkadaşım yoktu." diyen abim ile "Hiç mi yoktu?" diye sordum. Abim bana "mal mısın" dercesine bakışlar atması ile sustum.

"Bende zaten bunu bildiğim için sizi Yılmaz Kolejine yazdırdım." diyen babam ile alaycıl bir sesimle konuşmaya başladım.

"Kesinlikle sıcak kanlılığım ile birçok arkadaş edinirim. Biliyorsunuz çok tatlıyımdır."

"Ferhat Yılancı ve Kazım Çakmak'a ne yaptığını görmemiş olsam buna inanmış olurdum." diyen abim ile yapmacık bir şekilde güldüm.

Abime cevap verecekken babamın telefonu çalması ile susmak zorunda kaldık. Babam telefona keyifli bir şekilde cevaplar verince meraklandım.

Acaba kiminle konuşuyordu? Neden bu kadar keyiflenmişti? Acaba beni ilgilendiren bir konu muydu?

Babam telefonu kapatınca gülerek "Tebrik ederim! Artık bir lakabın var!" dedi. Heyecanla "Oha bana lakap mı verdiler? Ne lakabı?" diye sordum.

"Satıcı" diyen babam ile kaşlarımı çattım. "Ne bileyim Azrail, Korkusuz, Gece, Karanlık falan varken Satıcı ne?" diye sordum.

"Bunu sana vermelerinin iki nedeni var. Birisi uyuşturucu satıcısısın. İkincisi ise şuana kadar öldürdüğün iki mafya adamının da güvenini kazanıp onları sattın." dedi babam.

Aslında lakap çok mantıklıydı ama pek havalı değildi sanki. Babamın lakabı Patron'du mesela. 

"Neyse bugün yorucuydu ben yatmaya gidiyorum." diyen abim ile kaşlarımı çattım. Daha saat çok erkendi.

Abim mutfaktan çıkınca bende ayaklandım ve "Bende yatmaya gideceğim." dedim. Odama çıkıp pijamalarımı giydiğimde aklım hala abimdeydi.


SatıcıWhere stories live. Discover now